ΣΤΙΛ

The Academy Museum Opening: Οι λαμπερές εμφανίσεις των celebrities


Μάρθα Κουμπάνη

27 Σεπτεμβρίου 2021

The Academy Museum Opening: Οι λαμπερές εμφανίσεις των celebrities
The Academy Museum Opening: Οι λαμπερές εμφανίσεις των celebrities

Το gala για το opening του Academy Museum of Motion Pictures πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου με τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood να βρίσκονται στην λίστα με τους καλεσμένους.
Ο κινηματογραφικός «ναός» είναι τοποθετημένος στο LACMA campus στο Wilshire και Fairfax και αποτελεί δημιούργημα του καταξιωμένου αρχιτέκτονα Renzo Piano. Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από κτίρια, όπως το Centre Georges Pompidou στο Παρίσι, το Whitney Museum of American Art στη Νέα Υόρκη αλλά και το Stavros Niarchos Foundation Cultural Center στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα κτίσμα περίπου 28.000 τετραγωνικών μέτρων που αποτελεί φόρο τιμής στον κινηματογράφο, στη διαδικασία παραγωγής και τους ανθρώπους του χώρου. «Το opening του μουσείου μας αυτήν τη στιγμή θα θυμίσει στον κόσμο την τέχνη και τη δύναμη της δημιουργίας ταινιών και το γιατί σημαίνει κάτι για εμάς. Ίσως αυτό έχει χαθεί λίγο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γιατί οι άνθρωποι δεν πήγαιναν στους κινηματογράφους τόσο. Οι εκθέσεις μας και τα προγράμματα και οι κινηματογράφοι θα το αιχμαλωτίσουν ξανά και θα θυμίσουν στους ανθρώπους τη σημασία αυτής της μορφής τέχνης», είπε ο διευθυντής και πρόεδρος του Academy Museum. Η αξία του μουσείου έφτασε τα 484 εκατομμύρια δολάρια -καθυστέρησε τρία χρόνια να ανοίξει τις πόρτες του, καθώς το αρχικό πλάνο ήταν να ανοίξει το 2017-.

Το μουσείο θα ανοίξει επίσημα τις πόρτες του στις 30 Σεπτεμβρίου.
Από ένα τόσο σημαντικό γεγονός για τον παγκόσμιο κινηματογράφο δε θα μπορούσαν, φυσικά, να λείπουν τα μεγαλύτερα αστέρια της βιομηχανίας του θεάματος. Η Halle Berry, η Meg Ryan, η Cher, η Nicole Kidman είναι μερικές από τις διάσημες κυρίες που έδωσαν το παρών. Ειδική μνεία έγινε για τη Sophia Loren ήταν εκεί. Ακόμα καλλιτέχνες, όπως ο Tom Hanks, που βοήθησαν να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανέγερση του κτιρίου.

jenny.gr

Από τις πιο επιβλητικές παρουσίες εκέινη της Lady Gaga,η οποία φόρεσε οσκαρική δημιουργία Schiaparelli και τραγούδησε το «La Vie En Rose». Το φόρεμα της ήταν από μαύρο ταφτά με πλούσιο όγκο και μανίκια σε απόχρωση του πάγου.

Δείτε τις εμφανίσεις των celebrities που ξεχωρίσαμε στη gallery.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.