REAL LIFE WORKING GIRL

Η Νο1 αλλαγή που μπορεί να εκτοξεύσει την παραγωγικότητά σου σε καθημερινή βάση


JTeam

15 Αυγούστου 2024

Η Νο1 αλλαγή που μπορεί να εκτοξεύσει την παραγωγικότητά σου σε καθημερινή βάση
Unsplash/Mathilde Langevin
Τι πρέπει να αλλάξεις στην καθημερινότητά σου, για να γίνεις πιο παραγωγικός;

Έχεις προσέξει ότι υπάρχουν πολλές μέρες που όσο κι αν προσπαθείς, όσο κι αν πιέζεις τον εαυτό σου, απλώς η παραγωγικότητά σου είναι χαμηλή; Είτε βρίσκεσαι στη δουλειά και προσπαθείς να τελειώσεις ένα task είτε είσαι σπίτι και θέλεις να τελειώσεις μια σημαντική εργασία, απλώς είναι μερικές μέρες που τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως θα ήθελες. Ναι, συμβαίνει σε όλους, αλλά από σήμερα, ίσως αυτό αλλάξει.

Πολλές φορές, η βιασύνη είναι αυτό που σε κρατάει πίσω και σε «βλάπτει» περισσότερο από ό,τι νομίζεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι, έχουμε μάθει να λειτουργούμε σε ένα περιβάλλον με γρήγορους ρυθμούς, υψηλή πίεση και προσανατολισμό μόνο στα αποτελέσματα. Η κορυφαία απόδοση είναι αδιαπραγμάτευτη. Αλλά κορυφαία απόδοση, σημαίνει πάντα βιασύνη για να τελειώσουμε αυτό που κάνουμε;

Δυστυχώς, υπάρχει μια κρίσιμη διάκριση μεταξύ της ταχύτητας και της βιασύνης, που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την παραγωγικότητά σου και την ικανότητά σου να διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις και την αβεβαιότητα. Η ταχύτητα έχει σημασία, αλλά η ταχύτητα δεν συνάγεται πάντα πρόοδο.

Jenny.Gr
Unsplash/Mathilde Langevin

Τι πρέπει να αλλάξεις στην καθημερινότητά σου, για να γίνεις πιο παραγωγικός;

  • Αναγνώρισε την πρόοδο έναντι της ταχύτητας

Αφιερώσε μια στιγμή για να ελέγξεις τον προσανατολισμό σου. Απλώς τσεκάρεις κουτάκια ή κάνεις ουσιαστική πρόοδο; Αυτό, σιγά-σιγά θα σε βοηθήσει να φτάσεις την παραγωγικότητά σου στα ύψη και να μείνεις ευθυγραμμισμένος με τους στόχους σου.

  • Προσάρμοσε την πορεία σου

Εάν κάποια στιγμή βρεθείς εκτός πορείας, συνήθως στο εργασιακό περιβάλλον, μη φοβηθείς να κάνεις αλλαγές. Όπως ένας πιλότος που αλλάζει την πορεία κατά λίγες μοίρες, έτσι και οι μικρές αλλαγές στη δική σου πορεία, μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές στον προορισμό σου. Ωστόσο, πάντα χρειάζεται να επικεντρώνεσαι σε εργασίες που συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη των στόχων σου, ακόμα κι αν απαιτούν περισσότερο χρόνο και προσπάθεια.

  • Απόλαυσε τις αργές στιγμές

Κάποιες στιγμές, είναι ευκαιρίες για να επαναξιολογήσεις και να ευθυγραμμίσεις τις προσπάθειές σου με τους απώτερους στόχους σου. Σε αυτές τις στιγμές, μπορείς να γράψεις σε ένα χαρτί τους στόχους σου. Τι θέλεις να πετύχεις και ποια βήματα πρέπει να κάνεις;