ΣΤΙΛ

Τα κοστούμια τoυ "The Crown" και "The Queen's Gambit" στο Brooklyn Museum


The Jennettes

19 Νοεμβρίου 2020

Τα κοστούμια τoυ "The Crown" και "The Queen's Gambit" στο Brooklyn Museum

Οι σειρές "The Crown" και "The Queen's Gambit" έχουν ξεχωρίσει και συγκεντρώσει χιλιάδες θαυμαστές! Ένας από τους λόγους εκτός από το καλογραμμένο σενάριο και την σκηνοθεσία, είναι και τα εκπληκτικά ενδύματα των πρωταγωνιστών. 

Τα κοστούμια της σειράς του Netflix, "The Crown" και "The Queen's Gambit" εκτίθενται τώρα στη δωρεάν ψηφιακή έκθεση του Μουσείου του Brooklyn. Η έκθεση περιλαμβάνει πολλά ρούχα από τις γυναίκες στις δύο σειρές του Netflix, εξηγώντας πώς η εμφάνισή τους εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Τα κυριότερα σημεία της συλλογής του μουσείου, επιμελείται ο Matthew Yokobosky, Senior Curator of Fashion and Material Culture.

 

Η συλλογή είναι μια επέκταση των προηγούμενων εκθέσεων του μουσείου, που συνέδεαν το fashion design με αντικείμενα μουσείου, όπως "Killer Heels: The Art of the High-Heeled Shoe" (2014), "David Bowie is" (2018) και "Pierre Cardin: Future Fashion »(2019). Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης ένα podcast σχετικά με τη δημιουργική διαδικασία πίσω από τα κοστούμια των δύο σειρών που καθηλώνουν το κοινό. 

Το "The Queen and The Crown" δημιουργήθηκε από το Netflix σε συνεργασία με το Μουσείο του Brooklyn. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη εδώ έως τις 13 Δεκεμβρίου.

jenny.gr

“The Queen’s Gambit” – Endgame Dress 

jenny.gr

Σχεδιασμένα από την Gabriele Binder, τα ρούχα από το "The Queen's Gambit" δημιούργησαν την φανταστική πρωταθλήτρια του σκακιού της δεκαετίας του 1960, Elizabeth "Beth" Harmon, η οποία φορούσε δομημένα ρούχα και ασπρόμαυρα μοτίβα - εμφάνιση που εμπνεύστηκε από στοιχεία του παιχνιδιού. Το φόρεμα αυτό από μαλλί alpaca είναι εμπνευσμένο από τη μητέρα της και της χαρίζει αυτοπεποίθηση.

jenny.gr

 

Ιnstagram @brooklynmuseum

 

“The Queen’s Gambit” – Bow Dress

jenny.gr
jenny.gr

 

Ιnstagram @brooklynmuseum

Καθώς η Beth μεγαλώνει, αναπτύσσει μια έντονη αίσθηση της μόδας και απλά αλλά θηλυκά σύνολα. Εμπνευσμένο από τον Pierre Cardin, αυτό το κρεπ φόρεμα δίνει την Beth αυτοπεποίθηση για έναν σημαντικό αγώνα σκακιού.

“The Crown” – Queen Elizabeth’s Braemar Game Suit

jenny.gr

Ιnstagram @brooklynmuseum

jenny.gr

Ιnstagram @brooklynmuseum

Κοστούμια από το "The Crown", του οποίου η 4η σεζόν έκανε πρεμιέρα σχεδιάστηκαν από τη βραβευμένη με Emmy, Amy Roberts, η οποία δημιούργησε τα φορέματα εποχής, που φορούσαν οι Βρετανοί βασιλείς του 20ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των Queen Elizabeth II, Princess Margaret, Princess Diana και η πρωθυπουργός Margaret Thatcher.

Η βασίλισσα Elizabeth επιλέγει μουντά χρώματα για τη «Broken Britain» της δεκαετίας του 1980, πράγμα που φαίνεται μέσα από τα σύνολα που υιοθετούνται στη σειρά, όπως σε ένα κοστούμι από tweed και την μεταξωτή του μπλούζα.

“The Crown” – Margaret Thatcher

jenny.gr

 

jenny.gr

Ιnstagram @brooklynmuseum

Η Gillian Anderson στον ρόλο της Margaret Thatcher, η οποία μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έφτασε στην πλήρη της δύναμη, εντυπωσιάζει με αυτό το επίσημο μπλε κοστούμι. Το μπλε boucle μαλλί διαφέρει από τις μέχρι τότε πιο feminine εμφανίσεις της πολιτικού.

Φωτογραφίες: Netflix/Βrooklyn Museum

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.