ΣΤΙΛ

Toi et Moi: H τάση στα δαχτυλίδια που λατρεύουν οι stars


Μάρθα Κουμπάνη

5 Νοεμβρίου 2021

Toi et Moi: H τάση στα δαχτυλίδια που λατρεύουν οι stars
Toi et Moi: H τάση στα δαχτυλίδια που λατρεύουν οι stars

Parlez-vous français; Αν όχι, το "toi et moi" μεταφράζεται σε "εσυ και εγώ", και στον κόσμο των κοσμημάτων, περιγράφει ένα συγκεκριμένο – και σήμερα πολύ δημοφιλές – στυλ δαχτιλιδιού. Ένα δαχτυλίδι toi et moi διαθέτει δύο λίθους που αγκαλιάζουν τα δάχτυλα και ανταμώνουν στο επάνω μέρος Όπως υποδηλώνει το όνομα, το στυλ είναι άκρως ρομαντικό – συμβολίζει δύο οντότητες που συναντώνται ως μία.
Γι' αυτό τα δαχτυλίδια toi et moi είναι μια δημοφιλής επιλογή για αρραβώνα. «Τι θα μπορούσε να είναι πιο ρομαντικό από ένα δαχτυλίδι toi et moi, όπου δύο πέτρες συναντώνται για να συμβολίσουν την ένωση δύο συντρόφων;» ρωτά η διευθύντρια κοσμημάτων και ρολογιών της βρετανικής Vogue, Rachel Garrahan. «Το συγκεκριμένο στιλ έγινε διάσημο το 1796, όταν ο Ναπολέων Βοναπάρτης έκανε πρόταση γάμου στη Josephine de Beauharnais με ένα τέτοιο. Παραδοσιακά, διαθέτουν δύο διαφορετικές πέτρες σε ταιριαστά μεγέθη και κοψίματα, αλλά οι σύγχροινοι κοσμηματοπώλες παίζουν με τις αντιθέσεις στις κοπές, τα μεγέθη και τις ρυθμίσεις πολύτιμων λίθων για μια πιο σύγχρονη εμφάνιση.»

 


 

Η Jackie Kennedy είναι γνωστό ότι επανασχεδίασε το Van Cleef & Arpels δαχτυλίδι αρραβώνων της σε στιλ toi et moi. Το σμαραγδένιο και διαμαντένιο κόσμημα περιβαλλόταν αρχικά από γραμμικά τοποθετημένα διαμάντια, τα οποία τελικά είχε αντικαταστήσει με μεγαλύτερα διαμάντια σε marquise κόψιμο.

jenny.gr

Το στιλ έχει πολλή ιστορία, αλλά οι σύγχρονες  A-listers αποδεικνύουν ότι η γοητεία τους είναι διαχρονική. Ο Sebastian Bear-McClard έκανε πρόταση γάμου στην Emily Ratajkowski με ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι toi et moi:  μια βέρα χρυσού 18 καρατίων διακοσμημένη με ένα πριγκιπικό διαμάντι 2 καρατίων δίπλα σε ένα διαμάντι 3 καρατίων σε σχήμα αχλαδιού.

jenny.gr

Η Ariana Grande φοράει ένα toi et moi στο αριστερό της χέρι. Διακοσμημένο με ένα οβάλ διαμάντι, τοποθετημένο σε μια πλατινένια ζώνη, το δαχτυλίδι της τραγουδίστριας διαθέτει επίσης ένα λεπτό μαργαριτάρι (το οποίο οι θαυμαστές της πιστεύουν ότι το έχουν πάρει από την καρφίτσα του παππού της). Και ο Alan Ferguson έκανε πρόταση γάμου στη μουσικό Solange με ένα μοναδικό δαχτυλίδι toi et moi. 


Τα δαχτυλίδια Toi et moi δεν είναι μόνο για προτάσεις. Η Kylie Jenner μόλις αποκάλυψε το δικό της στο Instagram (η έγκυος μεγιστάνας το φοράει στο αριστερό της χέρι, αλλά στον δείκτη της), ασορτί με την κόρη της Stormi. «Ο μπαμπάς μας έφερε ταιριαστά δαχτυλίδια», έγραψε η Kylie στο δίκτυο. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.