ΣΤΙΛ

Ο οίκος Hermès γράφει τη λέξη «ελευθερία» σε συλλεκτικό μαντήλι για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση


Μάρθα Κουμπάνη

4 Μαρτίου 2021

Ο οίκος Hermès γράφει τη λέξη «ελευθερία» σε συλλεκτικό μαντήλι για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση
Ο οίκος Hermès δημιούργησε ένα μαντήλι αφιερωμένο στην Ελλάδα

Ο οίκος Hermès δημιούργησε ένα συλλεκτικό μαντήλι με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Ο iconic γαλλικός οίκος που χρονολογείται από το 1836, τιμάει τα διακόσια χρόνια από την εθνεγερσία του 1821 και μεταδίδει το μήνυμα της λέξης: «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

«Η ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσµια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωµένο µας συνδέεται µε το πεπρωµένο της Ελλάδας», λέει ο διευθυντής της Hermès Pierre-Αlexis Dumas, υπογραµµίζοντας την επιθυµία του οίκου να αφηγηθεί ευφάνταστα την αναγέννηση του νέου Ελληνισμού. «Βλέπω το µαντήλι σαν βιβλίο, σαν ντοκιµαντέρ, σαν µια ιστορία τυπωµένη σε µετάξι», συμπληρώνει και βρίσκει στο πρόσωπο του Ηλία Καφούρου τον ιδανικό καλλιτέχνη για να την ενσαρκώσει.

Ο εικαστικός έζησε δύο χρόνια στη Νέα Υόρκη ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright. Εκεί, τον ανακάλυψε το αφεντικό του γαλλικού οίκου, που συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας Dumas, με ελληνικές ρίζες.

Στο νέο συλλεκτικό μαντήλι, τοποθετεί τα γράµµατα της λέξης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» µέσα σε χαρακτηριστικά τοπία από τρεις κύριες περιοχές της χώρας: την Hπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου.

Στο κέντρο, το γράµµα «θήτα» δεσπόζει πάνω από µια λίµνη, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ένα ματάκι, το οποίο κατά την ελληνική παράδοση αποτρέπει την κακή τύχη.

Το μαντήλι μοιάζει με αληθινό έργο τέχνης με άρωμα ελληνικό και διατίθεται στα 385 ευρώ. Μέρος των εσόδων από κάθε πώληση θα προσφερθεί στο Γενικό Νοσοκοµείο Νοσηµάτων Θώρακος της Αθήνας «Η Σωτηρία». Σε μια εποχή που το εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του, είναι μια κίνηση με ουσία και χαρακτήρα υψηλής ευεργεσίας.

Το μαντήλι θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση και θα είναι διαθέσιμο στο κατάστημα της Hermès στην Αθήνα από τις 26 Μαρτίου 2021.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits