ΣΤΙΛ

The Supermodels: H "Dream Team" του modeling επιστρέφει στο νέο docuseries της Apple TV+


Μάρθα Κουμπάνη

26 Οκτωβρίου 2020

The Supermodels:  H "Dream Team" του modeling επιστρέφει στο νέο docuseries της Apple TV+

Τέσσερις  γυναίκες, μία βιομηχανία, δεκάδες εξώφυλλα, πολλές μυριάδες χιλιόμετρα στην πασαρέλα με δισεκατομμύρια θαυμαστών να τις αποθεώνουν. 

H δεκαετία του ’90 θεωρήθηκε η golden era της μόδας και όχι τυχαία, αφού τα άστρα αυτών των γυναικών έλαμψαν ταυτόχρονα στο στερέωμα της μόδας, σε μια ασύλληπτη συναστρία ταλέντου, ομορφιάς και αυτοπεποίθησης για να χαρίσουν κάτι από το φως τους στην κατά τα άλλα, άχαρη δεκαετία. Ήταν όμως, και η εποχή που γέννησε τον όρο «supermodels», και αυτές οι τέσσερις γνώρισαν την απόλυτη δόξα την ώρα που να τις γνωρίσει ολόκληρη η ανθρωπότητα και να τις αποκαλεί με το μικρό τους όνομα.

Η Cindy, η Linda, η Naomi και η Christy επιστρέφουν μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ της Apple TV+, σε σκηνοθεσία της βραβευμένης Μπάρμπαρα Κοπλ (“Harlan County, USA,” “American Dream,” “Shut Up and Sing”) σε παραγωγή  των Brian Grazer  και Ron Howard, έρχεται τώρα να διερευνήσει τη γέννηση των supermodels.

«Καθώς η βιομηχανία της μόδας συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει τον εαυτό της και τους ρόλους των γυναικών μέσα σε αυτήν, αυτή είναι η απόλυτη ιστορία δύναμης του πώς τέσσερις γυναίκες ενώθηκαν για να διεκδικήσουν, ανοίγοντας τον δρόμο σε αυτές που θα ακολουθούσαν», αναφέρει το δελτίο Τύπου της Apple TV+.

jenny.gr

«Οι αδελφές μου Κρίστι, Λίντα, Σίντι κι εγώ είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένες που μοιραζόμαστε την ιστορία μας με τον κόσμο. Ελπίζουμε ότι το ταξίδι μας, που καταγράφεται στη σειρά θα ενθαρρύνει, θα παρακινήσει και θα εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», έγραψε η Ναόμι Κάμπελ στο Instagram, ενώ η Σίντι Κρόφορντ ανέφερε: «Είμαι ενθουσιασμένη γι’ αυτή την επανένωση με τις φίλες μου, για να γιορτάσουμε και να εξετάσουμε ταυτόχρονα τον τρόπο με τον οποίο τα supermodels ξεπέρασαν τις παραδοσιακές αντιλήψεις και τα όρια του μόντελινγκ στη βιομηχανία της μόδας».

H ακριβοθώρητη Λίντα Εβαντζελίστα ανάρτησε με τη σειρά της: «Θα ήθελα οι άνθρωποι να δουν το ντοκιμαντέρ όχι μόνο ως βιογραφικό για τις δικές μας προσωπικές πορείες, αλλά ως ιστορίες για τη δύναμη της φιλίας, τα όνειρα και την επιμονή». Τέλος, η Κρίστι Τέρλινγκτον συμπλήρωσε: «Ανυπομονώ να ταξιδέψω σε αυτά τα χρόνια της μόδας με αυτές τις απίστευτες γυναίκες με τις οποίες μεγάλωσα».

Τα τέσσερα supermodels, υπήρξαν παράλληλα και στενές φίλες που στήριξαν η μία την άλλη σε κάθε ευκαιρία. Αυτή τη φορά πρόκειται να αφηγηθούν την πραγματική ιστορία πίσω από τη διαδρομή τους, τις συνεργασίες τους με τους μεγαλύτερους φωτογράφους μόδας και το πώς κατάφεραν να γίνουν αυτές που ξέρουμε σήμερα.

Tην παρέα των «Big Six», συμπλήρωναν τότε, η Claudia Schiffer και Βρετανίδα Kate Moss: όλες μαζί προκάλεσαν σκάνδαλα, έζησαν μεγάλους έρωτες, πρωταγωνίστησαν σε βιντεοκλίπ (ποιος μπορεί να ξεχάσει το Freedom! του George Michael) και είδαν πολλά μηδενικά να προστίθενται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

jenny.gr

Η Νaomi Campbell, η «μαύρη γαζέλα», η αυταρχική ντίβα που προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια με την δύστροπη συμπεριφορά της, συνεχίζει να εμφανίζεται σε runways και εξώφυλλα ακόμα και σήμερα στα 50 της χρόνια. Ήταν μόλις 15 ετών, μια μπαλαρίνα στο Λονδίνο όταν ξεκίνησε την καριέρα της, και σίγουρα δεν φανταζόταν ότι επρόκειτο να γίνει ένας ζωντανός θρύλος και μία από τις ισχυρότερες μαύρες γυναίκες του κόσμου.

Ο Τζιάνι Βερσάτσε την προσκύνησε, ο Αζεντίν Αλαϊά την αποκαλούσε κόρη του, ενώ όλοι οι μεγάλοι μόδιστροι από το 1994 μέχρι σήμερα παραδέχονται ότι πάνω της «τα ρούχα δείχνουν αλλιώς». Μετά από απαίτηση του μέντορά της Yves Saint Laurent, o οποίος απείλησε να αποσύρει όλη του τη συλλογή, έγινε η πρώτη μαύρη που είδε τον εαυτό της σε εξώφυλλο της γαλλικής «Vogue» και αργότερα της αμερικανικής.

Όσο αυξανόταν όμως η φήμη της, τόσο πλήθαιναν και οι ιδιοτροπίες της. Τα ρεπορτάζ έκαναν λόγο για κατάχρηση ουσιών. Πέταξε το σίδερο πάνω στην οικιακή της βοηθό, οδηγήθηκε τέσσερις φορές στα δικαστήρια και καταδικάστηκε για επιθέσεις ισάριθμες φορές. Ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση, ενώ δίνει αγώνες για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων στον χώρο της μόδας.

jenny.gr

Η Linda Evangelista προκαλούσε παροξυσμό στα media της εποχής όταν δήλωνε με θράσος: «Δεν σηκώνομαι από το κρεβάτι για λιγότερα από 10.000 δολάρια τη μέρα!». Η Καναδέζα ήταν μοναδική στο να μεταμορφώνεται και όταν ο διάσημος φωτογράφος Πίτερ Λίντμπεργκ την προέτρεψε να κόψει τα μαλλιά της, είδε την καριέρα της να απογειώνεται.  Η  θυελλώδης προσωπική της ζωή είναι εκείνη που συγκλονίζει και μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα.

Το 1987 παντρεύτηκε τον διευθυντή του πρακτορείου μοντέλων Elite και χώρισαν όταν αυτός κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση. Υπήρξε ζευγάρι με τον ηθοποιό Κάιλ ΜακΛάχλαν και στη συνέχεια με τον Γάλλο τερματοφύλακα Φαμπιάν Μπαρτέζ, από τον οποίο είχε μείνει έγκυος αλλά στον 6ο μήνα απέβαλε.

Τον Οκτώβριο του 2006 έφερε στον κόσμο τον γιο της Αγκουστίν χωρίς να αποκαλύψει τον πατέρα του, παρά τις φήμες. Εγκατέλειψε το μόντελιvγκ και ασχολήθηκε με την ανατροφή του παιδιού της. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2011, κατέθεσε αγωγή εναντίον του Γάλλου μεγιστάνα, ιδιοκτήτη μεταξύ άλλων του οίκου Gucci και συζύγου της Salma Hayek,  François-Henri Pinault

Στο δικαστήριο υποστήριξε ότι ο François-Henri Pinault είναι ο πατέρας του γιου της και αξίωνε διατροφή 46.000 δολαρίων τον μήνα. Η διαμάχη έληξε με διακανονισμό και έκτοτε η 55χρονη σήμερα σταρ ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

jenny.gr

H Christy Turlington ξεκίνησε τo modeling για να πληρώνει τα μαθήματα ιππασίας που τόσο αγαπούσε. Η πορσελάνινη ομορφιά του προσώπου της, της εξασφάλισε γρήγορα τα μεγάλα συμβόλαια και τις σημαντικές συνεργασίες. Παράλληλα όμως, σπούδασε Συγκριτική Θρησκεία και Ανατολική Φιλοσοφία. Υπηρέτησε ως σύμβουλος στην επιτροπή του Χάρβαρντ για την Παγκόσμια Υγεία, είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Edward Fitzgerald Burns από το 2003, έχει δύο παιδιά, ασχολείται με τη γιόγκα, αρθρογραφεί για ζητήματα υγιεινής διατροφής, έχει συνεργαστεί με σωματεία για τα δικαιώματα των γυναικών σε υπανάπτυκτες χώρες, ενώ έχει δημιουργήσει τον δικό της μη κερδοσκοπικό οργανισμό Every Mother Counts.

jenny.gr

 Η Cindy Crawford αποτέλεσε τη μούσα των μεγαλύτερων σχεδιαστών μόδας των 90s και ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα μοντέλα εκείνης της εποχής. Η ελιά στο μάγουλο ήταν το signature χαρακτηριστικό της. Παντρεύηκε τον γοητευτικό Richard Gere από το 1991 εως το 1995. Εκανε πασαρέλες, εξώφυλλα, διαφημιστικά, βιντεοκασέτες γυμναστικής. Η «Vogue» την ονόμασε «the top of the top models», ενώ είχε παρουσίασε εκπομπή στο MTV. Σήμερα παραμένει παντρεμένη με τον επιχειρηματία Rande Gerber με τον οποίο παντρεύτηκε το 1998, ενώ πλέον η 18χρονη κόρη τους Κaia συμνεχίζει τα βήματα της στο modeling.

Πηγή Φωτογραφιών: Getty/Ideal Image

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.