ΣΤΙΛ

Checkerboard: To print σε ρούχα και διακόσμηση που κυριαρχεί στο Ιnstagram


Μάρθα Κουμπάνη

12 Αυγούστου 2021

Checkerboard: To print σε ρούχα και διακόσμηση που κυριαρχεί στο Ιnstagram
To Checkerboard είναι το print σε ρούχα και διακόσμηση που κυριαρχεί στο Ιnstagram

Οι καλοκαιρινές μας γκαρνταρόμπες είναι συνήθως γεμάτες με λουλούδια και ρίγες, αλλά φέτος είναι μια χρονιά που δεν μοιάζει με καμία άλλη από πολλές απόψεις, και η σκακιέρα (ναι, όπως το επιτραπέζιο παιχνίδι) διεκδικεί τον τίτλο της ως ένα από τα ξεχωριστά μοτίβα της σεζόν. Αν ήσασταν στο Instagram το προηγούμενο διάστημα (που πιθανότατα θα ήσασταν) θα έχετε παρατηρήσει το ιδιαίτερο καρό print να εμφανίζεται ξανά και ξανά στο feed. Για την ακρίβεια είναι παντού. Πάνω στα σύνολα των πιο στιλάτων Σκανδιναβών αλλά και τους καναπέδες τους. Δεν είναι ούτε tartan, ούτε gingham.

Ίσως θυμάστε εικόνες της Twiggy από τα 60s με σοφιστικέ κοστούμια σκακιέρα.

Ήταν στα runways με τις συλλογές για την άνοιξη/καλοκαίρι 2021. Οι σχεδιαστές έβαψαν με το μοτίβο μαγιό, καπέλα αλλά και κοσμήματα, ενώ brands όπως το Paloma Wool, KJ Plumb, Kkco, Tyler McGillivary, Gimaguas, Wray, έχουν αγκαλιάσει την τάση και δημιουργήσει τις δικές τους εκδοχές.

Με απλά λόγια η σκακιέρα βάφεται στα πιο έντονα χρώματα και δημιουργεί fun κομμάτια και σύνολα. Η σκακιέρα είναι πάνω σε φορέματα και tops, jeans και αξεσουάρ.

Επιπλέον, το print της σκακιέρας είναι τόσο διαδεδομένο που έχει ξεπεράσει τη μόδα. Διεισδύει σε είδη σπιτιού όπως χαλιά, κούπες καφέ, πετσέτες, πιάτα, παπλώματα, μαξιλάρια, βάφει ακόμα και τοίχους τραβά το βλέμμα και προκαλεί ενδιαφέροντα οπτικά παιχνίδια και τρικ.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά υπάρχει κάτι τόσο ικανοποιητικό στις μχρωματικές τους αντιθέσεις. Κάθε φορά που βλέπω κάτι καρό στη ροή IG, το κοιτάζω για καλά για μερικά δευτερόλεπτα και σκέφτομαι, ουάου, ναι, το χρειάζομαι..

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.