ΣΤΙΛ

Trench coats: Οι πιο chic καμπαρντίνες για τα ανοιξιάτικα looks σας


Μάρθα Κουμπάνη

25 Μαρτίου 2021

Trench coats: Οι πιο chic καμπαρντίνες για τα ανοιξιάτικα looks σας

Ας είμαστε ειλικρινείς. Υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που είναι κατάλληλα για ένα πολύ μικρό διάστημα μέσα στο χρόνο.

Τα ίδια κομμάτια αποδεικνύονται πραγματικοί «ήρωες» στις μεταβατικές εποχές -με τα απότομα σκαμπανεβάσματα του καιρού- που δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε. 

Kαμπαρντίνα. Ίσως το πιο διαχρονικό και κομψό πανωφόρι εδώ και δεκαετίες. Και το γνωστό μας trench coat ανήκει σε αυτά τα κομμάτια.Tre

«Δανεισμένη» από την ανδρική γκαρνταρόμπα, ήταν μέρος της στολής Άγγλων και Γάλλων στρατιωτών κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Thomas Burberry δημιούργησε το ύφασμα gabardine το 1879 και πρότεινε το σχέδιο ως αδιάβροχο για τον στρατό του Ηνωμένου Βασιλείου το 1901. Έκτοτε ο βρετανικός οίκος ταυτίστηκε με το iconic ένδυμα.

jenny.gr

Η καμπαρντίνα διατήρησε τον fashionable χαρακτήρα της και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και πλέον, αποτελεί ένα απαραίτητο και βασικό κομμάτι και στη γυναικεία γκαρνταρόμπα, κατάλληλο όχι μόνο για office look, αλλά και την κάθε μέρα, ακόμα και εν μέσω πανδημίας και lockdown.

Δροσερή, κομψή και ταυτόχρονα cool, η καμπαρντίνα και οι σύγχρονες εκδοχές της είναι αμέτρητες: εκτός από βαμβάκι και ποπλίνα, τη βρίσκουμε φτιαγμένη από δέρμα, suede ακόμα και pvc.

Φοριέται σε neutral αποχρώσεις και παντρεύεται με -ribbed κολάν, πλεκτά σετ, φόρμες σε elegant τόνους.

Παίξτε με τα μήκη, φορώντας πουκάμισο από μέσα ή δώστε μια πινελιά έντονου χρώματος με εντυπωσιακά trainers.

Εμείς βρήκαμε τις ωραιότερες στις οποίες αξίζει να επενδύσετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.