ΣΤΙΛ

Sailor collar: To κομμάτι που πάει το navy chic σε άλλο επίπεδο - Θα μας μεταμορφώσει σε Sailor Moon


Μάρθα Κουμπάνη

30 Σεπτεμβρίου 2021

Sailor collar: To κομμάτι που πάει το navy chic σε άλλο επίπεδο - Θα μας μεταμορφώσει σε Sailor Moon

Θυμάστε τη Sailor Moon; Aν μεγαλώσατε στα late 90s και 00s σίγουρα θυμάστε την αφελή μαθήτρια και πρίγκιπισσα του φεγγαριού (και το αγόρι με την μάσκα). Αν πάλι, λέω αν, δεν γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται, είναι σειρά manga shōjo που μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση με τις σειρές Sailor Moon (1992) και Sailor Moon Crystal (2014). Συγγραφέας του manga είναι η Ναόκο Τακεούτσι. Το manga δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1991 και ολοκληρώθηκε το 1995 (18 τόμοι κεφαλαίων).

Η εικόνα της με μακριές ξανθές κοτσίδες και με αναφορές στην παραδοσιακή ιαπωνική σχολική στολή, αλλά σε εκδοχή anime με μίνι φούστα και ψηλές κατακόκκινες μπότες, σημάδεψε τις παιδικές μας αναμνήσεις. 

Σήμερα οι συλλογές A/W 21 των Miu Miu, Dior και See by Chloé εμπνέονται και εκείνες από το παραδοσιακό ένδυμα και μας θύμισαν την αγαπημένη ηρωίδα. Το κομμάτι κλειδί για ναπετύχετε το look; To sailor collar.

jenny.gr

Αναγνωρίσιμο από το φαρδύ πέτο και το τετράγωνο πάνελ στο πίσω μέρος, το sailor collar ήταν ένα δημοφιλές στιλ στη δεκαετία του 1980, κυρίως στα φορέματα ενώ φορέθηκε και από το icon της εποχής, την πριγκίπισσα Diana.

jenny.gr

Τώρα μπορείτε να βρείτε πολλά vintage φορέματα Laura Ashley της εποχής με τις ίδιες ξεχωριστές λεπτομέρειες εμπνευσμένες από το navy look. Για το 2021 ήταν ο οίκος Miu Miu που επανέφερε το trend στο runway και, μόλις φορέθηκε από την trendsetter Alexa Chung, η οποία συνδύασε το δικό της με απλό μαύρο τζιν και loafers.

O γιακάς, είτε στολίζει λευκά πουκάμισα, είτε πλεκτές ζακέτες και φορέματα είναι η επιτομή το navy chic, που θα σας εξασφαλίσει εγγυημένα κομψές εμφανίσεις.

Sailor collar fashion trend

@ALWAYSJUDGING

Sailor collar fashion trend

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.