ΣΤΙΛ

Η συλλογή Tommy Jeans για το καλοκαίρι είναι και βιώσιμη και premium


Μάρθα Κουμπάνη

15 Ιουνίου 2020

Η συλλογή Tommy Jeans για το καλοκαίρι είναι και βιώσιμη και premium

Η μόδα αποτελεί αντικείμενο λατρείας για πολλές χιλιάδες ανθρώπων στον κόσμο. Αποτελεί μέσο έκφρασης και επικοινωνίας, ενώ αντανακλά τον πολιτισμό, την κοινωνία, χωρίς να διστάζει ακόμα και να προκαλέσει, περνώντας τα δικά της μηνύματα. Όλα αυτά ενώ μπορεί να μας μεταδώσει τον παλμό της και να μας παρασύρει με την λάμψη της. Η βιομηχανία της ωστόσο, αποτελεί ως γνωστόν τον δεύτερο μεγαλύτερο παράγοντα μόλυνσης του περιβάλλοντος παγκοσμίως.

Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο, τη λέξη sustainability, δηλαδή βιωσιμότητα και ηθική μόδα. Και ελπίζουμε να μην είναι εφήμερα trends, αλλά η φιλοσοφία τους να γίνει τρόπος ζωής για όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά. Όλο και περισσότεροι διεθνείς οίκοι και fashion labels κάνουν την αρχή και υιοθετούν μια πιο πράσινη τακτική. Ο Tommy Hilfiger είναι ένας από αυτούς.

jenny.gr

Περίπου το 50% του συνόλου των υφασμάτων παράγεται από βαμβάκι. Όταν αυτό καλλιεργείται συμβατικά, είναι πιο βρώμικο και απαιτεί μεγαλύτερη ποσότητα χημικών (το ¼ των εντομοκτόνων παγκοσμίως, και το 1/10 των φυτοφαρμάκων). Τοξικά χημικά χρησιμοποιούνται επιπλέον κατά τη βαφή των υφασμάτων. Αυτά περιλαμβάνουν βαρέα μέταλλα, όπως νικέλιο, χρώμιο και μόλυβδο, φορμαλδεΰδη και φθαλάτες.

Οι ουσίες αυτές δεν εξαφανίζονται μετά την παραγωγή, αλλά καταλήγουν σε ποτάμια και ωκεανούς. Εκτός όμως από την διαδικασία παραγωγής, τα αποθέματα των ρούχων (stock) επιβαρύνουν και αυτά το περιβάλλον. Τα ρούχα που δεν ανακυκλώνουμε αλλά πετάμε, καταλήγουν στις χωματερές. Ακόμα και οι φυσικές ίνες, όπως το οργανικό βαμβάκι, εάν καταλήξουν στη χωματερή, επιβαρύνουν εξίσου με τις συνθετικές, αφού βιοδιασπώνται αναερόβια, εκπέμποντας μεθάνιο, το πιο ισχυρό αέριο του θερμοκηπίου. Μετά από όλα αυτά, έχετε την ίδια λαμπερή εικόνα; Σίγουρα, όχι. 

Η βιωσιμότητα είναι η απάντηση

Πόσο φορέσιμα είναι όμως τα βιώσιμα ρούχα; Ακούγοντας το, και μόνο, πολλοί τείνουν να φαντάζονται κάτι, όχι τόσο κομψό ή περιποιημένο και τα απορρίπτουν. Λάθος.

jenny.gr

Ο Τοmmy Hilfiger ως ένας από τους πρωτοπόρους, αναπτύσσει λύσεις που προωθούν θετικές αλλαγές στη μόδα. Στη συλλογή TOMMY JEANS για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2020, όχι απλά βρίσκουμε looks αφιερωμένα στη βιωσιμότητα, αλλά 100% ανακυκλωμένα denim κομμάτια.

Η συλλογή TOMMY JEANS για την Άνοιξη του 2020 έρχεται να γιορτάσει την 35η επέτειο του brand και είναι αυτό ακριβώς που αναζητούσαμε για stylish εμφανίσεις το καλοκαίρι αλλά και με περιβαλλοντική συνείδηση. Συνδυάζει χρηστικές γραμμές και τεχνικές λεπτομέρειες με το κλασικό αμερικανικό cool DNA του brand που έχουμε αγαπήσει. 

jenny.gr

Το camo print η αλλιώς καμουφλάζ από τα '90s και '00s, τα all-over prints με pop color highlight, καθώς και οι edgy λεπτομέρειες χαρίζουν ένα επαναστατικό twist για τη νέα γενιά των Tommy Hilfiger fans. Η μόδα γίνεται λειτουργική με χρηστικά στοιχεία και φινίρισμα miDori® που παρέχει ιδιότητες διαχείρισης της υγρασίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορούμε να φοράμε περισσότερο τα αγαπημένα μας denim κομμάτια το καλοκαίρι και να αισθανόμαστε άνετα στις εμφανίσεις μας στην πόλη.

Τα signature denim σχέδια του οίκου επανασχεδιάζονται σε νέες σιλουέτες, συμπεριλαμβανομένων των high-rise carpenter jeans, kick flares με buttonf lies και salt and pepper Dad jeans. Αλήθεια, θα φανταζόσασαν ποτέ ότι θα φορούσατε τζιν από ανακυκλωμένα πλαστικά; 

jenny.gr

Το 100% ανακυκλωμένο denim, το ελαστικό βαμβακερό ύφασμα με ανακυκλωμένο ελαστάνιο καθώς και οι κλωστές, που είναι φτιαγμένες από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, είναι τα βιώσιμα στοιχεία που υπάρχουν στα ρούχα της συλλογής. Όσο για τα χρώματα, η παλέτα του κόκκινου, λευκού και μπλε χρώματος υπογραμμίζεται με ουδέτερες αποχρώσεις του γκρι, του λευκού και του καφέ.

Το iconic TOMMY JEANS flag τοποθετείται σε τσέπες, στην πλάτη του jean μπουφάν, ακόμα και στις ραφές από τις φούστες denim. Είναι μία συλλογή που αγκαλιάζει το πρωτοποριακό πνεύμα της σύγχρονης Αμερικής και απευθύνεται στους οπαδούς του brand που αγαπούν το premium denim στιλ.

Τα star items

jenny.gr

To τζιν: O Tommy Hilfiger μειώνει τις ζημιογόνες περιβαλλοντικές συνέπειες, δημιουργώντας ρούχα από πιστοποιημένα ανακυκλωμένο βαμβάκι από επαναχρησιμοποιούμενα υφάσματα και βιομηχανικά υπολείμματα. Αυτό το γυναικείο τζιν από ανακυκλωμένο βαμβάκι έχει μια '70s hippy νότα σε cropped μήκος, καμπάνα γραμμή και φθαρμένο τελείωμα. Με άλλα λόγια, είναι τέλειο.

jenny.gr

H σαλοπέτα: Τι καλύτερο για το καλοκαίρι από μία λευκή denim σαλοπέτα-σορτς. Τα σημαιάκια στις τσέπες και οι ραφές σε αντίθεση, προσθέτουν εντυπωσιακές πινελιές σε αυτή τη βαμβακερή playsuit.

jenny.gr

To φόρεμα: Εκτός όμως από τα super cool και νεανικά στιλ denim, αυτό το καλοκαίρι θα φορέσουμε τα πιο δροσερά και girly φορέματα, όπως αυτό το κόκκινο mini με τα παιχνιδιάρικα βολάν και το bandana print. Είναι τέλειο για να αναβαθμίσουμε τα party looks ενώ χαρίζει μία vintage νότα.

jenny.gr

Η cargo skirt: Aυτή η φούστα από τζιν ύφασμα σε νηματοβαφή διαθέτει πρακτικές τσέπες για όλα σας τα απαραίτητα και σήμα Tommy. Αν λοιπόν, η βιωσιμότητα στη ντουλάπα σας ήταν κάτι που σας απασχολούσε από καιρό, ήρθε η ώρα να την αγκαλιάσετε, χωρίς να κάνετε καμία έκπτωση στο προσωπικό σας στιλ, φορώντας τη νέα Tommy Jeans, βιώσιμη και Premium.

Η συλλογή Tommy Jeans είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα στα καταστήματα Tommy Hilfiger, στο κατάστημα Tommy Jeans στο The Mall Athens, σε επιλεγμένα σημεία πώλησης και στο tommy.com.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.