ΣΤΙΛ

Dior Fall 2021 Haute Couture: Όταν η Υψηλή Ραπτική συνάντησε το κέντημα


Μάρθα Κουμπάνη

5 Ιουλίου 2021

Dior Fall 2021 Haute Couture: Όταν η Υψηλή Ραπτική συνάντησε το κέντημα

Μόλις λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της συλλογής Cruise 2022 στην Αθήνα, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior, Maria Grazia Chiuri, επέστρεψε στο Παρίσι για την Haute Couture Week. Για την δημιουργία της συλλογής υψηλής ραπτικής η σχεδιάστρια άντλησε έμπνευση από τη Sala dei Ricami στο Palazzo Colonna της Ρώμης, όπου εντυπωσιακές ταπετσαρίες διακοσμούν με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο τις αίθουσες. Ταπετσαρίες όμως υπήρχαν και στον χώρο που στήθηκε το runway, το Musée Rodin, αλλά και στις δημιουργίες Dior.

Σε αυτές τις τελευταίες συνέβαλε με την αισθητική και το ταλέντο της η καλλιτέχνις Eva Jospin με το έργο, “Chambre de Soie” το οποίο στόλιζε τα πιο ντελικάτα μεταξωτά που συνόδευαν τις δαντέλες και τα feather details που εντόπιζε κανείς πάνω στα φορέματα.

Οι πιέτες που είδαμε στην Αθήνα και την αέρινη συλλογή προς τιμή της χώρας μας ήταν και εδώ. Το ίδιο και το signature, ρομαντικό τούλι του οίκου. Μόνο που αυτή την φορά τα πανωφόρια, άλλοτε μεσάτες καμπαρντίνες και άλλοτε oversized κάπες και τα riding helmets (καπέλα ιππασίας) από μαλλί και tweed ολοκλήρωναν την συλλογή με elegance.

Το γκρι, το ιβουάρ, το μπεζ ήταν τα κυρίαρχα χρώματα της συλλογής, μαζί με σκούρες πράσινες αποχρώσεις σοφιστικέ ταφτάδες σε caramel και ροζ πινελιές.

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά looks

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.