ΣΤΙΛ

Η ιστορία πίσω απο το θρυλικό Halston pillbox hat της Jackie Kennedy


The Jennettes

19 Μαΐου 2021

Η ιστορία πίσω απο το θρυλικό Halston pillbox hat της Jackie Kennedy

Η πρώην κυρία της Αμερικής Jacqueline Kennedy Onassis ήταν μία από τις πιο επιδραστικές fashion trendsetters της δεκαετίας του 1960. Τελεία. Από τα υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου της, στα μαντήλια και τα φορέματά της, παραμένει ένα ισχυρό είδωλο του στιλ ακόμα και δεκαετίες αργότερα. 

Λίγα είναι τα fashion statements που είχαν τέτοιο ιστορικό αντίκτυπο όσο το pillbox hat της Jackie O. Σε περίπτωση λοιπόν, που δεν γνωρίζετε το εμβληματικό αξεσουάρ - ή τους δημιουργούς πίσω από αυτό -η νέα σειρά του Νetflix, Halston σε παραγωγή του Ryan Murphy εξερευνά τη ζωή του θρυλικού σχεδιαστή μόδας, Roy Halston Frowick, ο οποίος έγινε γνωστός μετά τον σχεδιασμό του εν λόγω αντικειμένου.

jenny.gr

Η πρώτη φορά που η Jackie επέλεξε αυτό το στιλ καπέλου ήταν στην ορκωμοσία του Τζον Φ. Κένεντι το 1961, και, όπως αποδεικνύεται, η εμφάνιση ήταν κάπως τυχαία. Σύμφωνα με τον Χάλστον, η Jackie πραγματικά χάραξε το αρχικό του σχέδιο. "Αστείο για αυτό το καπέλο," είπε ο Halston κατά τη διάρκεια συνέντευξης του 1966, στη Vogue. "Ήταν πολύ μικρό γι 'αυτήν... αλλά η κυρία Κένεντι το φόρεσε ούτως ή άλλως. Όταν μια ριπή ανέμου απείλησε να το ρίξει από το κεφάλι της, την έδιωξε, κρατώντας από το βαθούλωμα στο καπέλο. Οι κατασκευαστές καπέλων της έβδομης λεωφόρου αναπαρήγαγαν το σχέδιο κατά τις χιλιάδες με τέτοια ακρίβεια που καθένα είχε ένα ίδιο βαθούλωμα".  

Εκείνη την εποχή, ο Halston ήταν ο milliner, του Bergdorf Goodman, και η καριέρα του απογειώθηκε μετά την ορκωμοσία για προφανείς λόγους. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1960, σχεδίαζε ρούχα και έντυσε την ελίτ του Χόλιγουντ, αλλά δεν φαίνονταν όλοι ευχαριστημένοι με την επιτυχία του. Ο σχεδιαστής μόδας Oleg Cassini - ο προσωπικός couturier της Jackie που δημιούργησε συνολικά 300 σύνολα για την πρώην FLOTUS με την πάροδο των ετών - αργότερα επέμεινε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου καπέλου της Jackie ήταν δική του ιδέα. Σύμφωνα με τον Oleg, το σχέδιο του pillbox hat ήταν ανάμεσα στα σχέδια που παρείχε στη Jackie πριν από την τελετή της ορκωμοσίας.

Αφού οι The New York Times δήλωσαν ότι ο Χάλστον ήταν, στην πραγματικότητα, ο άνθρωπος πίσω από το pillbox hat του 1973, ο Όλεγκ χαρακτήρισε τον ισχυρισμό «ένα απόλυτο ψέμα». Σύμφωνα με το βιβλίο του Steven Gaines το 1991, Simply Halston: The Untold Story, ο Oleg ισχυρίστηκε ότι ενώ ο Halston μπορεί να ήταν αυτός που πρότεινε στη Jackie να το φορέσει στα εγκαίνια, εκείνος δημιούργησε το αρχικό σχέδιο. "Ένα pillbox hat δεν μπορεί να είναι σημαντικό, αλλά η αλήθεια είναι", έγραφε ο Oleg.

Φωτογραφίες: Getty/Ideal Images

Δείτε ακόμη:Oscars Most Iconic Looks

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.