ΣΤΙΛ

Schiaparelli: Mετέτρεψε τις μάσκες σε κοσμήματα και τα πρόσωπα των μοντέλων καλύφθηκαν με χρυσό


Μάρθα Κουμπάνη

7 Οκτωβρίου 2020

Schiaparelli: Mετέτρεψε τις μάσκες σε κοσμήματα και τα πρόσωπα των μοντέλων καλύφθηκαν με χρυσό

Για όλους εμάς που παρακολουθήσαμε τον fashion month μέσα από τις οθόνες μας -αφού τα περισσότερα shows πραγματοποιήθηκαν ψηφιακά-, τα πράγματα ήταν λιγότερο συναρπαστικά από ότι συνήθως. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον παλμό ενός φυσικού runway show, με τα χειροκροτήματα και τα φλας των φωτογράφων. H μουσική, οι πυρετώδεις προετοιμασίες των μοντέλων και στο backstage, οι επαγγελματίες κομμωτές και makeup artists που βάζουν τις τελευταίες βιαστικές πινελιές, το γεμάτο αυτοπεποίθηση catwalk και φυσικά οι εντυπωσιακές συλλογές δημιουργούν μια τόσο δυνατή και αισιόδοξη ενέργεια που μεταδίδεται 

jenny.gr

Ο οίκος Schiaparelli ωστόσο κατάφερε να φέρει την high fashion αίσθηση και μια glam νότα ακόμα και μέσα από ένα look book. Για την ακρίβεια παρουσίασε μία σειρά από looks υψηλής αισθητικής και τίμησε την ιστορία του.

Η Schiaparelli παρουσίασε τη συλλογή για την άνοιξη του '21 με μόνο δύο μοντέλα που πόζαραν στο showroom αλλά και στην συνέχεια περπάτησαν στο Παρίσι, ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους περαστικούς και φορώντας μια σειρά από κομψά ενδύματα σε ουδέτερα χρώματα και μια σειρά από δερμάτινα σανδάλια.

Αυτό όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν τα κοσμήματα. 

jenny.gr

Μεγάλα, επιχρυσωμένα "γυαλιά" με μπλε μάτια που έμοιαζαν αληθινά επέβαλλαν την παρουσία τους.

Τα πρόσωπα ήταν καλυμμένα με χρυσό στην πιο πολυτελή και κομψή έκδοση της μάσκας (αν και ίσως όχι την πιο πρακτική). Τα χρυσά καλύμματα θηλών  συνδέονταν με αλυσίδες και βαριά μενταγιόν και στόλισαν το γυναικείο κορμί.

 Και τα ακροδάχτυλα όμως των μοντέλων έμοιαζαν βουτηγμένα στο χρυσάφι και ενίσχυαν το drama της φωτογράφισης.

jenny.gr

Όποιος γνωρίζει την αισθητική Schiaparelli γνωρίζει ότι η κληρονομιά του brand χαρακτηρίζεται από μια πρωτοποριακή, σουρεαλιστική προσέγγιση της, αυτή της ίδιας ιδρύτριας Elsa Schiaparelli. 

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.