ΣΤΙΛ

Golden Globes: Τα looks που άφησαν εποχή


Μάρθα Κουμπάνη

27 Φεβρουαρίου 2021

Golden Globes: Τα looks  που άφησαν εποχή
Tα ωραιότερα looks των Χρυσών Σφαιρών ever

Η περίοδος των βραβείων  2021 ξεκινά και επίσημα αυτόν τον μήνα με τα 78α ετήσια Βραβεία Golden Globe που έχουν οριστεί για τις 28 Φεβρουαρίου. 

Όπως και άλλες απονομές βραβείων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι, οι επερχόμενες Χρυσές Σφαίρες θα είναι διαφορετικές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού με την τελετή πιθανότατα να χρησιμοποιεί μια υβριδική φυσική και εικονική μορφή, όπως συνέβη με τα μεγαλύτερα events τον τελευταίο χρόνο. 

Παρόλο που οι Χρυσές Σφαίρες δεν θα έχουν το συνηθισμένο κόκκινο χαλί, το event είναι γνωστό πως έχει χαρίσει μερικές από τις καλύτερες στιγμές high fashion που έχουν παραμείνει στο πολιτιστικό λεξικό. Πάρτε, για παράδειγμα, την Angelina Jolie και το κρυστάλλινο φόρεμα Versace που φορούσε στην τελετή του 1999 όταν κέρδισε ένα βραβείο για το ρόλο της στο "Gia".

jenny.gr

Η Jolie γιόρτασε επίσημα τη νίκη της, πηδώντας στην πισίνα στο Beverly Hilton μετά από πάρτι, ενώ φορούσε ακόμα το ντιζάιν φόρεμα.

Τα τελευταία χρόνια, οι Χρυσές Σφαίρες έχουν δει αρκετούς ηθοποιούς να επιλέγουν πιο εφευρετικές και πρωτότυπες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί. Ο ηθοποιός Billy Porter, ο οποίος είναι γνωστός για τα εντυπωσιακά looks του, έφερε το πολυτελές στιλ του στην τελετή του 2019, όταν φόρεσε ένα ασημί κοστούμι Randi Rahm, διακοσμημένο με λουλούδια, σε συνδυασμό με κάπα με έντονη ροζ επένδυση.

jenny.gr

Ο ηθοποιός Timothée Chalamet έκανε επίσης εντύπωση στους θεατές των βραβείων την ίδια χρονιά, όταν αντί για το παραδοσιακό μαύρο σμόκιν επέλεξε ένα harness του οίκου Louis Vuitton, σχεδιασμένο από τον Virgil Abloh.

jenny.gr

Οι διασημότητες έχουν επίσης χρησιμοποιήσει το κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών για ακτιβισμό. Xαρακτηριστικότερο παράδειγμα η τελετή του 2018, όταν όλοι οι παρευρισκόμενοι φορούσαν μαύρα - για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στο κίνημα του Time's Up.

Δείτε τις εμφανίσεις που έγραψαν ιστορία:

Πηγή φωτογραφιών: Getty/ Ideal Images

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.