ΣΤΙΛ

Zοe Stergiou: H Ελληνίδα σχεδιάστρια πίσω από το brand που έχει κερδίσει τις γυναίκες


Μάρθα Κουμπάνη

4 Νοεμβρίου 2019

Zοe Stergiou: H Ελληνίδα σχεδιάστρια πίσω από το brand που έχει κερδίσει τις γυναίκες

H Zoe Stergiou είναι η Ελληνίδα σχεδιάστρια της οποίας τις δημιουργίες χρειαζόμασταν στην ντουλάπα μας και δεν το γνωρίζαμε. Αγαπάει την κλασική κομψότητα και τα διαχρονικά κομμάτια, κάτι που είναι αισθητό στις συλλογές του ομώνυμου brand. Σε αυτά προσθέτει τη δική της πινελιά, που απογειώνει τη θηλυκότητα.

Το γαλλικό στιλ των οίκων Chanel και Dior διαμόρφωσαν την αισθητική της από νωρίς, τότε που ακόμα πήγαινε με το μεσάτο σακάκι της, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Όπως λέει, αν είχε την τόλμη θα πήγαινε στο περίπτερο φορώντας ένα λευκό πουκάμισο και μια μάσκα ύπνου στο κεφάλι, ακριβώς σαν την Audrey Hepburn στο Breakfast at Tiffany's, την αγαπημένη της ταινία. Από τα σημερινά brands ξεχωρίζει τα Zimmermann και Jacquemus, ωστόσο πρότυπο της θα είναι πάντα η μητέρα της, την οποία από μικρή έβλεπε να ράβει μόνη τα ταγέρ και κοστούμια της.

Το brand της δημιουργήθηκε το 2018 και το λογότυπό του είναι εμπνευσμένο από το λουλούδι της ζωής και από το όνομά της.

Το στιλ του χαρακτηρίζουν οι καθαρές γραμμές και ο feminine, αλλά δυναμικός χαρακτήρας των ρούχων, τα οποία έχουν ένα luxurious touch, παραμένοντας όμως διαχρονικά. 

jenny.gr
jenny.gr

Η Zoe Stergiou μοιράστηκε περισσότερα για την μόδα και το στιλ με εμένα και το #jennygr.


Aπό που αντλείτε έμπνευση για τις συλλογές σας και ποια η φιλοσοφία του brand Ζoe Stergiou;
 
Εμπνευση αντλώ από οτιδήποτε. Αυτό μπορεί να είναι μια ταινία, ένα τραγούδι, γυναίκες που θαυμάζω, ακόμη και η ίδια η φύση που φιλοξενεί πάντα την πιο πλούσια και όμορφη χρωματική παλέτα!
Η φιλοσοφία του Brand, είναι να μπορεί να προσφέρει στη σύγχρονη γυναίκα ρούχα κλασικά και διαχρονικά που θα αναδεικνύουν ταυτόχρονα τη θηλυκότητα και το δυναμισμό της.
 
Πως θα περιγράφατε το προσωπικό στιλ σας και πως επιλέγετε το οοtd σας κάθε μέρα;
 
Το προσωπικό μου στιλ είναι απλό και κλασικό, με μικρές σύγχρονες πινελιές. Προτιμώ τις λιτές γραμμές και αγαπώ το layering στο οποίο συνδυάζω διαφορετικές υφές και χρώματα.
Για να επιλέξω το outfit της ημέρας, καθοδηγούμαι πάντα από τη διάθεσή μου. Είτε τη διάθεση που ήδη έχω, είτε τη διάθεση που θα ήθελα να αποκτήσω μέσα στην ημέρα!
 
Ποιες τάσεις ξεχωρίζετε για τον χειμώνα του 2020;
 
Οι τάσεις που έχω ξεχωρίσει για το χειμώνα του 2020 και τις οποίες ενέταξα στην τρέχουσα συλλογή μου, είναι η «80’s λάμψη» στα ρούχα που δημιουργούν μια πιο «party διάθεση» και οι λεπτομέρειες που θυμίζουν εσώρουχα όπως τα camisole tops, που συνδυασμένα με ένα πλεκτό, δημιουργούν μια εξαιρετική αντίθεση που αναδεικνύει ιδιαίτερα τη θηλυκότητα μιας γυναίκας!

 

jenny.gr

Ως νέα σχεδιάστρια τι θα συμβουλεύατε μία κοπέλα που θέλει να δουλέψει στην μόδα;
 
Πιστεύω πως το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει μια κοπέλα που επιθυμεί να εργαστεί στη βιομηχανία της μόδας, είναι να δουλέψει σκληρά. Η σκληρή δουλειά σε συνάρτηση με την υπομονή και την επιμονή, νομίζω αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας. Εγώ βρίσκομαι ακόμη σε αυτό το στάδιο, αλλά παρ’ όλα αυτά πιστεύω πολύ σε αυτό το τρίπτυχο και ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να γνωρίσω και την επιτυχία σε αυτό που κάνω! 
Τέλος, ο σεβασμός προς τους συναδέλφους και η ευγενής άμιλλα, θεωρώ πως αποτελούν τα δυο βασικά στοιχεία που οδηγούν στη συνεχή πρόοδο. 
 
Ποια είναι η γνώμη σας για τα ριάλιτι μόδας;
 
Τα ριάλιτι μόδας εκτός από τη γνώση και την εμπειρία που προσφέρουν, εξυπηρετούν και την ανάγκη της τηλεθέασης. Γνωρίζοντας αυτό, επιλεκτικά πάντα, παρακολουθώ ορισμένα από αυτά, γιατί μπορώ να καταλάβω το λόγο που γίνονται κάποια πράγματα που ενδεχομένως φαίνονται παράλογα. Γενικά αυτό που με ενοχλεί, όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά γενικότερα, είναι η απουσία της ευγένειας και του σεβασμού. Αν υπάρχουν όρια και πλαίσια σωστά μέσα στα οποία κινούνται τέτοιες εκπομπές, δεν έχω λόγο να μην τις παρακολουθήσω. Επιθυμώ να είμαι ενήμερη για το τί συμβαίνει γύρω μου και να διαβάζω συνεχώς, γιατί πιστεύω πως αυτό με βοηθά στο να εξελίσσομαι. 
 
Ποια γυναίκα θαυμάζετε για την κομψότητα και το στιλ της;
 
Η Anna Wintour είναι μια γυναίκα που θαυμάζω πολύ και αποτελεί πηγή έμπνευσης για εμένα. Κατά τη γνώμη μου είναι αδιαμφισβήτητα η πιο κομψή Κυρία στο χώρο της μόδας, με εξαιρετικά προσεγμένο στυλ και μια καταπληκτική δυναμική.

jenny.gr

 
Με ποιο τρόπο πιστεύετε ότι τα social media επιδρούν στην διαμόρφωση της αισθητικής των γυναικών και τι αντίκτυπο έχει στην ψυχολογία τους;
 

Η επίδρασή των Social Media πιστεύω πως είναι τεράστια στην ψυχολογία της σύγχρονης γυναίκας που είναι πολυπράγμων. Η γυναίκα του σήμερα, η εργαζόμενη, μητέρα, σύζυγος, νοικοκυρά, φίλη κ.α, βλέποντας συνεχώς τις πλασματικά τέλειες εικόνες άλλων γυναικών ανά τον πλανήτη, επηρεάζεται προσπαθώντας να τα καταφέρει άψογα σε όλα.
Η εικόνα δεν λέει πάντα την αλήθεια, ούτε μπορεί να αποκαλύψει την ιστορία ή την προετοιμασία πίσω από αυτή. Τίποτα και κανείς δεν είναι, ούτε τα κάνει όλα τέλεια. Η εικόνα όμως δεν το μαρτυρά αυτό, οπότε υπάρχει μια παραπλάνηση και κατόπιν επιρροή η οποία δημιουργεί στη σύγχρονη γυναίκα έξτρα άγχος και πίεση για μια πλασματική τελειότητα.
Πιστεύω πως πρέπει να παρακολουθούμε πολύ επιλεκτικά τα Social Media και να θαυμάζουμε ναι μεν την εικόνα, χωρίς όμως να τη θεωρούμε «απόλυτα πραγματική». Έτσι θα καταφέρουμε να αποφύγουμε το έξτρα άγχος και την πίεση που δημιουργούμε εμείς οι ίδιες στον εαυτό μας.
 
Tα δικά σας fashion essentials και μυστικά στιλ για να νιώσετε αυτοπεποίθηση
 
Σίγουρα το πρώτο στη λίστα μου είναι το body στην απόχρωση του μπεζ. Ειδικά σε ημέρες που θέλω να φορέσω παντελόνι σε πιο φαρδιά γραμμή, με το body σε αυτή την απόχρωση η εμφάνισή μου αμέσως αποκτά τη θηλυκότητα που επιθυμώ!
Γενικά όταν η εμφάνισή μου αποκαλύπτει τη θηλυκότητά μου, νιώθω πως τονώνεται η αυτοπεποίθησή μου.

Τα camisoles επίσης, δεν λείπουν ποτέ από τη ντουλάπα μου και κυρίως τα φορώ το χειμώνα, παρά το καλοκαίρι. Η αντίθεση που κάνουν με τα μάλλινα και τα πλεκτά, είναι από τους ωραιότερους συνδυασμούς που θεωρώ τονίζουν την θηλυκότητα μιας γυναίκας.
Άλλο ένα μυστικό μου είναι οι ζώνες! Εκτός από καταπληκτικό αξεσουάρ, θεωρώ πως είναι και η πιο κατάλληλη επιλογή για να τονίσει μια γυναίκα τη σιλουέτα της! 
Τέλος, τα blazers τα προτιμώ σε φαρδιά γραμμή ή σε μεγαλύτερο νούμερο ώστε να μπορώ να τα φορώ και ως φορέματα με ζώνη στη μέση ή με καλσόν με διακριτική λάμψη!

jenny.gr

Η ελληνική μόδα σήμερα: Πόση δύναμη αλλά και ταλέντο έχει;
 
Η ελληνική μόδα θεωρώ πως έχει πολλή δύναμη και την εκπροσωπούν εξαιρετικοί σχεδιαστές. Μου αρέσει πάρα πολύ το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν όλο και περισσότερα Brands που παρουσιάζουν δημιουργίες στις οποίες υπάρχουν αναφορές από την ιστορία της Ελλάδας, είτε με σύμβολα είτε στην ίδια την ονομασία τους. Ειδικά όταν οι αρχαιοελληνικές γραμμές ενταχθούν σε πιο σύγχρονες κοπές μέσα από καλλιτέχνες με φρέσκιες ιδέες, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που με κάνει να νιώθω υπερήφανη για τη χώρα μου και για την Ιστορία της και όλο αυτό το συναίσθημα που προκαλείται μέσα από ένα ρούχο, δηλώνει από μόνο του την επιτυχία του δημιουργού του. 

jenny.gr

 
H έννοια που ακούμε συνεχώς τελευταία είναι αυτή της βιωσιμότητας στη μόδα. Μπορεί να γίνει πραγματικότητα ή πρόκειται για μια ουτοπία;


Συζητείται όντως έντονα τον τελευταίο καιρό το θέμα της βιωσιμότητας, ακόμα και στο χώρο της μόδας. Φυσικά και πιστεύω πως το πρότυπο παραγωγής που στοχεύει στο καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το φυσικό περιβάλλον, στο παρόν και στο μέλλον, είναι πραγματοποιήσιμο και όχι ουτοπικό.
Μπορούμε να επιτυγχάνουμε παραγωγές με μικρότερη δαπάνη πρώτης ύλης, χρησιμοποιώντας ως εργαλεία την ανακύκλωση παραδείγματος χάριν.
Η βιώσιμη μόδα ουσιαστικά παράγει προιόντα που είναι φιλικά και για τον άνθρωπο και για το περιβάλλον.
Μερικά παραδείγματα όπως οι οικολογικές ίνες στα ρούχα που προέρχονται από οικολογικές καλλιέργειες, όπως και οι φυσικές βαφές στα ρούχα , ανήκουν σε μια νέα πραγματικότητα που πιστεύω πως με το πέρασμα των χρόνων, θα θεωρείται δεδομένη και δεν θα υπάρχουν ερωτηματικά γύρω της.

 

zoestergiou.com

Bασιλέως Παύλου 102-104, Boύλα, Αθήνα

Facebook Zoe Stergiou

Instagram @zoe_stergiou

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.