ΣΤΙΛ

H Πρώτη Κυρία, η Vice President και οι ντίβες της μουσικής: Tα looks της ορκωμοσίας Βiden


Μάρθα Κουμπάνη

21 Ιανουαρίου 2021

H Πρώτη Κυρία, η Vice President και οι ντίβες της μουσικής: Tα looks της ορκωμοσίας Βiden

Ο Joe Biden ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, σε μία συγκινητική τελετή, που οι Αμερικανοί βίωσαν σαν αληθινή γιορτή και όλος ο κόσμος ανακουφισμένος σχεδόν, μιλά για αλλαγή σελίδας στην Αμερικανική πολιτική.

Ωστόσο μπορεί να ήταν η μέρα του, όμως με τόσες εντυπωσιακές και δυναμικές γυναίκες γύρω από τον Joe Biden, τα φώτα στράφηκαν σε εκείνες. Και όχι, άδικα. Θα χρειάζονταν ολόκληρες σελίδες αν έπρεπε να μιλήσουμε για την προσωπικότητα και τα επιτεύγματα καθεμιάς από αυτές τις κυρίες, για αυτό και θα μιλήσουμε απλά για τα εκπληκτικά looks τους στην ορκωμοσία του Αμερικανού Προέδρου, με πρώτο και πολυαναμενόμενο εκείνο της Πρώτης Κυρίας.

Μετά από «μάχη» των μεγαλύτερων fashion brands για το ποιος θα την ντύσει για την τελετή, το look της αποκαλύφθηκε και δεν απογοήτευσε. Ωστόσο εκτός από εκείνη, τόσο η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος Kamala Harris, όσο και η πρώην Πρώτη Κυρία Μichele Οbama έδειχναν εκθαμβωτικές. 

Αν όμως χρειάζεται να ξεχωρίσουμε την πιο extravagant και σχεδόν οσκαρική εμφάνιση, η Lady Gaga κατάφερε να τις επισκιάσει όλες (για μια ακόμα φορά) με την εμφάνισή της.

Τα looks της ορκωμοσίας

Jill Biden


H Dr.Jill Biden επέλεξε να εμφανιστεί μ' ένα σύνολο από παλτό και φόρεμα σε μπλε απόχρωση που ανήκει στο ανεξάρτητο αμερικανικό brand Markarian της Alexandra O'Neill.  Όπως αναφέρει το brand,  "το μπλε συμβολίζει την εμπιστοσύνη, την αυτοπεποίθηση και την σταθερότητα". 

 

Η νέα Πρώτη Κυρία δίνει ψήφο εμπιστοσύνης για την εμφάνισή της σ' ένα ακόμα ανεξάρτητο brand, μετά την εμφάνιση της το προηγούμενο απόγευμα στην Ουάσιγκτον με σύνολο του σχεδιαστή Jonathan Cohen.

 

jenny.gr

Kamala Harris
Από τη άλλη, η αντιπρόεδρος Kamala Harris εμφανίστηκε με μοβ παλτό με  την υπογραφή δυο Αφρο-αμερικανών σχεδιαστών του Christopher John Rogers και του Sergio Hudson. Η νέα αντιπρόεδρος είχε επιλέξει για την πρώτη της εμφάνιση στην Ουάσιγκτον ένα ακόμα black-owned brand, το Pyer Moss του Kerby Jean-Raymond.

 

jenny.gr

 

Μichele Obama

Συνόδευσε τον σύζυγό της, πρώην πρόεδρο των Η.Π.Α, Barrack Obama, με μονοχρωματικό σύνολο που αποτελούνταν από ζιβάγκο, ψηλόμεση παντελόνα και μάξι παλτό, όλα σε αποχρώσεις του μπορντό.  To σύνολο της Obama ανήκει στον Sergio Hudson, έναν μαύρο σχεδιαστή από τη Νότια Καρολίνα, ο οποίος είχε συμμετοχή και στο look της Kamala Harris.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Οbama περνά έμμεσα κάποιο μήνυμα μέσα από τις ενδυματολογικές της επιλογές. Το μοβ είναι το χρώμα του κινήματος των Σουφραζετών, ενώ αντιπροσωπεύει τον δικομματισμό και είναι σύμβολο ενότητας.

jenny.gr

Lady Gaga

Εκτός από την καθηλωτική ερμηνεία του Εθνικού Ύμνου, το ίδιο καθηλωτικό ήταν και το look της star της pop, Lady Gaga, με δημιουργία του θρυλικού οίκου Schiaparelli και του Daniel Roseberry. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το φόρεμα με το σκούρο μπλε και κόκκινο συνδυασμό, την φούστα με τους όγκους και το χρυσό περιστέρι -σύμβολο ειρήνης- στο στήθος από την πλευρά της καρδιάς.

jenny.gr

Jennifer Lopez

H Λατίνα diva ερμήνευσε το κομμάτι "This Land Is Your Land" του Woody Guthrie και έκανε μια πιο safe και κλασική επιλογή. Επέλεξε total white σύνολο με παντελόνι, πουκάμισο με βολάν και λευκό πανωφόρι από τον οίκο Chanel.

jenny.gr

Amanda Gorman

Η Amanda Gorman, η νεότερη ποιήτρια στην ιστορία των ΗΠΑ που μίλησε σε ορκωμοσία, επέλεξε κίτρινο παλτό και μεταξωτό headband στα μαλλιά της από τον οίκο Prada και ήταν η πιο φρέσκια παρουσία.

Φωτογραφίες: Getty/Ideal Images/Splash

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.