ΣΤΙΛ

Longchamp Fall 2021: To ιππικό στιλ πιο chic από ποτέ


Μάρθα Κουμπάνη

4 Μαρτίου 2021

Longchamp Fall 2021: To ιππικό στιλ πιο chic από ποτέ

Η δημιουργική διευθύντρια της Longchamp, Sophie Delafontaine, παρουσίασε την τελευταία της συλλογή κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού σήμερα, κοιτάζοντας προς τα μέσα για να αντλήσει έμπνευση από το εμβληματικό λογότυπο της ιπποδρομίας της οικογένειάς της και προς τα έξω για να αναζητήσει ιδέες από το έργο του Γάλλου σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Pierre Paulin.

Το θέμα αφορά πραγματικά μια γυναίκα του Παρισιού: την αληθινή γυναίκα του Παρισιού: όχι αυτή στην καρτ ποστάλ! «Εμπνεύστηκα επίσης από άλογα και ιππείς, οι οποίοι βρίσκονται στις ρίζες του Longchamp. Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα με το άλογο είναι ότι έχει πολλή ενέργεια, τόσο πολύ που όταν καλπάζει σχεδόν πετάει. Είναι επίσης ένα δυνατό ζώο με θετική στάση: το άλογο πηγαίνει πάντα προς τα εμπρός και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, χρειαζόμαστε την ίδια ισχυρή ενέργεια για να προχωρήσουμε».

Αυτό που μου αρέσει στη δουλειά του Γάλλου αρχιτέκτονα της δεκαετίας του 1950 είναι ότι τα σχήματα είναι δυνατά, αλλά υπάρχει πολύ απαλότητα, καμπύλες και cocooning. Έτσι και η νέα της συλλογή απέδειξε ότι το στιλ της επόμενης σεζόν μπορεί να είναι δυναμικό και ταυτόχρονα ζεστό και smooth.

Η collection έπαιζε στην παλέτα του ασπρόμαυρου, με πινελιές από κόκκινο, καφέ, χακί και απαλό ροζ. Είδαμε καπιτονέ πανωφόρια και biker jackets, φορέματα που αγκάλιαζαν την σιλουέτα, μίνι και μίντι, κοτλέ κοστούμια, γαλότσες και bucket hats.

To αποτέλεσμα ήταν η απόλυτη αρμονία και κομψότητα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.