ΣΤΙΛ

Yin Yang: H τάση που γυρίζει τον χρόνο πίσω στα 90's και φέρνει ισορροπία στα καλοκαιρινά looks


Μάρθα Κουμπάνη

25 Ιουλίου 2020

Yin Yang: H τάση που γυρίζει τον χρόνο πίσω στα 90's και φέρνει ισορροπία στα καλοκαιρινά looks

Για πολλούς, το σύμβολο του Γιν- Γιανγκ στα ρούχα και τα κοσμήματα μοιάζει μια νοσταλγική ανάμνηση των παιδικών χρόνων. Αν μεγαλώσατε κι εσείς εκεί γύρω στη δεκαετία του '90, τότε πιθανότατα θα θυμάστε το iconic ασπρόμαυρο σύμβολο ως προσωρινό τατουάζ χένα ή σε ένα chocker. Αλλά το σύμβολο Γιν- Γιανγκ φτάνει πολύ πιο πίσω από τη δεκαετία του 1990, και έχει μια βαθύτερη έννοια από ό, τι ως ένα απλό εικονίδιο του λαϊκού πολιτισμού. Η ιδέα του Γιν- Γιανγκ είναι προϊόν της κινέζικης φιλοσοφίας του 3ου αιώνα π.Χ. και προέρχεται από τον Ταοϊσμό.

Οι οπαδοί του πιστεύουν ότι το σύμπαν αποτελείται από ενέργειες, δονήσεις και ύλη, που συμπεριφέρονται διαφορετικά σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Κάτι μπορεί να είναι Γιν και Γιανγκ ανάλογα με την κατάσταση. Το ίδιο το σύμβολο απεικονίζει αυτή τη σχέση με το μαύρο στρόβιλο (Yin) και το λευκό στρόβιλο (Yang), ενώ το καθένα περιλαμβάνει μια τελεία του αντίθετου χρώματος. Η κατανόηση της ιστορίας και του πολιτιστικού πλαισίου, όχι μόνο βοηθά στο να κατανοήσουμε το υπόβαθρο σχετικά με τη σύγχρονη σημασία του, αλλά μας επιτρέπει επίσης να το υιοθετήσουμε με σεβασμό και νόημα ως μέρος της αυτο-έκφρασης μας.

Το μοτίβο ήταν πιο δημοφιλές ως τάση κοσμημάτων, αλλά Brands όπως το Staud και το Paloma Wool έχουν καταστήσει το σύμβολο ως πυρήνα των πιο πρόσφατων συλλογών τους. Eνδύματα, πέδιλα και τσάντες βάφονται στο μίνιμαλ design.

Eσείς θα τα (ξανά)φορέσετε;

https://instagram.com/p/CCeGCdmgWle/?utm_source=ig_embed

 

jenny.gr

Wilhelmina Garcia

jenny.gr

Retrouvai

jenny.gr

Poppy Llissiman

jenny.gr

Paloma Wool

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.