ΣΤΙΛ

NYFW: O Jason Wu μετέτρεψε το runway σε υπαίθρια αγορά


Μάρθα Κουμπάνη

15 Φεβρουαρίου 2021

NYFW: O Jason Wu μετέτρεψε το runway σε υπαίθρια αγορά

Μια φορά κι έναν καιρό, η παρουσίαση μια fashion συλλογής σε ένα σκηνικό καθημερινό όπως ένα μανάβικο ή μια υπαίθρια αγορά θα ήταν μια κίνηση πρωτοποριακή και ανατρεπτική, που σπάει τους κανόνες. Όμως την εποχή της πανδημίας είναι απλά μια πραγματικότητα για όλους.

Ο Jason Wu ξεκίνησε σήμερα την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης με το show που ονομάζεται Mr Wu's General Store. O σχεδιαστής έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τότε που η Michelle Obama επέλεξε φόρεμά του στην ορκωμοσία του Barack Obama το 2009. Kατά τη διάρκεια του lockdown, ο Wu εργάστηκε μόνο σε μια νέα γραμμή ομορφιάς και την ολοένα αυξανόμενη αυτοκρατορία της μόδας του, αλλά και για το social alter ego του MrWuEats.

Ο 38χρονος σχεδιαστής για την ψηφιακή Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης που μόλις ξεκίνησε, μετέτρεψε το runway σε παντοπωλείο. Η ίδια η συλλογή περιλάμβανε κομμάτια από χάντρες, πλεκτά πλισέ ολόσωμες φούστες και μπλουζάκια με φιόγκους, αλλά και μια ποικιλία από εντυπωσιακά outwear. Ρίγες και διακριτικά chic prints συνδυάστηκαν με κροκό μπότες μέχρι το γόνατο.

Ο Wu συνεργάστηκε με την Coca-Cola για τη συλλογή, με μπουκάλια vintage, αλλά ήταν η συνεργασία του με τoν φιλανθρωπικό οργανισμό City Harvest που ενθουσίασε. Μετά το τέλος του show όλα τα προϊόντα θα δωριστούν. Η Νέα Υόρκη έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία και η έλλειψη τροφίμων είναι επικίνδυνα υψηλή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.