ΣΤΙΛ

Η Stella McCartney σχεδίασε αθλητικό σουτιέν για γυναίκες με μαστεκτομή


8 Οκτωβρίου 2019

Η Stella McCartney σχεδίασε αθλητικό σουτιέν για γυναίκες με μαστεκτομή

Η Stella McCartney σχεδίασε ένα αθλητικό σουτιέν, αφιερωμένο στη μητέρα της και στις γυναίκες με μαστεκτομή, κυκλοφορώντας τη νέα δημιουργία σε συνεργασία με την Adidas, εν όψει του Οκτωβρίου, που είναι μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

Ο σχεδιασμός του αθλητικού αυτού σουτιέν έχει σκοπό να ενθαρρύνει τις γυναίκες ώστε να ενδυναμώσουν τη φυσική τους κατάσταση μετά τη μαστεκτομή, επιστρέφοντας ομαλά στην παλιά τους καθημερινότητα.

Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο αθλητικό σουτιέν, καθώς ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του έγινε υπό την καθοδήγηση της Monica Harrington, η οποία δουλεύει χρόνια με ασθενείς που έχουν καρκίνο.  Με ειδικό φερμουάρ στο μπροστινό τμήμα, το σουτιέν έχει εσωτερικές τσέπες με αφαιρούμενη ενίσχυση. Οι ραφές του είναι τοποθετημένες γύρω από τα χέρια για να «μειώνουν την ενόχληση και τον ερεθισμό στο δέρμα, που έχει γίνει πλέον ιδιαίτερα ευαίσθητο εξαιτίας της μαστεκτομής».

Η Βρετανίδα μποξέρ, Michele Aboro, η οποία είναι μία από τις γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού, δοκίμασε το νέο δημιούργημα της Stella McCartney, μένοντας πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα. «Μετά τη μαστεκτομή, ήμουν στα χαμένα. Ως επαγγελματίας αθλήτρια, στηριζόμουν πάντοτε στη δύναμη του σώματός μου αλλά μετά την επέμβαση δεν μπορούσα να στηριχθώ πια σε αυτό. Σήμερα, κάθε φορά που κάνω προπονήσεις,φοράω το αθλητικό σουτιέν των Adidas και Stella McCartney και νιώθω όπως πριν. Είναι άνετο, υποστηριστικό και έχει χτίσει από την αρχή την αυτοπεποίθηση που χρειάζομαι πριν κάθε αγώνα»

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: instagram/adidas

Δείτε ακόμη: 6 celebrities που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.