ΣΤΙΛ

Di Petsa: H Ελληνίδα σχεδιάστρια πίσω από την iconic φωτογράφιση της Gigi Hadid αποκαλύπτεται στο #jennygr


Μάρθα Κουμπάνη

3 Σεπτεμβρίου 2020

Di Petsa: H Ελληνίδα σχεδιάστρια πίσω από την iconic φωτογράφιση της Gigi Hadid αποκαλύπτεται στο #jennygr

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες από τότε που η Gigi Hadid  δημοσίευσε μια σειρά πορτραίτων, στα οποία εμφανίζεται φορώντας ένα αιθέριο, λευκό φόρεμα που αποκάλυπτε την προχωρημένη της εγκυμοσύνη αλλά και το μεγαλείο την γυναικείας φύσης και ομορφιάς. 

Καμία δημιουργία υψηλής ραπτικής, ούτε trend δε θα μπορούσε να το αποδώσει καλύτερα, από αυτό το καθηλωτικό μέσα στην απλότητά του, σαν βρεγμένο, λευκό ύφασμα που τύλιγε με τις πτυχές του και με ευαισθησία τις νέες καμπύλες του μοντέλου.

Τη φωτογράφιση πραγματοποίησε το δίδυμο Luigi και Iango, ενώ το iconic φόρεμα έχει ελληνική υπογραφή. To brand Di Petsa, της Ελληνίδας σχεδιάστριας με έδρα το Λονδίνο, Δήμητρας Πέτσα είναι πίσω από το Wet- Look, που έκανε την Gigi να μοιάζει με αληθινή νεράιδα.

jenny.gr

Απόφοιτος του Central Saint Martins, η Πέτσα μεγάλωσε στην Αθήνα με τη γιαγιά της που είχε σχολή κοπτικής - ραπτικής κι έμαθε από πολύ μικρή ηλικία πώς να κατασκευάζει και να ράβει φορέματα.

Πρόσφατα μάλιστα το Dazed, συμπεριέλαβε την 25χρονη Δήμητρα στη λίστα του με τις 100 πιο επιδραστικές προσωπικότητες της νεανικής κουλτούρας για το 2020, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της βιομηχανίας με το Wetness Project, το οποίο εμπνέεται από το νερό και τα σωματικά υγρά.

Eμείς επικοινωνήσαμε μαζί της και μας μίλησε τόσο για την συνεργασία με τη Gigi Hadid όσο και για το ιδιαίτερο project της.

«Η ομάδα της Gigi μας έστειλε ένα email, εκείνοι μας προσέγγισαν και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για αυτό. Eίμαστε μεγάλοι fans της Gigi και εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ να δουλεύω με έγκυες γυναίκες πάνω σε φωτογραφίες εγκυμοσύνης, γιατί νιώθω ότι είναι κάτι πάρα πολύ special. Μας αρέσει επίσης να κάνουμε γάμους, γιατί τα ρούχα μας είναι οne of a kind. To Wet Look με τον τρόπο που το κάνουμε, δεν επιτρέπει ποτέ δύο φορέματα να είναι ίδια. Μας αρέσει η ιδέα ότι κάνουμε κάτι το οποίο είναι forever, κάτι το οποίο μετά μπορείς να το κρατήσεις για πάντα ως μια ανάμνηση, πολύ ιδιαίτερη στη ζωή σου», λέει η ανερχόμενη fashion designer.

«Εκτός από το Wet Look, κάνουμε μόδα, κάνουμε τέχνη, performance shows σε galleries, πέρα από το Fashion Week του Λονδίνου. Βασιζόμαστε σε μία κοινότητα από γυναίκες που τους ενδιαφέρει το concept».

jenny.gr

«Mε την Gigi θέλαμε να κάνουμε κάτι, που ναι μεν, να δείχνει την εγκυμοσύνη της, αλλά και τον εαυτό της. Το δύσκολο με τις φωτογραφίσεις εγκυμοσύνης είναι πως πολλές φορές δίνουμε τόση έμφαση στην κοιλιά, δεν βλέπουμε την γυναίκα ως ένα ολοκληρωμένο άτομο, επικεντρωνόμαστε πολύ στο γεγονός ότι είναι έγκυος, πέρα από την ίδια και το πώς είναι εκείνη την στιγμή», αποκαλύπτει. «Θέλαμε μια δημιουργία που να τονίζει την ομορφιά της, όχι να δείχνει πώς είναι το σώμα της τώρα που περιμένει μωρό. Κάτι μοντέρνο, ρομαντικό, down to earth αλλά και high fashion. Aυτό ήταν το brief με το οποίο δουλέψαμε, και τώρα η Gigi έχει αυτό το φόρεμα, δικό της για πάντα».

Η ίδια μοιράζεται ότι υπήρξαν πολλοί σχεδιαστές που την επηρέασαν και την άγγιξαν: "Μου αρέσει πολύ η Susan Cianciolo. Πάντα μου άρεσε ο Alexander McQueen, είναι iconic. Moυ άρεσε πολύ η Ελληνίδα, Σοφία Κοκοσαλάκη και λυπήθηκα πολύ όταν έφυγε από τη ζωή».

Το Wetness project

https://instagram.com/p/B9-FpA1gxzy/

«Η θεωρία, που βλέπει πως ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα σωματικά μας υγρά, έχει άμεση σχέση με το πώς συμπεριφερόμαστε στο νερό γενικότερα. To γεγονός ότι θέλουμε να κρύψουμε ότι κλαίμε ή ότι ιδρώνουμε, ή και τα άλλα υγρά του σώματος μας, σχετίζεται με το αρνητικό μας συναίσθημα απέναντι σε αυτά. Η συμπεριφορά μας απέναντι στο νερό φαίνεται από το γεγονός ότι βάζουμε στο σώμα μας πράγματα που είναι harmfull. H ιδέα είναι ότι οτιδήποτε είναι personal είναι political. To γεγονός ότι ντρεπόμαστε να κλάψουμε δημόσια ή ακόμα και να θηλάσουμε, είναι σαν να κρύβουμε το γεγονός ότι ερχόμαστε από το νερό. Η πιο φυσική μας κατάσταση μοιάζει να είναι κάτι που πρέπει να κρυφτεί αντί να αναδειχθεί. Το να είσαι γυναίκα είναι κάτι το οποίο είναι cencored με πολλούς τρόπους και συμπεριφοριακά και εμφανισιακά. Για αυτό και κάναμε develop και το Wet Look. Η ιδέα είναι να φοράς κάτι που σε κάνει να φαίνεσαι σαν να είσαι βρεγμένη, για να δείξουμε ότι είμαστε περήφανοι που είμαστε φτιαγμένοι από νερό».

https://instagram.com/p/CBqr119AgGB/

Όταν τη ρώτησα πόσο women empowering είναι όλο αυτό, μου είπε πως «έχει σίγουρα να κάνει και με εμένα, με το πώς ένιωθα όσο μεγάλωνα και πώς άλλαζε η σχέση με το σώμα μου. Το πώς έβλεπα τον χώρο της μόδας μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας που σχεδιάζει για γυναίκες. Βλέπουμε μόδα, που είναι πολύ όμορφη, αλλά δεν έχει αυτή την προσωπική σχέση με τις γυναίκες που την φορούν. Το Wet-Look βλέπει ακριβώς πώς είναι το να είσαι γυναίκα».

https://instagram.com/p/B-4wwCzglEt/

Κοιτάζοντας κανείς πιο προσεκτικά τις βρεγμένες δημιουργίες της, παρατηρεί ότι δεν υπάρχει σταγόνα νερό και όλοι την ρωτούν πώς το πετυχαίνει. Η Δήμητρα Πέτσα εξακολουθεί να κρατά επτασφράγιστο μυστικό την τεχνική της, λέγοντας απλά ότι "η τεχνική είναι ραμμένη στο χέρι, couture, ενώ χρειάζεται κάθε κομμάτι γύρω στις τρεις εβδομάδες για να φτιαχτεί. Μας ενδιαφέρει πολύ το slow fashion και sustainability. Σε κάθε fashion week εμβαθύνουμε στο προηγούμενο project και δεν κάνουμε κάθε φορά μια καινούργια δουλειά γιατί αυτό δεν είναι καθόλου βιώσιμο. Eίμαστε vegan brand. Ψάχνουμε συνεχώς για νέα πιο βιώσιμα υφάσματα και destock».

Τα κομμάτια που δημιουργεί, έχουν αναφορές στον αρχαίο ελληνικό κλασικισμό και τα λευκά ντραπέ φορέματά της, θυμίζουν εκείνα που απεικονίζονται στα αρχαιοελληνικά αγάλματα.  

Το ταλέντο της Δήμητρας Πέτσα έχει κερδίσει  και άλλες διάσημες εκτός από την Gigi Hadid. Η Nicki Minaj, η Kali Uchis, η Tei Shi, η Rina Sawayama, η Jesse Jo Stark  είναι κάποιες από τις star που την έχουν εμπιστευτεί, ενώ με δημιουργίες Di Petsa έχουν φωτογραφηθεί και η Kylie Jenner με την κόρη της, Stormi. Aν όμως μπορούσε να ξεχωρίσει την αγαπημένη της συνεργασία, αυτή θα ήταν η FKA Twigs γιατί όπως λέει «την έχω στην καρδιά μου γιατί μου αρέσει πάρα πολύ η δουλειά της και το album, το οποίο έκανε launch με δικό μου φόρεμα».

Όσο για τα επόμενα της βήματα, η Di Petsa ετοιμάζεται για την προσεχή London fashion Week και τα Wetness Workshops!

https://instagram.com/p/B9JfnZUgGv-/

«Ξεκινήσαμε στην καραντίνα και το κάνουμε πλέον σε κάθε Πανσέληνο, σαν movement workshop με τους θαυμαστές μας. Κάνουμε κινήσεις, ασκήσεις με νερό, meditation, και εξηγούμε όλη την κινησιολογία. Αυτό είναι ένα ένα συγκινητικό ταξίδι για εμένα, βγαλμένο από τις πρόβες που κάναμε πριν τα shows. Στη συνέχεια, αποφασίσαμε να μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στα sessions μαζί μας και δεν περίμενα να έχει τόση απήχηση. Είναι undocumented. Απλώς ήθελα μια καμπάνια, στην οποία να μπορώ με αυτό τον τρόπο να πω ευχαριστώ». 

Ανακαλύψτε περισσότερα στο dipetsa.com

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.