ΣΤΙΛ

Το κομψό πουλόβερ που φορούν φέτος οι πιο «ψαγμένες» fashionistas


Μάρθα Κουμπάνη

24 Οκτωβρίου 2021

Το κομψό πουλόβερ που φορούν φέτος οι πιο «ψαγμένες» fashionistas
Το κομψό πουλόβερ που φορούν φέτος οι πιο «ψαγμένες» fashionistas

Τίποτα δεν λέει low key κομψότητα όπως ένα breton top ή αλλιώς μαρινιέρα. Έχει μια αιώνια κομψή εμφάνιση που αμφιβάλλουμε ότι θα κλονιστεί ποτέ. Μερικές από τις πιο κομψές στιγμές της ιστορίας της μόδας περιλαμβάνουν αυτές τις διάσημες ρίγες. Θυμηθείτε την Audrey Hepburn στο Funny FAce ή φωτογραφίες της Brigitte Bardot στην παραλία.

Για πρώτη φορά το 1858 από το ναυτικό στη Βόρεια Γαλλία, αυτές οι γαλάζιες ρίγες πήραν το όνομά τους από την περιοχή στην οποία δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στη Βρετάνη. Όμως, ενώ το unisex κομμάτι δεν έχασε ποτέ τον ναυτικό του χαρακτήρα, είναι τόσο δημοφιλές για την γαλλική κομψότητα που αποπνέει - το je ne sais quoi ύφος που όλοι αναζητούν απεγνωσμένα.

Οι πιο «ψαγμένες» της μόδας βρήκαν την τέλεια εναλλακτική για το φετινό χειμώνα. Πρόκειται για ένα ριγέ πουλόβερ με roll neck και ρίγες σε σκούρο μπλε χρώμα από το brand από την Στοκχόλμη, Totême. Ένα πλεκτό από μαλλί merino με ζιβάγκο και χαλαρή γραμμή έχει κερδίσει από την πρώτη στιγμή τα fashion girls του Instagram. Έχει σιλουέτα που ανοίγει στο κάτω μέρος όπως και στα μανίκια. Το πιο γοητευτικό όμως είναι το χρώμα του που ξεφεύγει από το κλασικό λευκό, σε μια γλυκιά απόχρωση της άμμου που συπληρώνεται από μπλε ρίγες.

Το πουλόβερ Totême διατίθεται και στα αντίθετα χρώματα, δηλαδή σκούρο μπλε με φωτεινές ρίγες, ωστόσο η signature εκδοχή έχει γίνει best seller. Η Totême ιδρύθηκε από την Elin Kling και τον Karl Lindman το 2014 και έγινε πολύ γρήγορα δημοφιλές ανάμεσα στις Σκανδιναβές fashion influencers και το Instagram, χάρη στα minimal designs του, όπως το πουλόβερ.

Αυτό το απλό και διαχρονικό κομμάτι επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία. 

Δείτε πως το φορούν οι fashion insiders:

 

 

 

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.