ΣΤΙΛ

Louis Vuitton Fall 2021: Όταν οι Daft Punk συνάντησαν τη Νίκη της Σαμοθράκης στο Λούβρο


Μάρθα Κουμπάνη

10 Μαρτίου 2021

Louis Vuitton Fall 2021: Όταν οι Daft Punk συνάντησαν τη Νίκη της Σαμοθράκης στο Λούβρο
Ο Louis Vuitton παρουσίασε το show του ανάμεσα στα αγάλματα του Λούβρου

Φανταστείτε να είστε creative director της μεγαλύτερης μάρκας πολυτελείας μόδας στον κόσμο, που είναι σχεδόν συνώνυμη με τα ταξίδια και γειωμένος στο Παρίσι για ένα χρόνο;

Δεν πειράζει. Ο Nicolas Ghesquière μπορεί να ταξιδέψει νοερά με μέσο την μυθολογία. Από εκεί εμπνεύστηκε για να εξερευνήσει τις διαφορετικές πτυχές της θηλυκότητας.,

Το show του για το φθινόπωρο ήταν σίγουρα εμπνευσμένο και συνδύαζέ τόσα πολλά διαφορετικά στοιχεία που όμως τελικά μας εξέπληξαν ευχάριστα.

Γυρίστηκε στους διάδρομους του Λούβρου, με τα μοντέλα να έχουν την πιο ιδιαίτερη και εκλεκτή front row: σειρές από ανεκτίμητα ελληνικά, ρωμαϊκά και ετρουσκικά αγάλματα.

Ο Louis Vuitton, είναι άλλωστε επίσημος προστάτης του γαλλικού μουσείου εδώ και 15 χρόνια.

Επιπλέον ο καλλιτεχνικός διευθυντής των γυναικείων συλλογών του Vuitton από το 2013, ο Ghesquière εμπνεύστηκε από μια πιο σύγχρονη αναφορά, που σχετίζεται επίσης με τις μυθολογικές εικόνες: το ιταλικό καλλιτεχνικό ατελιέ του Fornasetti, που ιδρύθηκε το 1940.

Το ακόμα καλύτερο για εμάς που δίνουμε λίγη έξτρα προσοχή στο soundtrack ήταν το Around The World/Harder Better Faster Stronger που έπαιζε σε αυτό το ιδιαίτερο runway show που "προανήγγειλε" στα social media του οίκου η Νίκη της Σαμοθράκης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.