ΣΤΙΛ

Gucci Epilogue: Οι σχεδιαστές του Gucci πόζαραν σαν μοντέλα και κανείς δεν κατάλαβε τη διαφορά


Μάρθα Κουμπάνη

28 Οκτωβρίου 2020

Gucci Epilogue: Οι σχεδιαστές του Gucci πόζαραν σαν μοντέλα και κανείς δεν κατάλαβε τη διαφορά

Το ξέσπασμα του Covid-19 και τα γεγονότα που ακολούθησαν αποδείχτηκαν εξαιρετικά επιζήμια για την Διεθνή μόδα και τους σχεδιαστές.

Η αλλαγή ήταν αναπόφευκτη σε πολλά επίπεδα. Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των οίκων μόδας κλήθηκαν να δημιουργήσουν collections υπό πρωτόγνωρες συνθήκες και με μεγάλες δυσκολίες με τη φαντασία να έρχεται σε πολλές περιπτώσεις σε δεύτερη μοίρα.

Ο Alessandro Michele του Gucci παρέμεινε και σε αυτή την δύσκολη περίοδο από τους πιο δημιουργικούς. Ο ανήσυχος και εκκεντρικός creative diarector ξεκίνησε τη συζήτηση για τη μόδα που αλλάζει μ' ένα live streaming video για την παρουσίαση της Epilogue collection τον περασμένο Ιούλιο. Τότε, άνοιξε την πόρτα του backstage στις κάμερες και μας έδωσε μια γεύση για το τι συμβαίνει πίσω από το runway.

Σήμερα έρχεται να κλείσει το κεφάλαιο Epilogue με μια σειρά από φωτογραφίες με τα μέλη της σχεδιαστικής του ομάδας να ποζάρουν σαν μοντέλα φορώντας τις δημιουργίες του.

Και το καλύτερο; Κανείς δεν κατάλαβε τη διαφορά, αφού το έκαναν σαν σωστοί επαγγελματίες.

Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε σε δυο εντελώς διαφορετικές τοποθεσίες, το εντυπωσιακό Palazzo Sacchetti και την υποβαθμισμένη, περιοχή Campo Boario. Οι αντιθέσεις πολλές, όπως άλλωστε συνηθίζει ο Ιταλικός κολοσσος.

Ο ίδιος ο Michele είπε για την νέα καμπάνια:

"Έφερα κοντά πολλά διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα, που αντιπροσωπεύουν την ακατάστατη ομορφιά που πάντα αναζητούσα: το χάος της ομορφιάς. Τι συμβαίνει στη σχέση μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας όταν αδιάκριτα μάτια εισχωρούν στους μηχανισμούς παραγωγής μιας εικόνας; Τι συμβαίνει στη μόδα, όταν η αλήθεια επιστρέφει πίσω στη στιγμή που ήταν ακόμα ένα ψέμα; Θέλοντας να σπάσω τα μάγια που υποχρεώνουν τους συνεργάτες μου να εγκαταλείψουν τα ρούχα που σχεδιάζουν, τούς ζήτησα να τα φορέσουν. Και έτσι κάναμε μια πλήρως αυτάρκη δουλειά, μέσα από το σπίτι μας, ανακατεύοντας πράγματα που είχαμε ήδη κάνει με πράγματα που ετοιμαζόμασταν να κάνουμε - προσπερνώντας τα σχέδια του χρόνου σύμφωνα με την ιδέα μου του The Epilogue, την τελική λύση ενός μέλλοντος που είναι ήδη εδώ".

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.