ΣΤΙΛ

Από τον Ralph Lauren μέχρι τη Levi's: Οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές πίσω από τις πιο stylish στολές αθλητών στο Τόκιο


The Jennettes

26 Ιουλίου 2021

Tokio2020
Πολλά πράγματα σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 έχουν αψηφήσει την παράδοση: το αυξανόμενο αίσθημα δυσαρέσκειας του Ιαπωνικού λαού, η έλλειψη θεατών, το γεγονός ότι το έτος κατά το οποίο συμβαίνουν δεν αντιστοιχεί στην ημερομηνία που φέρουν τα πανό τους. Ωστόσο, παρά τις τόσες αλλαγές, το Τόκιο προχωρά μπροστά.

Πολλά πράγματα σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 έχουν αψηφήσει την παράδοση: το αυξανόμενο αίσθημα δυσαρέσκειας του Ιαπωνικού λαού, η έλλειψη θεατών, το γεγονός ότι το έτος κατά το οποίο συμβαίνουν δεν αντιστοιχεί στην ημερομηνία που φέρουν τα πανό τους. Ωστόσο, παρά τις τόσες αλλαγές, το Τόκιο προχωρά μπροστά.

Στην Τελετή Έναρξης οι αποστολές της κάθε χώρας παρέλασαν όπως είθισται. Για άλλη μία χρονιά μεγάλοι σχεδιαστές μόδας θεώρησαν πως οι αθλητές της χώρας τους ήταν τα ιδανικά μοντέλα για να αναδείξουν τη δουλειά τους στο μεγαλύτερο runway του κόσμου. 

Τις στολές της ομάδας της Λιβερίας επιμελήθηκε ο Telfar Clemens, σχεδιαστής με έδρα τη Νέα Υόρκη, του οποίου οι γονείς είναι Λιβεριανοί. Από την άλλη η Zuzana Osako έφερε άρωμα υψηλής ραπτικής στα αθλητικά ενδύματα με τη χρήση της ιαπωνικής προέλευσης τεχνικής του blueprinting πάνω σε ρουστίκ παραδοσιακά τσέχικα είδη. Η Αυστραλία ακολούθησε ένα πιο preppy στιλ με υπέροχα δεμένα μαντήλια σε χρυσό και πράσινο. Η Sierra Leone  επέλεξε ένα τροπικό print πάνω σε μπλε φόρμες από την εταιρία Labrum με έδρα το Λονδίνο. 

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες στολές χωρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 για να διαλέξετε την αγαπημένη σας.

Οι σημαιοφόροι της Ολλανδίας ηγήθηκαν της αντιπροσωπείας τους με ένα κομψό λινό μπεζ κοστούμι με σκούρες πορτοκαλί ρίγες. 

Η γαλλική ομάδα κυμάτισε τη σημαία της με το ίδιο κόκκινο, λευκό και μπλε των στολών της, με την υπογραφή της Lacoste και της Le Coq Sportif.

Ο Ralph Lauren έφερε μια κομψή αισθητική στις στολές της αμερικανικής ομάδας, αλλά το κύριο θέμα συζήτησης ήταν κάτι που δεν φαινόταν, καθώς το brand Skims της Kim Kardashian παρείχε τα εσώρουχα των αθλητών.

Οι πτυχωτές φούστες σε αποχρώσεις των νερών της Μεσογείου βρίσκονταν στο επίκεντρο της ελληνικής στολής σχεδιασμένες από το 4f.

Σε μία εντυπωσιακή είσοδο στον κόσμο των αθλητικών ειδών, η μάρκα Telfar της Νέας Υόρκης ήταν πίσω από τις στολές της ομάδας της Λιβερίας, χορηγώντας την προσπάθειά της για μία Ολυμπιακή νίκη.

 

H σχεδιάστρια Wanja Ngare επιμελήθηκε την ενδυμασία της ομάδας της Κένυας με κόκκινα και μοβ φορέματα με κάπες, εμπνευσμένα από τους Maasai, που δημιουργήθηκαν για να μεταφέρουν μια αίσθηση πολεμικού πνεύματος.

Η παράδοση συνδυάστηκε με τη νεωτερικότητα για τις χρυσές και navy blue στολές της ινδικής αποστολής, σχεδιασμένες από το τοπικό brand Raymonds.

Η Τσέχικης καταγωγής σχεδιάστρια, Zuzana Osako, συνδύασε άψογα την κληρονομιά της χώρας με τα σχέδια της.

Η αντιπροσωπεία της Κολομβίας φόρεσε το yukata, ένα παραδοσιακό ένδυμα, τυπωμένο με τα χρώματα της κολομβιανής σημαίας. Ο σχεδιαστής Totto κέντησε τις στολές.  

Το Benin επέλεξε ένα τολμηρό look, φτιαγμένο από λουλουδάτο ύφασμα και ασορτί καπέλα.

Η στολή της αποστολής του Καναδά, ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Levi's και του Hudson Bay, με τζάκετ με γκράφιτι, λευκά παντελόνια και trucker caps. 

Το πράσινο και το χρυσό ήταν τα χρώματα που κυριαρχούσαν στην εμφάνιση της Αυστραλιανής ομάδας, της οποίας η εμφάνιση ήταν εμπνευσμένη από το Southern Cross, με τη υπογραφή της Sportscraft.

Ο σημαιοφόρος Pita Taufatofua από την Τόνγκα ήταν ο πιο πολυσυζητημένος αθλητής της Τελετής Έναρξη για την εντυπωσιακή παραδοσιακή στολή του που αποκάλυπτε το καλογυμνασμένο σώμα του. 
 

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: Splash

Δείτε ακόμη: Οι πιο διάσημοι αθλητές φωτογραφίζονται γυμνοί για το περιοδικό ESPN 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.