ΣΤΙΛ

Earth Day: Tα αγαπημένα μας sustainable fashion brands για να κάνετε την αρχή στην βιωσιμότητα


Μάρθα Κουμπάνη

22 Απριλίου 2021

Earth Day: Tα αγαπημένα μας sustainable fashion brands για να κάνετε την αρχή στην βιωσιμότητα

Εarth Day 2021. Η ανάγκη για αλλαγή προς ένα καλύτερο μέλλον στη μόδα, πιο βιώσιμο και ηθικό, ωθεί τα brands και τους μεγάλους οίκους στο να υιοθετήσουν πιο βιώσιμες πρακτικές.

Το fashion sustainability είναι ολοένα και πιο ισχυρό. Αυτό αποδεικνύει και το γεγονός πως όλο και περισσότεροι και μεγαλύτεροι οίκοι παίρνουν αποφάσεις και κάνουν αλλαγές στην στρατηγική τους με γνώμονα τον θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο και την βιωσιμότητα.

Επιπλέον την εμφάνισή τους κάνουν συνεχώς νέα sustainable brands με eco friendly συνείδηση, μερικά από τα οποία έχουν καταφέρει και έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον όπως π.χ το House Of Sunny.

H Stella McCartney έχει αρχίσει τον δικό της αγώνα για μία βιώσιμη μόδα εδώ και μία δεκαετία. Οι συλλογές γίνονται ολοένα και πιο οικολογικές, με ρούχα από οργανικό βαμβάκι, ανακυκλωμένο πολυεστέρα, βιώσιμη βισκόζη και οικολογικό μαλλί. Πρόσφατα, Βalenciaga και Alexander McQueen προστέθηκαν στη λίστα με τους μεγάλους σχεδιαστικούς οίκου που έχουν καταργήσει την χρήση αληθινής γούνας στις συλλογές τους.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικές από τα αγαπημένα μας fashion brands που στοχεύουν στην αειφορία και παράγουν υψηλής ποιότητας, φιλικές προς το περιβάλλον συλλογές - και οι οποίες δεν στερούνται σε στιλ - έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το shopping με καθαρή συνείδηση.

House Of Sunny

Το House of Sunny παράγει μόνο μικρές σειρές κάθε συλλογής σε μια προσπάθεια να δράσει κατά της γρήγορης μόδας. Η παραγωγή δύο μόνο εποχιακών συλλογών τον χρόνο επιτρέπει στην ομάδα σχεδιασμού να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην έρευνα και την προμήθεια βιώσιμων υφασμάτων και μεθόδων κατασκευής.

Stine Goya

Το Stine Goya με έδρα την Κοπεγχάγη είναι γνωστό για τα παιχνιδιάρικα, πολύχρωμα printed φορέματα και τα sets. Έχει δεσμευτεί για βιώσιμες πρακτικές και για τη μείωση των αποβλήτων.

Reformation

To Reformation δημιουργεί κομψές γυναικείες σιλουέτες από βιώσιμα υφάσματα, όπως παλιό stock υφασμάτων και επαναχρησιμοποιημένα vintage ρούχα. Τα σχέδιά του έχουν κερδίσει μερικές από τις πιο διάσημες σταρ της μόδας όπως Emily Ratajkowski, Hailey Bieber και Kaia Gerber.

Bogdar

Ιδρύθηκε από τους Teodora και Pavel Lozanov το 2015, το Bogdar είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία μόδας, που δημιουργεί σύγχρονα βιώσιμα κομμάτια. Χρησιμοποιεί βιολογικά, βιώσιμα και ανακυκλωμένα υφάσματα, με τα prints του να γίνονται ψηφιακά για τη μείωση της σπατάλης νερού και της χρήσης μελανιού.

Olivia Rose The Label

Η Olivia Rose the Label ιδρύθηκε το 2017 - με κάθε κομμάτι να είναι σχεδιασμένο και χειροποίητο, έτοιμο για παραγγελία από την ιδρυτή και σχεδιαστή Olivia Rose Havelock στο στούντιο της στο Εδιμβούργο.

Mother Of Pearl

Το Mother Of Pearl έχει τελειοποιήσει την τέχνη του σχεδιασμού με οικολογική συνείδηση, ​​παράγοντας σύγχρονα, ευκολοφόρετα κομμάτια. Η δημιουργική διευθύντρια Amy Powney συμβουλεύει τους καταναλωτές να ζητούν τα διαπιστευτήρια μιας εταιρείας πριν αγοράσουν από αυτήν.

Boyish Jeans

O πρώην denim director στην cult sustainable μάρκα Reformation, Jordan Nodarse, κυκλοφόρησε τη δική του φιλική προς το περιβάλλον μάρκα τζιν. Το Boyish χρησιμοποιεί βιώσιμα υφάσματα και ηθικές πρακτικές για να δημιουργήσει τα στυλ εμπνευσμένα από το vintage σε κλασικές αποχρώσεις.

Gabriela Hearst

Η Gabriela Hearst είναι μία από τους πιο σημαντικές σχεδιάστριες της Νέας Υόρκης, γνωστή για τις κομψές συλλογές της που εστιάζουν στην αειφορία που αποτελεί τον πυρήνα της μάρκας.

Veja

Το αγαπημένο sneaker των Γαλλίδων και όχι μόνο, Veja ιδρύθηκε το 2004, δίνει άψογη προσοχή στη λεπτομέρεια και είναι γνωστό για τη χρήση βιώσιμων εναλλακτικών.

Bagatiba

Τα κοσμήματα Bagatiba μέσα από τις συλλογές τους έχουν ως στόχο την μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Eating The Goober

Το ελληνικό βιώσιμο brand Eating the Goober, των Βίκυ Μουδήλου και Σταμάτη Γκίνη θέτει ως στόχο να προσφέρει ενημέρωση και επιλογές βιώσιμης μόδας προκειμένου να εμπνεύσει και την νέα γενιά να κάνει βήματα μπροστά. Τα πολυμορφικά τους σανδάλια είναι το κάτι άλλο!

Extra tip: -20% σε όλα τα items Eating The Goober μόνο για τους subscribers του Jenny.gr Exclusive Benefits

Vathos Aparrel

Το VATHOS Apparel είναι ένα σύγχρονο ελληνικό brand με ηθικό χαρακτήρα, που πρεσβεύει τη φιλική και υπεύθυνη προς το περιβάλλον μόδα στην Ελλάδα. Το πρώτο βιώσιμο brand στην Ελλάδα που εδώ και μερικά χρόνια κάνει το sustainability πραγματικότητα μέσα από τις συλλογές του ανήκει στις Σοφία Καραγιάννη και Βασιλική Συμεωνίδη.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.