ΣΤΙΛ

1951: O Max Mara γιόρτασε τα 70 χρόνια του με μια παρέλαση από δυναμικές γυναίκες


Μάρθα Κουμπάνη

26 Φεβρουαρίου 2021

1951: O Max Mara γιόρτασε τα 70 χρόνια του με μια παρέλαση από δυναμικές γυναίκες

Ο σχεδιαστής Achille Maramotti ίδρυσε τον Max Mara ενώ σκεφτόταν τις «συζύγους συμβολαιογράφων και γιατρών». Χρόνια αργότερα, η συλλογή Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 της μάρκας είναι μια παρέλαση που υπενθυμίζει την κληρονομιά του οίκου που συνδυάζει το ιταλικό DNΑ με την Βρετανική αίγλη που έχει περάσει στην ταυτότητα του οίκου με την παρουσία του Ian Griffiths στο τιμόνι εδώ και 30 χρόνια . Μια παρέλαση δυναμικών, ανεξάρτητων και κομψών γυναικών.

Σε ένα φωτεινό χώρο με μεγάλα παράθυρα με θέα την εξοχή και κρεμαστά πανό, ο Ian Griffiths παρουσίασε μια ομάδα δυνατών και αποφασιστικών γυναικών ντυμένων με ένα τέλειο ταίριασμα μεταξύ βρετανικού και ιταλικού στιλ.

H 9η Συμφωνία του Beethoven ενίσχυε την πανηγυρική ατμόσφαιρα. Το αστέρι του Max Mara αυτή τη σεζόν είναι μια ισχυρή και ανεξάρτητη γυναίκα. Η Tesoro della corona, το περίφημο παλτό της μάρκας, εμφανίστηκε σε αποχρώσεις του καμηλό ανάμεσα σε άλλα διαχρονικά σχέδια που αντέχουν με την πάροδο του χρόνου.


Με τίτλο 1951 (το έτος ίδρυσης του οίκου), οι πρωταγωνιστές του Max Mara για τη συλλογή Fall / Winter 2021 είναι τα υπερμεγέθη bombers και αδιάβροχα μπουφάν σε σούπερ μαλακό μαλλί αλπακά εμπνευσμένα από ρούχα κοινής ωφέλειας. Τα καπιτονέ πανωφόρια και καρό κοστούμια σε γραφικά ταρτάν ακολουθούν, ενώ άλλα βλέμματα αποτελούνται από βρετανικά κιτ, πουλόβερ μεγάλου μεγέθους πλεκτά, μάλλινα μπουφάν που θυμίζουν biker jckets, παχιές κάλτσες και καφέ δερμάτινα μποτάκια.

Τα μοντέλα φορούσαν μεταξωτά μαντήλια στο κεφάλι γυαλιά ηλίου με μεγάλους τετράγωνους φακούς και χρωματιστά πουλόβερ με το 1954 στο μπροστινό μέρος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.