ΣΤΙΛ

O Louis Vuitton παρέδωσε μαθήματα ιστορίας της μόδας - Μια χορωδία από Δούκες, Βαρόνους και Μαρκησίες στο runway


4 Μαρτίου 2020

O Louis Vuitton παρέδωσε μαθήματα ιστορίας της μόδας - Μια χορωδία από Δούκες, Βαρόνους και Μαρκησίες στο runway

H αυλαία έπεσε για την εβδομάδα μόδας του Παρισιού, η οποία oλοκληρώθηκε με το εντυπωσιακό show του οίκου Louis Vuitton. Η συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 του Nicolas Ghesquière συνδύαζε sporty στοιχεία με πολυτελή υφάσματα και πλουμιστές λεπτομέρειες.

Εμπνευσμένη από το πέρασμα των εποχών και τα αμέτρητα διαφορετικά στιλ, που έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους, ο σχεδιαστής έθιξε την πρόκληση του προσωπικού στιλ. To show ήταν ίσως το ωραιότερο που είδαμε, αν και η συλλογή δίχασε με την αισθητική της.

Το Λούβρο είναι επί του παρόντος κλειστό για τους επισκέπτες λόγω της ανησυχίας του προσωπικού σχετικά με τον κορωνοϊό ωστόσο οι υπεύθυνοι έκαναν μια εξαίρεση για το fashion label, που είχε ως θέμα το κοστούμι.

Μία χορωδία 200 ατόμων με ενδύματα 500 ετών ήταν το σκηνικό για μια «σύγκρουση των εποχών», όπως ονόμασε το show ο designer. Ένας Cavalier του 17oυ αιώνα με μπούκλες και φτερωτό καπέλο καθόταν δίπλα σε μια νοικοκυρά της δεκαετίας του '50 και έγιναν το φόντο μιας sci fi, φουτουριστικής συλλογής.

Τα κοστούμια δημιούργησε η Milena Canonero σε συνεργασία με το studio Stanley Kubrick.

Το αποτέλεσμα, ένα ενδιαφέρον παιχνίδι μόδας και ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.