ΣΤΙΛ

O Ηarry Styles δεν ήταν ο πρώτος που φόρεσε φτερά: 6 φορές που άνδρες τόλμησαν τα feather boas


Μάρθα Κουμπάνη

17 Μαρτίου 2021

O Ηarry Styles δεν ήταν ο πρώτος που φόρεσε φτερά: 6 φορές που άνδρες τόλμησαν τα feather boas

Ο Harry Styles παρευρέθηκε στα Grammy Awards και άνοιξε το show με μια εκτέλεση του τραγουδιού Watermelon Sugar. Ήταν η πρώτη του performance μπροστά από ένα ζωντανό κοινό από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. 

Ο 27χρονος τραγουδιστής  κέρδισε το πρώτο του Grammy για τo καλύτερο Best Pop Solo Performance για το ίδιο "φρουτένιο" single, κέρδισε όμως και το βραβείο του πιο καλοντυμένου από εμάς.

Ο Harry Styles είναι γνωστός για τις ξεχωριστές του tred carpet εμφανίσεις, και αυτή τη φορά τράβηξε τα βλέμματα φορώντας σύνολο Gucci.

Ένα tweed cropped σακάκι σε κίτρινο καρό με ένα χαμηλό V neck πλεκτό και φαρδύ παντελόνι σε καφέ χρώμα. Το look ολοκλήρωνε το πιο ιδιαίτερο αξεσουάρ, ένα feather boa.

Πρόκειται για το αξεσουάρ από φτερά σε λιλά απόχρωση που κρεμόταν τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του. Στην εμφάνισή του στη σκηνή επέλεξε μαύρο δερμάτινο σακάκι που αποκάλυπτε το γυμνό κορμί του με τα tattoos από μέσα. Και πάλι φορούσε ένα πράσινο feather boa, το οποίο στη συνέχεια πέταξε με στιλ.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ένας διάσημος άνδρας μουσικός φορά feather boa.

jenny.gr

Συνήθως φτιαγμένο από φτερά στρουθοκαμήλου, marabou, γαλοπούλας ή chandelle και παίρνοντας το όνομά του από τον βόα συσφιγκτήρα, το αξεσουάρ έγινε μέσα στις δεκαετίες σύμβολο ανεξαρτησίας. Στο παρελθόν ήταν ένα αξεσουάρ που προτιμούσαν οι Βρετανοί θρύλοι επί σκηνής, όπως ο frontman των T Rex Marc Bolan και ο David Bowie.

Το στιλ του νεαρού σταρ έχει ούτως ή άλλως έντονες camp αναφορές και ο ίδιος είναι ένα είδωλο της ungendered fashion.

Για εμάς, ήταν ένα ακόμα στοιχείο στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο του menswear, το οποίο γίνεται όλο και πιο gendre fluid με την πάροδο των ετών.

Με αφορμή αυτή του την εμφάνιση θυμόμαστε τις πιο εμβληματικές στιγμές της ιστορίας που άνδρες καλλιτέχνες φόρεσαν feather boas και φτερά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.