ΣΤΙΛ

Mόδα και κoρωνοϊός: O Απόστολος Μητρόπουλος δημιουργεί τις πιο cool μάσκες, τις φορά και αντιμετωπίζει την καραντίνα με χιούμορ και αισιοδοξία


Μάρθα Κουμπάνη

23 Απριλίου 2020

Mόδα και κoρωνοϊός: O Απόστολος Μητρόπουλος δημιουργεί τις πιο cool μάσκες, τις φορά και αντιμετωπίζει την καραντίνα με χιούμορ και αισιοδοξία

Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού και το lockdown το οποίο ακολούθησε, θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις σε βιομηχανίες όπως αυτή της μόδας. Στο #jennygr, στόχος μας κατά την διάρκεια αυτής της παγκόσμιας κρίσης είναι να κρατήσουμε ζωντανή την ελληνική μόδα, στηρίζοντας τους Έλληνες σχεδιαστές, ώστε να βγει όσο το δυνατόν αλώβητη μέσα από αυτό. Στα πλαίσια αυτού του project, η fashion editor μιλά με κορυφαίους fashion designers που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. 

Aυτή τη φορά μίλησα με τον Απόστολο Μητρόπουλο, τον Έλληνα σχεδιαστή, ο οποίος είναι γνωστός για την τολμηρή φαντασία, το χιούμορ και την αγάπη του για την τέχνη και pop κουλτούρα, στοιχεία  που αποτυπώνονται σε street wear κομμάτια, αλλά και σε αέρινα υφάσματα, όπως καλοκαιρινά καφτάνια. Λίγα λεπτά μαζί του στο τηλέφωνο (ήταν η πρώτη φορά που μιλήσαμε) αρκούν για να σε κάνει να αισθανθείς οικειότητα και να καταλάβεις ότι πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, τόσο cool και προσιτό, όσο οι δημιουργίες του, σαν ένας φίλος. 

Πώς βιώνετε εσείς όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας/πώς περνάτε τον χρόνο σας;

Με ηρεμία, αισιοδοξία και χιούμορ. Δε νομίζω ότι ο πανικός βοηθάει κάπου. Ήταν μια ευκαιρία να βάλω σε τάξη κάποια πράγματα στο σπίτι, να ξεκουραστώ και να φτιάξω αρκετές συνταγές του Στέλιου Παρλιάρου! Ακολουθώ τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και είμαι πολύ περήφανος για την άμεση κινητοποίηση που είχαμε σε σχέση με άλλες χώρες.

Ποιο είναι το δικό σας προσωπικό μάθημα όσο #μένουμε_σπίτι

Ότι πρέπει να ζούμε έντονα, να περνάμε καλά και να αγαπάμε τον εαυτό μας γιατί η ζωή είναι μικρή. 

Ποια είναι η θέση της μόδας και του κόσμου της σε όλο αυτό;

Όπως έχω ξαναπεί, η μόδα είναι κάτι πολύ αστείο για να ασχοληθούμε μαζί της, ειδικά αυτή τη στιγμή δεν αφορά κανέναν. Η μόδα πλέον είναι ένα παιχνίδι μάρκετινγκ και τίποτε άλλο. 

Ποιο είναι το ιδανικό στιλ για κάθε γυναίκα στο σπίτι - υπάρχει κάποιο κομμάτι κλειδί;

Να βάλει τα ρούχα που έχει αγοράσει και δεν τα έχει φορέσει ποτέ. Είναι μια αφορμή να ξεφύγει από τα 'αγαπημένα' της ρούχα και να δοκιμάσει κάτι που ίσως δεν του έδωσε την ανάλογη προσοχή. Οι γυναίκες είναι από τη φύση τους σπάταλες, με ντουλάπες γεμάτες ρούχα, οπότε είναι μια ευκαιρία να κάνουν μια αναθεώρηση.  

Tο tip για να είμαστε κομψές εντός, χωρίς να κάνουμε υπερβολές

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα, από το να ντύνεστε με ρούχα που σας ανεβάζουν την ψυχολογία... Βοηθάει και τους γύρω σας.

jenny.gr

 

Eίναι ο Covid-19 το “εφαλτήριο” μιας νέας εποχής για το online shopping;

Δεν νομίζω για τα ρούχα τόσο πολύ, όσο για τα supermarket και τα είδη τροφίμων. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος δεν μπορεί να ψωνίσει από πολύ μεγάλα online καταστήματα, διότι δεν λειτουργούν. 

Θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας την αγαπημένη σας playlist. 10 μουσικά κομμάτια που ακούτε και σας χαλαρώνουν ή σας φτιάχνουν την διάθεση

1. Τhis time baby - Jackie Moore

2. Stupid love - Lady Gaga

3. Juice - Lizzo

4. Murphy's law - Roisin Murphy

5. Seven ne yapmaz - Zeki Muren

6. Ancora ancora ancora - Mina

7. Schlaraffenland (kapote rework) - Carmen

8. Revolver - Madonna

9. You know how we do - Mount Sims

10. Τώρα - Καλομοίρα

Έχετε έμπνευση; Σχεδιάζετε όσο #μένουμε_σπίτι;

Φτιάχνω μάσκες προσώπου με στοκ από υφάσματα που έχω σχεδιάσει για τους φίλους μου. Πιστεύω ότι είναι το επόμενο μεγάλο trend στον πλανήτη. 

Η γνώμη σας για την επόμενη μέρα της μόδας μετά την πανδημία;

Νομίζω, πολύ δύσκολα θα επανέλθει η βιομηχανία της μόδας, όπως και πάρα πολλοί άλλοι κλάδοι, όπως αυτός του εμπορίου και της εστίασης.

Ιnstagram: @apostolosmitropoulos

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.