ΣΤΙΛ

Karl Lagerfeld: 18 φωτογραφίες από τη ζωή του θρύλου της μόδας


Αφροδίτη Σακκά

19 Φεβρουαρίου 2019

abaca_165647_055.jpg

Ο Karl Lagerfeld, ένας από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές του 20ου και 21ου αιώνα και ένας άνθρωπος του οποίου η καριέρα αποτέλεσε πρότυπο και βάση για την σύγχρονη βιομηχανία της μόδας, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη στο Παρίσι, σε ηλικία 85 ετών.

Ο Lagerfeld ήταν ο creative director του οίκου Chanel από το 1983 και του οίκου Fendi από το 1965, αλλά και ιδρυτής του ομώνυμου brand του. Μέχρι και σήμερα, δε σταμάτησε ούτε μία στιγμή να σχεδιάζει: 14 collections κάθε χρόνο, από couture μέχρι ready-to-wear, συνεργασίες, καμπάνιες, projects. Από τη πριγκίπισσα Caroline του Μονακό, μέχρι τη Julianne Moore και τη Rihanna, ο σχεδιαστής έντυσε μερικές από τις πιο σημαντικές γυναίκες στην ιστορία.

Αποκαλούσε τον εαυτό του "καρικατούρα" - με τα μαύρα γυαλιά ηλίου του, τα λευκά μαλλιά του πιασμένα πάντα αλογοουρά, το μαύρο τζιν, το λευκό πουκάμισο και τα γάντια με κομμένα δάχτυλα, ο Karl Lagerfeld κατάφερε να αποτελέσει μύθο στη βιομηχανία, πολύ πριν τον θάνατό του.

Όπως είχε πει και στο ντοκιμαντέρ "Lagerfeld Confidential" το 2008: "Δε θέλω να είμαι αληθινός στις ζωές των άλλων. Θέλω να είμαι μία οπτασία".

Παρακάτω, αποχαιρετούμε τον θρύλο της μόδας, Karl Lagerfeld, με μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής του:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.