ΣΤΙΛ

Ο οίκος Parthenis δημιουργεί συλλεκτικό T-Shirt για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Eπανάσταση


Μάρθα Κουμπάνη

25 Μαρτίου 2021

Ο οίκος Parthenis δημιουργεί συλλεκτικό T-Shirt για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Eπανάσταση
O οίκος Parthenis αποτυπώνει τη λέξη «ελευθερία» σε ένα συλλεκτικό t-shirt ως λέξη έμβλημα της Ελληνικής επανάστασης.   

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από το 1821, ο οίκος Parthenis αποτυπώνει αφαιρετικά τη λέξη «ελευθερία» σε ένα συλλεκτικό t-shirt ως λέξη έμβλημα της Ελληνικής επανάστασης.   

Η λέξη ελευθερία προκύπτει  από το ρήμα ἐλεύθω= ἐρχομαι, πορεύομαι και το ρήμα ἐρῶ= αγαπώ. «παρά τό ἐλεύθειν ὅπου ἐρᾶ τίς» = «να πηγαίνει κάποιος εκεί όπου αγαπάει/επιθυμεί»    

Σύμφωνα λοιπόν με μία ετυμολογία της λέξης, ελευθερία σημαίνει να πράττεις σύμφωνα με ότι σου προκαλεί έρωτα, σε συνταράσει και σε οδηγεί στην δημιουργία. Χωρίς ελευθερία δεν υπάρχει ούτε δημιουργία ζωής.  

Η επέτειος του 1821 ήρθε σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή που περνάμε να μας θυμίσει την αξία της ελευθερίας, μιας έννοιας που χρησιμοποιούμε αφηρημένα και εδώ και πολλά χρόνια θεωρούμε δεδομένη.  Οι περισσότερες επαναστάσεις στην ιστορία έγιναν για την ελευθερία.  “Το να σταματήσει κάποιος να είναι ελεύθερος”, λέει ο Σαρτρ, “ισούται με το να σταματήσει να υπάρχει.”  

jenny.gr

Έτσι με αυτήν την τόσο σημαντική έννοια, ο οίκος Parthenis τιμά την επέτειο της Ελληνικής επανάστασης του 1821 με τρόπο συμβολικό. Στόχος είναι να αναρωτηθούμε και να αντιληφθούμε τι σημαίνει ελευθερία, ατομική, κοινωνική και πολιτική και παράλληλα σε πιο προσωπικό επίπεδο για τον καθένα από εμάς πνευματική, ψυχολογική και ηθική, μια και  η ελευθερία είναι μια από τις πιο σημαντικές αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης.  

Το συλλεκτικό t-shirt είναι διαθέσιμο στο eshop orsalia-parthenis.gr και σύντομα και στα καταστήματα Parthenis.

Στο Jenny.gr Exclusive Benefits βρίσκετε όλη την συλλογή Parthenis με 20% έκτπωση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.