ΣΤΙΛ

#10YearsJennyGr: 10 χρόνια στιλ - Το style evolution μας ως γυναικείο μέσο


The Jennettes

13 Μαΐου 2021

#10YearsJennyGr: 10 χρόνια στιλ - Το style evolution μας ως γυναικείο μέσο

Το Jenny.gr γίνεται 10 ετών και φορά τα γιορτινά του. Το να γράψεις για την εξέλιξη της αισθητικής ενός μεγάλου γυναικείου μέσου, σύγχρονου και ανταγωνιστικού, είναι τελικά πιο δύσκολο από οσο φαίνεται. Γίνεται να χωρέσεις 10 χρόνια στιλ μέσα σε μερικές γραμμές;  

Eιναι σίγουρα μια πρόκληση -από τις γνωστές που καλούμαστε κάθε τόσο να ανταπεξέλθουμε- ωστόσο θα το προσπαθήσουμε. Challenge accepted λοιπόν, και είμαστε έτοιμες να κάνουμε την μεγαλύτερη ανασκόπηση στιλ, να εξερευνήσουμε το style evolution του Jenny, που κάποτε -πριν 10 χρόνια- ξεκίνησε ως blog, καθιερώθηκε και έφτασε σήμερα να έχει ισχυρή παρουσία και εικόνα στον κόσμο του digital.

Για εμάς είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός, με όνειρα και φιλοδοξίες που χρόνο με τον χρόνο πλαισιώνονται από όλο και πιο δυνατούς στόχους. Ένα μέσο με δική του ταυτότητα και κάτι από την προσωπικότητα των γυναικών που το απαρτίζουν.

jenny.gr

Το Jenny.gr είναι το ίδιο γυναίκα και για να μιλήσουμε για το στιλ της πρέπει πρώτα να αναλύσουμε το προφίλ της. Είναι γυναίκα συνειδητοποιημένη, αλλά μοντέρνα, με άποψη και αυτοπεποίθηση. Είναι γυναίκα εργαζόμενη και παθιασμένη, είναι τρυφερή μητέρα, φίλη και σύντροφος. Μια γυναίκα που αγαπά την μόδα και την ομορφιά και αναζητά καθημερινά το ευ ζην.

Φυσικά, δεν είναι τέλεια, ούτε απρόσιτη. Αγωνίζεται καθημερινά τόσο σε κοινωνικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Διεκδικεί τα δικαιώματά της, παλεύει με τους φόβους της, εξελίσσεται διαρκώς.

Είναι μια γυναίκα σαν όλες εμάς -εσάς- ένα site φτιαγμένο από γυναίκες για γυναίκες. Και φυσικά κάθε στοιχείο του χαρακτήρα της αντανακλάται στην αισθητική και το στιλ της, ενώ πάντα είναι updated για όλες τις νέες τάσεις.

Το Jenny δημιουργήθηκε αρχικά από μία τέτοια γυναίκα, η οποία και αποτελεί μέχρι και σήμερα την style muse του, έχει όνομα και επώνυμο και δεν είναι άλλη από την κ. Tζένη Μπαλατσινού, η οποία χρωμάτισε με το προσωπικό της γούστο, την γνώση και εμπειρία, την μοναδική άποψη για το στιλ μας.

Από το πρώτο άρθρο στιλ στο σήμερα

Από το πρώτο κείμενο που δημοσιεύτηκε στις ψηφιακές σελίδες του, ένα κείμενο γραμμένο από την ίδια την δημιουργό του, το Jenny.gr αναγνώριζε πάντα την αξία της κλασικής κομψότητας και των basics.

jenny.gr

Το πρώτο αυτό άρθρο για το μικρό λευκό φόρεμα με τις broderie anglaise δια χειρός Celia Kritharioti, μια επιλογή κομψή και ιδανική για κάθε καλοκαίρι, έγινε η αφετηρία μιας μεγάλης διαδρομής στιλ. Το εφαλτήριο μιας πορείας γεμάτης έμπνευση, μέσα από ατελιέ καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών, μέσα από ελληνικά και διεθνή runway shows και από τα red carpets και τα looks διάσημων διεθνών celebrities, στο φρέσκο και συνεχώς νέο street style, που όλες αγαπάμε να χαζεύουμε.

Όπως κάθε νεαρή γυναίκα που μαθαίνει τον εαυτό της και πειραματίζεται με το στιλ της, δοκιμάζοντας διαφορετικά ρούχα και αξεσουάρ, μέχρι να βρει τελικά αυτό που της ταιριάζει περισσότερο, έτσι και τo jenny, μεγαλώνοντας, γίνεται όλο και καλύτερο.

Aπό τα Rockstud Shoes, τις εντυπωσιακές ψηλοτάκουνες γόβες με τρουκς του Valentino, στα φρύδια της Cara Delevingne και τα γούνινα loafers του oίκου Gucci, στα dad trainers Triple S του Βalenciaga και την λατρεία για οτιδήποτε δημιούργησε η Phoebe Philo στον οίκο Celine στην άνοδο της δυναστείας των Hadids και Jenners και των Instagram brands, είναι αλήθεια πως περάσαμε μαζί από διαφορετικές φάσεις. Άλλοτε μίνιμαλ και άλλοτε όχι και τόσο. 

jenny.gr

Το elegance και η άνεση ήταν, είναι και θα είναι πάντα προτεραιότητα σε ό,τι αφορά το προσωπικό μας ύφος. Από το 2011 μέχρι και σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας όλα τα νέα στον χώρο της μόδας, trends, shopping tips και DIYs, videos και συνεντεύξεις, αφιερώματα σε σημαντικές μορφές που επηρέασαν την βιομηχανία, όμορφες εικόνες αλλά και μεγάλες ιδέες που συμβάλλουν στην διαμόρφωση άποψης και κατ΄επέκταση του δικού σας προσωπικού στιλ.

Hautes Grecians

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το στιλ του Jenny ως μέσο, χωρίς να αναφερθούμε στο ξεχωριστό fashion show-θεσμό των Hautes Grecians που πραγματοποιήθηκε τρεις συνεχόμενες χρονιές, το 2017, 2018 και 2019, και ευελπιστούμε και σε μελλοντικές.

To πρώτο ελληνικό fashion show Υψηλής Ραπτικής που πραγματοποίησε το Jenny.gr σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους Έλληνες σχεδιαστές και την υποστήριξη κορυφαίων brands - συνεργατών και φίλων μας- έως το σήμερα, έγραψε την δική του ιστορία στην ελληνική μόδα και χάρισε στιγμές έντονων συναισθημάτων αλλά και glam, στο απόγειο της εξελικτικής πορείας μας.

Το Hautes Grecians ανέβασε τον πήχη.

 

 

Στα Ηautes Grecians συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι σχεδιαστές Angelos Bratis, Apostolos Mitropoulos, Atelier Loukia, Vassilis Emmanuel Zoulias, Vrettos Vrettakos, Deux Hommes, Laskaris κ.α. 

 

 

Το Ηautes Grecians ήρθε τότε να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι ένας προορισμός μόδας, με τους fashion designers να συνεχίζουν να παράγουν collections που αντικατοπτρίζουν την δημιουργικότητα και ποιότητα, μέσα από σχέδια τους και να τα παρουσιάζουν στον upper θεσμό της μόδας και της υψηλής αισθητικής.  

Επιπλέον, ο θεσμός θέλησε να αναδείξει το ταλέντο νέων ανερχόμενων δημιουργών και ταυτόχρονα είχε καλό σκοπό.

 

Στο σήμερα

Χρόνο με τον χρόνο συνειδητοποιούμε ποιες είμαστε. Μετράμε επιτυχίες, πέφτουμε και σηκωνόμαστε ξανά, μαθαίνουμε, συχνά αλλάζουμε, πάντα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε.

Η μόδα λειτουργεί σαν καθρέφτης της κοινωνίας και το στιλ ως ένας τρόπος έκφρασης συναισθημάτων και ιδεών, μια διεθνής γλώσσα που μπορούν όλοι να καταλάβουν.

Από το 2011 άλλαξαν πολλά. Οι παγκόσμιες αλλαγές σε κάθε επίπεδο, οικονομικό, κοινωνικοπολιτικό και πολιτιστικό, δεν θα μπορούσαν να μας αφήσουν αδιάφορες. Tα social media μπήκαν για τα καλά στην ζωή όλων μας και διαδραματίζουν πλεόν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση άποψης και αισθητικής.

Οι γυναίκες παγκοσμίως διεκδίκησαν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία τα δικαιώματά τους και πέτυχαν αξιοσημείωτες νίκες, μέσα από κινήματα όπως το #metoo ή ανεξάρτητα από αυτό. H μόδα έγινε ο αγγελιαφόρος των πιο ηχηρών μηνυμάτων και η φωνή μας προς τον κόσμο. 

Μια φωνή που αντήχει την αγάπη και τον σεβασμό για τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από το φύλο, τον σωματότυπο και το χρώμα της επιδερμίδας, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα για όλους.

 

Diversity και Sustainability

jenny.gr

Η μόδα αγκάλιασε το body positivity, το diversity και τελικά το inclusivity. To ίδιο κι εμείς.

Η μόδα προσπαθεί να γίνει πιο πράσινη και ηθική μέσα από το fashion sustainability. Το ίδιο κι εμείς.

Όχι, δεν ακολουθούμε τυφλά τις τάσεις, απλώς αναγνωρίζουμε τις αξίες, αφουγκραζόμαστε την ανάγκη για αλλαγή και μέσα από το στιλ μας -τα κείμενα, τις προτάσεις και τις ενέργειες μας- επιθυμούμε να τα μεταδώσουμε.

Και μιας και μιλάμε για αλλαγή, η κλιματική αλλαγή δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Η μόδα και το στιλ πρέπει να γίνουν πιο βιώσιμα και μάλιστα το συντομότερο.

Για αυτό και ως γυναίκες και ως μέσο στηρίζουμε -ακόμα περισσότερο- τα ελληνικά sustainable brands που χρησιμοποιούν eco friendly και slow fashion πρακτικές.

jenny.gr

H Jhene Aiko

Jenny.gr Exclusive Benefits

To πιο πρόσφατο μας εγχείρημα είναι το Jenny.gr Exclusive Benefits.

Με οδηγό την εξέλιξη και τη θετική αλλαγή, το Jenny.gr αποφάσισε εδώ και λίγο καιρό να κάνει το επόμενο βήμα, διαμορφώνοντας ένα προσεγμένο περιβάλλον χωρίς διαφημίσεις και γεμάτο από αποκλειστικά προνόμια, το Jennygr Exclusive Benefits, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τα μέλη του.

Αποκλειστικά θέματα, πρωτότυπες έρευνες, ανθρώπινες ιστορίες, videos, δεκάλεπτα podcasts, ρεπορτάζ και guest editors συνθέτουν και υπογράφουν ένα πλούσιο περιεχόμενο που θα λέγαμε πως είναι το ώριμο και μεταβατικό στάδιο του Jenny.gr.

Το στιλ μας γίνεται όλο και καλύτερο κι ευχόμαστε να επιδρούμε θετικά και στο δικό σας, έχοντας πάντα ως σημαία την ομορφιά της μοναδικότητας της κάθε διαφορετικής γυναίκας.

jenny.gr

Όπως και να έχει, θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για έμπνευση, όπου μπορεί αυτή να βρεθεί.

Είτε είναι στα παρασκήνια ενός fashion show, στους λογαριασμούς των πιο στιλάτων γυναικών στο Instagram, στις Εβδομάδες Μόδας, σε ένα κομμάτι ύφασμα που γράφει "We Should All Be Feminists". Ακόμα και στον τρόπο που πίνει ο Βασίλης Ζούλιας το τσάι του!

Σας ευχαριστούμε για αυτό το όμορφο ταξίδι στιλ!

Μείνετε συντονισμένοι! Σας ετοιμάζουμε εκπλήξεις καθώς ο Μάιος είναι ο μήνας γενεθλίων του Jenny.gr!

Πηγή φωτογραφίας: Getty/ Ideal Images

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.