ΣΤΙΛ

Η ξεχωριστή, φαινομενικά "εύθραυστη" ομορφιά της Anya Taylor-Joy


Μάρθα Κουμπάνη

21 Δεκεμβρίου 2020

Η ξεχωριστή, φαινομενικά "εύθραυστη" ομορφιά της Anya Taylor-Joy

Χωρίς αμφιβολία, το 2020 μας προσέφερε άπλετο ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε τις αγαπημένες μας σειρές. Αν υπάρχει μια που ξεχώρισε και γνώρισε την επιτυχία είναι το The Queen's Gambit, από το Netflix. Τόσο η πλοκή, όσο και η γοητευτική και μυστηριώδης αισθητική του κέντρισαν αμέσως το ενδιαφέρον του κοινού. Γεγονός το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην πρωταγωνίστρια Anya Taylor-Joy. 

Η ηθοποιός με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την σπάνια ομορφιά υποδύεται µια νεαρή σκακιστική ιδιοφυΐα. Tα πάντα επάνω της δείχνουν εξωτικά: Η πορσελάνινη επιδερμίδα, με τα μεγάλα καστανά μάτια της, οι γωνίες του προσώπου της, τα μαλλιά της.

jenny.gr

Στην σειρά, ως η ορφανή Beth, εθισμένη στα ηρεμιστικά χάπια χρησιμοποιεί το ίδιο της το πάθος για να γίνει ακόμα καλύτερη. Το στιλ της preppy, εκλεκτικό και αβίαστα κομψό. Φορά τα πιο κομψά 60s inspired σύνολα, με τα φορέματα ως το γόνατο σε ίσια γραμμή, τα μπουκλέ μαντό και τoυς κολλαριστούς γιακάδες να κεντούν την προσωπικότητα του χαρακτήρα που υποδύεται και να προσθέτουν πόντους αίγλης στην -ούτως ή άλλως- elegant παρουσία της.

Αναρωτηθήκατε όμως για μια στιγμή πως μπορεί να μυρίζει το άρωμα αυτής της αιθέριας και ταυτόχρονα εύθραυστης ύπαρξης που εκτελεί την κάθε κίνηση στο σκάκι με τόση αυτοπεποίθηση;  Την ξεχωριστή της γοητεία είδαν οι δημιουργοί του οίκου Viktor & Rolf, οι οποίοι την επέλεξαν για πρέσβειρα του αρώματος Flowerbomb. To ίδιο ξεχωριστό, θηλυκό και μυστηριώδες.

To story

Η Anya ήθελε από πολύ μικρή να γίνει ηθοποιός και στην εφηβεία της η τύχη την έριξε μπροστά στην διάσημη scouter µοντέλων Sarah Doukas, (η ίδια που ανακάλυψε τις Kate Moss και Cara Delevingne). Την εντόπισε έφηβη στους δρόµους του Λονδίνου και της έκανε πρόταση να συνεργαστεί µε ένα πρακτορείο μοντέλων. 

Εκείνη δέχτηκε και εκεί συνάντησε τον ηθοποιό Allen Leech, σε ένα σετ φωτογράφισης, ο οποίος τη σύστησε στον ατζέντη του. Η τραγική ειρωνεία είναι πως η ίδια πίστευε ότι "δεν είναι αρκετά όμορφη για να είναι σε ταινίες". Το 2015 εντυπωσίασε με την ερμηνεία της στην πολυβραβευµένη ταινία τρόµου "Η Μάγισσα" του Robert Eggers. Είναι ακόμα η Magik των X-Men στο πολυαναµενόµενο New Mutants.

Η ιδίαιτερη αισθητική της Anya και η "σύνδεση" με τους Viktor & Rolf

Η αισθητική της συγκλίνει σε πολλά σημεία με αυτή των Viktor & Rolf. Ο οίκος με μία μακρά ιστορία στην Haute Couture είναι γνωστός για τα avant garde σχέδια. Οι Ολλανδοί Viktor & Rolf επιδιώκουν να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ μόδας και τέχνης μέσα από τις iconic δημιουργίες τους. To drama και η θεατρικότητα είναι οι λέξεις κλειδιά για να περιγράψει κανείς την κληρονομιά του οίκου. Έτσι, η Anya Taylor Joy είναι η ιδανική πρέσβειρα, αυτή που θα εκφράσει το αισθητικό τους προφίλ.

Εύθραυστη όσο το τούλι που λατρεύουν οι Viktor & Rolf, με έντονο βλέμα και δυναμισμό, όπως το πάντα εντυπωσιακό αποτέλεσμα κάθε δημιουργίας τους, η Anya είναι το κορίτσι των πιο ισορροπημένων αντιθέσεων και συμφωνεί με την ρομαντική εκκεντρικότητα των ταλαντούχων Ολλανδών. 

jenny.gr

Οι άχαροι δευτερεύοντες ρόλοι δεν της ταιριάζουν. Οι ηρωίδες που ενσαρκώνει φλερτάρουν με τον κίνδυνο. Αποφασιστική, ευθύς και σίγουρη για τον εαυτό της, η γυναίκα πίσω από την ηθοποιό αντανακλά τους δυναμικούς γυναικείους ρόλους που ερμηνεύει. Πολυσχιδής τόσο στη μεγάλη οθόνη όσο και εκτός αυτής, η Anya δείχνει το εύρος των δυνατοτήτων της μέσα από τους ρόλους και το μοναδικά ευπροσάρμοστο στιλ της. Έχοντας το ταλέντο να μεταμορφώνεται, αυτό το μοναδικό πλάσμα απαθανατίζει με δυναμισμό τη μεταμορφωτική δύναμη του Flowerbomb και μετουσιώνεται σε μία πραγματική μούσα του. 

jenny.gr
06

Η μυρωδιά

Για να απαντήσουμε λοιπόν στην αρχική ερώτηση: η Αnya, -ή η Βeth ή Μagik δεν έχει σημασία-, μυρίζει όπως το Flowerbomb από τους Viktor&Rolf. Ένα εκκεντρικό, λουλουδάτο άρωμα, που αποπνέει μια αύρα πολυτέλειας με πλούσιες και συνάμα επιμελώς συνδυασμένες νότες που αφήνουν ένα αλησμόνητο ίχνος, όπως ακριβώς και η γυναίκα που το φορά, όπως ακριβώς η Anya Taylor-Joy.

jenny.gr

Για τα φετινά Χριστούγεννα, το εμβληματικό μπουκάλι του Flowerbomb σε σχήμα διαμαντένιας χειροβομβίδας στολίζεται με τη λάμψη αμέτρητων αστεριών. Ένα μεγαλύτερο αστέρι, φτιαγμένο από λεπτεπίλεπτα υλικά, βρίσκεται στην κορυφή του μπουκαλιού, αποτελώντας ωδή στο πνεύμα της Υψηλής Ραπτικής των Viktor&Rolf. Αποδίδοντας την τόσο εύθραστη φαινομενικά εξωτερική ομορφιά τόσο του μπουκαλιού όσο και της πρέσβειράς του Anya, όσο και το έντονο, ξέχειλο από γυναικείο δυναμισμό περιεχόμενο. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.