ΣΤΙΛ

Kate Moss: Το αγαπημένο κορίτσι της showbiz


24 Νοεμβρίου 2011

kate-moss.png

Ένα αφιέρωμα στο σημαντικότερο icon της εικοσαετίας.

 

Δεκαετία του '80 κι ενώ η dream team της πασαρέλας Linda, Christy, Naomi, Cindy Crawford και Elle έλιωναν τα δωδεκάποντά τους στις πασαρέλες, κάπου το ‘88, σκάει μύτη από το πουθενά η 14χρονη Αγγλίδα Kate Moss. Αυτό ήταν. Η post-modern Twiggy αλλάζει όλα τα δεδομένα στο modeling. Ο ανδρικός εγκέφαλος παθαίνει black out, καθώς είχε χαρτογραφήσει στο μυαλό του ως το ιδανικό πρότυπο γυναίκας κάποια με τις καμπύλες της Cindy Crawford ή τα ζυγωματικά της Linda Evangelista. Οι σχεδιαστές αρχίζουν να βλέπουν το γυναικείο σώμα με άλλο μάτι. Οι διατροφικές συνήθειες των κοριτσιών βρίσκονται στο μικροσκόπιο και όλοι μπαίνουν στο τριπάκι του «νέου μοντέλου γυναίκας».

 

Το μεγάλο «μπαμ» η Kate το κάνει το 1990, σε εκείνο το εξώφυλλο του «πρωχό» Αγγλικού περιοδικού «The Face». Ποζάρει ως grunge beauty στο φακό της Corinne Day αποθηκεύοντας για τα καλά την εικόνα της, στο σκληρό δίσκο του μυαλού μας. Τότε, σε όλα τα εφηβικά δωμάτια των τότε fashionista, έβρισκες κάπου το συγκεκριμένο τεύχος. Ο κόσμος της μόδας αρχίζει να σκανάρει την υπερβολικά αδύνατη Kate κι εκείνη λύνεται μπροστά στο φακό αποκαλύπτοντας κάθε σημείο του «ανορεξικού» σώματός της.

 

Μια καινούργια δεκαετία ξεκινά και όλα αλλάζουν! Αρχές του ’90 οι σχεδιαστές το γυρίζουν προς τον μινιμαλισμό. Ok, η Kate δικαιωματικά γίνεται η μούσα του Calvin Klein. Αφού λοιπόν την αποθεώνει και η άλλη πλευρά του Ατλαντικού τι άλλο μένει; Ένα σέξι boyfriend! O πρώτος μεγάλος, επίσημος έρωτας είναι με τον νεαρό ηθοποιό Johnny Depp. Θα τη συστήσει στα Hollywood celebrities πηγαίνοντας μαζί της στα Golden Globes. Ένα φλογερός έρωτας ο οποίος έληξε λίγο πριν το τέλος της δεκαετίας...

90's φίλες: Gwyneth, Kate, Liv

 Η Kate Moss, μέσα σε λίγα χρόνια, κατάφερε να φέρει τον κόσμο της μόδας στα δικά της μέτρα. Χάρη στο έμφυτο προσωπικό της στυλ και το ελεύθερο πνεύμα της, δημιουργεί τις μεγαλύτερες τάσεις της μόδας. Εκείνη λάνσαρε το μιλιτέρ παρκά, τις μπότες του πειρατή με την υπογραφή της Vivienne Westwood, τα ανδρικά γιλέκα, τα skinny jeans... Η λίστα είναι ατελείωτη! Άλλωστε, αυτό το αλήτικο, bohemian στυλ είναι που την έχει φέρει στην κορυφή των trendsetters.

Με τον John Galliano

Στα 37 της χρόνια σήμερα, η Κate Moss, δουλεύει πυρετωδώς και συνεχίζει με το ανεπιτήδευτο στυλ της, να αποτελεί τροφή έμπνευσης για τον κόσμο της μόδας. Στην προσωπική της ζωή λειτούργησε πάντα σαν γνήσια Αιγοκερίνα ακολουθώντας τα «πρέπει» της ζωής! Φέτος, παντρεύτηκε με πολύ παραδοσιακό τρόπο ενώ έχει ήδη αποκτήσει μια κόρη, την Lila Grace, από την προηγούμενη σχέση της.

 

Πολλοί λένε βέβαια ότι "η ζωή κύκλους κάνει". Ίσως λοιπόν ετεροθαλής αδερφή της Kate, η Lottie (από τον ίδιο πατέρα) που κάνει κι αυτή στα δεκατρία τα πρώτα της βήματα στο χώρο του modeling, να συνεχίσει την επιτυχία των αδελφών Moss.

 

H Lottie Moss

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.