ΣΤΙΛ

H νέα καμπάνια του Dior είναι βγαλμένη από τους πίνακες του Caravaggio


Μάρθα Κουμπάνη

10 Ιανουαρίου 2021

H νέα καμπάνια του Dior είναι βγαλμένη από τους πίνακες του Caravaggio

Για την καμπάνια τoυ για την άνοιξη του 2021, ο Dior στράφηκε στη φωτογράφο Elina Kechicheva για να σκηνοθετήσει μια σειρά από εικόνες εμπνευσμένες από τους Old Masters της τέχνης.

jenny.gr

Γνωστή για τη ζωγραφική χρήση του φωτός, η Kechicheva έθεσε μοντέλα σε εντυπωσιακές συνθέσεις που θυμίζουν τους πίνακες του Caravaggio, του οποίου η πρωτοποριακή μορφή νατουραλισμού και η έντονη χρήση του chiaroscuro, κατάφερε να ενισχύσει το δραματικό στοιχείο και επηρέασε έντονα την ανάπτυξη της μπαρόκ ζωγραφικής.

«Γιορτάζοντας την αριστεία στο savoir-faire και τη δημιουργία σε όλες τις μορφές της - από τα φεμινιστικά δοκίμια της Βιρτζίνια Γουλφ έως τα μαχητικά κολάζ από τη Λουκία Μαρκούτσι που βελτίωσαν τη διοργάνωση της παράστασης - η συλλογή καταγράφεται σε μια γεμάτη με τη μοναδική δύναμη της ζωγραφικής», είπε ο οίκος σε μια δήλωση.

jenny.gr

Οι εικόνες, με πρωταγωνιστές τους Levi Achthoven, Maryel Uchida, Sculy Mejia, Judith Frament και Holly Fischer, σχεδιάστηκαν από τον Elin Svahn, με σκηνοθεσία τέχνης από τον Fabien Baron. Ο Peter Philips έκανε το μακιγιάζ και ο Guido Palau τα μαλλιά. 

Τα μοντέλα φορούν τις πιο αιθέριες δημιουργίες της καλλιτεχνικής διευθύντριας Maria Grazia Chiuri και ποζάρουν ξαπλωμένες, ή ανάμεσα σε νεκρές φύσεις.

Μετά από αρκετές σεζόν με μίνιμαλ καμπάνιες και εικόνες από τη Brigitte Niedermair, ο Dior σηματοδότησε τη νέα αισθητικά οπτική και κατεύθυνση με την καμπάνια  του.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS