ΣΤΙΛ

Versace: Για πρώτη φορά plus size μοντέλο σε καμπάνια του ιταλικού οίκου


Μάρθα Κουμπάνη

17 Ιανουαρίου 2021

Versace: Για πρώτη φορά plus size μοντέλο σε καμπάνια του ιταλικού οίκου

Η μόδα πλέον είναι πιο απελευθερωμένη από ποτέ. Απαλλαγμένη από στερεότυπα και απαρχαιωμένες αντιλήψεις αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα του ατόμου και το body positivity. Έτσι o plus size σωματότυπος έχει πλέον φτάσει να αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, στο οποίο γράφονται συνεχώς νέες σελίδες.

Το πρώτο plus size μοντέλο, που μας έρχεται στο μυαλό, είναι η διάσημη Ashley Graham, η οποία άνοιξε τον δρόμο και σε άλλες γυναίκες με καμπύλες να κάνουν το όνειρό τoυς πραγματικότητα και βοήθησε στο να ανοίξουν οι ορίζοντες της μόδας.

Η Precious Lee ήταν ανάμεσα στα μοντέλα που περπάτησαν στο show του οίκου Versace για την S/S 2021 συλλογή, μαζί με τις Jill Kortleve και Alva Claire, την πρώτη φορά που ο οίκος επέλεξε να εντάξει plus size μοντέλα σε show. Σήμερα γράφει και πάλι ιστορία καθώς πρωταγωνιστεί στη διαφημιστική καμπάνια του οίκου.

Σύμφωνα με τη Donatella Versace, μαζί με την Kendall Jenner και τη Hailey Biber, η Lee αποτελεί την ενσάρκωση της σύγχρονης "Μέδουσας” και δεν θα μπορούσε να λείπει από το μυθικό κόσμο της Versacepolis.

"Με αυτές τις εικόνες ήθελα να δείξω τη μοντέρνα Μέδουσα. Ή, καλύτερα, να υπογραμμίσω το πώς τα πολλά πρόσωπά της μπορεί να διαφέρουν και ότι κάθε γυναίκα μπορεί τελικά να είναι η Μέδουσα”, αναφέρει η επικεφαλής του οίκου στην επίσημη δήλωσή της. "Όλοι μας, με τις διαφορές και τα μοναδικά χαρακτηριστικά μας, εκφράζουμε τον εαυτό μας και με τον τρόπο που επιλέγουμε να ντυνόμαστε. Το ίδιο ισχύει, φυσικά, και για μένα. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι διαφορές δεν έχουν πια σημασία και διαθέτουμε ένα είδος ελευθερίας που δεν μας είχε δοθεί ποτέ στο παρελθόν. Ας την χρησιμοποιήσουμε σωστά”.

H ίδια η Precious Lee, σε συνέντευξή της είχε αναφερθεί σε αυτό που εκπροσωπεί στον κόσμο της μόδας.

"Μπήκα σ' αυτό το χώρο για να εμπνεύσω. Ο στόχος μου είναι να δουλέψω σε projects που δημιουργούν περισσότερο χώρο όπου οι άνθρωποι μπορούν να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να σπάσω αυτή την οροφή γιατί ξέρω τι είμαι ικανή να κάνω. Θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν ότι ο κόσμος ανήκει σε όλους”.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.