ΣΤΙΛ

Ο Βασίλης Ζούλιας στο σήμερα. Πώς το brand του έχει φτάσει στο peak τα τελευταία χρόνια


Μάρθα Κουμπάνη

9 Δεκεμβρίου 2020

Ο Βασίλης Ζούλιας στο σήμερα. Πώς το brand του έχει φτάσει στο peak τα τελευταία χρόνια

Ρούχα ρομαντικά σχεδιασμένα με μια αριστοκρατική γοητεία, μια αδιαπέραστη κομψότητα και μια νοσταλγία για το παρελθόν. Σε ταξιδεύουν νοητά σε μια άλλη εποχή, τότε που οι γυναίκες φορούσαν απαραιτήτως καπέλο και γάντια σχεδόν σε κάθε τους εμφάνιση. Τότε που φορούσαν γοβάκια για παπούτσια και οι πέρλες ήταν βασικό κόσμημα που στόλιζε το λαιμό τους. 

Οι δημιουργίες του Βασίλη Ζούλια έχουν τον αέρα της παλιάς αίγλης, όχι ξεπερασμένης όπως πολλοί μπερδεύονται, καθώς είναι καθόλα σύγχρονες. Απευθύνονται στη γυναίκα του σήμερα, αλλά και του αύριο, γιατί το κάθε κομμάτι έχει διαχρονική αξία και θα παραμείνει για πάντα σύγχρονο και μοναδικό στην ντουλάπα κάθε γυναίκας. Είναι “Classic with a twist” όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος ο σχεδιαστής τα ρούχα του, τα οποία πλέον μπορούμε να βρίσκουμε στο νέο του e-shop του.

“Τα ρούχα μου θα λέγαμε ότι είναι ακριβώς όπως εμπνεύστηκε η Amy Winehouse τα τραγούδια της, κάνοντας αυτές τις υπέροχες δημιουργίες ή θα μπορούσαμε να πούμε όπως εμπνέεται ένας αρχιτέκτονας και κάνει 60s και 70s ξενοδοχεία ή όπως υπάρχει μια τεράστια τάση αυτή την εποχή με τα barber shop, τα οποία θυμίζουν τα παλιά εποχή” εξήγησε ο σχεδιαστής. 

Ο Βασίλης Ζούλιας είναι ένας σχεδιαστής που υποστήριξε από την πρώτη στιγμή το sustainability στον κόσμο της μόδας. Οι δημιουργίες του δεν έχουν χρόνο ή ημερομηνία λήξης, όπως συμβαίνει με τις εκάστοτε τάσεις της μόδας που επιβιώνουν μετα βίας μέχρι το τέλος της σεζόν. Τα διαχρονικά σχέδια του είναι φτιαγμένα για να πρωταγωνιστούν στη γκαρνταρόμπα μιας γυναίκας για πάντα. Δεν θα βγουν ποτέ out of date όπως συμβαίνει με τα ρούχα μαζικής παραγωγής που καταλήγουν να πιάνουν χώρο στην ντουλάπα.  

jenny.gr
DSC 0226
Μια οικονομική σειρά με μοναδικές δημιουργίες του Βασίλη Ζούλια θα βρείτε εδώ.

“Το κλασικό είναι πάντοτε μοντέρνο. Είμαστε ένας οίκος που δεν μας ενδιαφέρουν οι τάσεις. Γιατί οτιδήποτε είναι “στη μόδα” σήμερα, τη στιγμή που το βλέπει το κοινό έχει φύγει από τη μόδα” ανέφερε. 

Ο Βασίλης Ζούλιας ξεκίνησε να δουλεύει στο χώρο της μόδας, όταν ήταν ακόμη 15 ετών. Από το εργαστήριο του Rodolfo Valentino όπου άνοιγε κουμπότρυπες έφτασε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές στην Ελλάδα. Όμως, δεν σταμάτησε -και δεν σταματάει- να εξελίσσεται και να ελίσσεται με βάση τα δεδομένα της εποχής που πρέπει να διαχειριστεί.

Τα τελευταία δύο χρόνια και ύστερα από σχεδόν 40 χρόνια παρουσίας στο χώρο της μόδα, το brand του έχει εκτοξευθεί, κατακτώντας ακόμη και τα κόκκινα χαλιά βραβείων στην Αμερική. Κατάφερε αυτό που πραγματικά ονειρευόταν από παιδί. 
“Τα ρούχα μου τα φανταζόμουν σε κόκκινα χαλιά. Τα φτιάχνω για να τα δω να ταξιδεύουν. Τα φαντάζομαι εκεί. Είναι ο νόμος της έλξης πιστεύω που τα οδήγησε στο εξωτερικό. Δεν θεωρώ ότι το πρώτο φόρεμα που φορέθηκε στα Golden Globes, βρέθηκε εκεί τυχαία. Εγώ θα έλεγα ότι ήταν κάρμα” μας ανέφερε ο Βασίλης Ζούλιας. 

jenny.gr
Ο Βασίλης Ζούλια έφτιαξε ένα e-shop ώστε κάθε γυναίκα να μπορεί να αποκτήσει μια δημιουργία του. Επισκεφτείτε το εδώ.

Η πρώτη φορά που φόρεμά του φορέθηκε στα κόκκινα χαλιά της Αμερικής ήταν το 2017. Η χολιγουντιανή ηθοποιός Laura Dern επέλεξε για την πρεμιέρα της ταινίας «Downsizing» στο Λος Άντζελες ένα φόρεμα από βελούδο με λεπτομέρειες από δαντέλα, κλέβοντας τις εντυπώσεις. 
jenny.gr
Φορέματα του Βασίλη Ζούλια θα βρείτε εδώ

Ένα χρόνο αργότερα η ηθοποιός Alison Brie παρευρέθηκε στα 75α Βραβεία Golden Globe, ως υποψήφια για το ρόλο της στο «Glow», φορώντας ένα εκπληκτικό μεταξωτό στράπλες φόρεμα με παντελόνι από τον σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια. Η Brie εντυπωσίασε και αναδείχθηκε στις 5 πιο καλοντυμένες της βραδιάς. Μόλις ολοκληρώθηκαν τα βραβεία η Brie έγραψε στον Βασίλη Ζούλα “Με έκανες να νιώσω σα πριγκίπισσα. Όλοι ρωτούσαν πού το βρήκα”.

jenny.gr
Το φόρεμα που φόρεσε η Brie είναι διαθέσιμο online. Θα το βρείτε εδώ

Το 2018 φόρεμα του Βασίλη Ζούλια φόρεσε και η Natasha Lyonne στα 70α μουσικά βραβεία EMMY. Αυτό που την κέρδισε ήταν ένα μακρύ κατακόκκινο φόρεμα από δαντέλα, τραβώντας πάνω της όλα τα βλέμματα. 

jenny.gr
Φορέματα του Βασίλη Ζούλια θα βρείτε εδώ
Την ίδια χρονιά έντυσε και την ηθοποιό Mindy Kaling για τη βραδιά του Met Gala. Η Αμερικανίδα ηθοποιός έδειχνε πανέμορφη μέσα στη λευκή τουαλέτα και τα μπλε γάντια του Βασίλη Ζούλια και την κορώνα του Περικλή Κονδυλάτου. 
jenny.gr
Φορέματα του Βασίλη Ζούλια θα βρείτε εδώ
 

To 2019 η διάσημη τραγουδίστρια Gwen Stefani επέλεξε επίσης, ένα εντυπωσιακό μαύρο φόρεμα του Βασίλη Ζούλια για τον τελικό του The Voice. Ήταν απλώς εκθαμβωτική. 

jenny.gr
Φορέματα του Βασίλη Ζούλια θα βρείτε εδώ

Τον Ιανουάριο του 2020 μια ακόμη Αμερικανίδα ηθοποιός επέλεξε να φορέσει δημιουργία του Βασίλη Ζούλια στα Sag Awards. Μετά τη διοργάνωση ο μεγάλος Αμερικανός σχεδιαστής μόδας Zac Posen την χαρακτήρισε από τις πιο καλοντυμένες της βραδιάς. 

jenny.gr
Φορέματα του Βασίλη Ζούλια θα βρείτε εδώ

Η μεγάλη του προβολή στο εξωτερικό δεν τον επηρέασε να αλλάξει τη βάση του. Όλοι του έλεγαν “γιατί παραμένεις στην Ελλάδα; Χαραμίζεσαι”. Όμως, ο Βασίλης Ζούλιας επιμένει “ελληνικά”.

“Η Ελλάδα δεν είναι ένας χώρος πεταμένος κάπου. Εγώ την αισθάνομαι σαν το καλύτερο μέρος του κόσμου. Θεωρώ πως είμαστε σε ένα κύκλο πραγμάτων. Εκτιμώ πολύ αυτό που γίνεται εδώ και προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό” ανέφερε. 

Θεωρεί πως στην Ελλάδα γίνονται αξιόλογες δουλειές που πρέπει να στηριχθούν πρώτα από όλα από εμάς τους ίδιους, προτρέποντας τον κόσμο να στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις. 
“Το να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα είναι το νούμερο ένα. Νομίζω ότι η κρίση των 10 ετών ήρθε ακριβώς λόγω της ξενομανίας που είχε πιάσει τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω πως αν για 6 μήνες ο κόσμος αποφάσιζε να αγοράζει μόνο ελληνικά προϊόντα θα είχε φύγει ίσως το χρέος της Ελλάδος. Θέλει περισσότερη σκέψη για το πού πάμε να ξοδέψουμε τα χρήματα μας, από το σούπερ μάρκετ μέχρι τις αγορές μας στα είδη ρουχισμού. Εγώ φροντίζω τα χρήματά μου να πηγαίνουν όσο γίνεται σε ελληνικές επιχειρήσεις”.

jenny.gr
Ο Βασίλης Ζούλιας έφτιαξε ένα e-shop ώστε κάθε γυναίκα να μπορεί να αποκτήσει μια δημιουργία του. Επισκεφτείτε το εδώ

Το μυστικό του Βασίλη Ζούλια που τον βοήθησε να εξελιχθεί στο χώρο της μόδας ήταν ότι φρόντιζε να είναι πάντα μπροστά από την εποχή του. Αυτό ήταν ένα ταλέντο που απέκτησε δουλεύοντας στα γυναικεία περιοδικά μόδας. Για τη δημιουργία των advertorials έπρεπε πάντα να σκέφτεται 6 μήνες μπροστά. Ως σχεδιαστής δεν σκέφτηκε ποτέ να “κάνει κάτι που είναι της μόδας”. Σκοπός του πάντα ήταν να είναι μπροστά, να δημιουργεί ο ίδιος τάσεις

Σε μια προσπάθεια να πάει ακόμη ένα βήμα μπροστά και βλέποντας τις αλλαγές που έρχονταν στο χώρο της μόδας μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, αποφάσισε να μπει στην digital εποχή, δημιουργώντας ένα e-shop με μια πιο οικονομική σειρά από ρούχα, παπούτσια, τσάντες, κοσμήματα και αξεσουάρ, όπως και μάσκες. Όλα γύρω μας αλλάζουν, παίρνουν νέες μορφές και άλλες σημασίες. Ο χώρος της μόδας και ο κόσμος της δεν μπορούσε να μείνει ανέγγιχτος και ανεπηρέαστος. 

“Ο κορωνοϊός μας ώθησε να κάνουμε ένα όνειρο της εταιρείας πραγματικότητα. Τόσα χρόνια το αναβάλαμε λόγω των συχνών ταξιδιών στο εξωτερικό που κάναμε. Δημιουργήσαμε ένα δυνατό e-shop με γνώμονα την ποιότητα και το στυλ”.

jenny.gr

Η κάθε μια από εμάς που λατρεύουμε τη μόδα και θέλουμε να ξεχωρίζουμε σε κάθε μας εμφάνιση μπορούμε να ντυθούμε με ρούχα του Βασίλη Ζούλια. Πλέον δεν αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο. 
Ο Βασίλης Ζούλιας είναι ένας σχεδιαστής που καταφέρνει να ενώνει με ένα μαγικό τρόπο το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Με διαχρονικές δημιουργίες που αφορούν τη σύγχρονη γυναίκα και χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα, μας ταξιδεύει στον κόσμο του χθες, σε εποχές περισσότερο ρομαντικές που μοιάζουν να είναι βγαλμένες από ταινίες κομεντί περασμένων δεκαετιών. 

Στο e-shop του Βασίλη Ζούλια μπορείτε να βρείτε τη ειδικά φτιαγμένη σειρά με μοναδικά φορέματα, παπούτσια, τσάντες, ακόμα και μάσκες. Δείτε τα όλα πατώντας εδώ

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.