ΣΤΙΛ

Η αμήχανη επιστροφή του Indie Sleaze


Μάρθα Κουμπάνη

8 Νοεμβρίου 2021

Η αμήχανη επιστροφή του Indie Sleaze
Η αμήχανη επιστροφή του Indie Sleaze

Τι συμβαίνει όταν συνδυάσεις τα ξέφρενα parties και τις κραιπάλες με την μόδα; Αυτό που ονομάζουμε Indie Sleaze.

Η μόδα της χρονιάς εμπνέεται κυρίως από τα late 00s, αλλά φαίνεται ότι αρχίζουμε να οδεύουμε προς τις αρχές της δεκαετίας του 2010 με την εμφάνιση looks που προορίζονται για ατελείωτα πάρτυ αλλά και το σεξ να βρίσκει τρόπο να εισβάλλει στην γκαρνταρόμπα μας. 

Ίσως είναι η αργή έξοδος (;) από τη νοοτροπία της πανδημίας που μας κάνει όλους να θέλουμε να διασκεδάσουμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ή τουλάχιστον να μοιάζουμε όπως ήμασταν. Στα τέλη της δεκαετίας του 2000 και στις αρχές της δεκαετίας του 2010 κυριαρχούσαν μαξιμαλιστικά ρούχα που συνδυάζονταν με smudgy μάσκαρα και περίπου 20 layers κολιέ. Κατά τη διάρκεια του lockdown, ρούχα με γνώμονα την άνεση, όπως τα αθλητικά παντελόνια και τα πουλόβερ από κασμίρ, επεβαλλαν την μινιμαλ αισθητική τους στην μονότονη καθημερινότητα μας. Καθώς επιστρέφουμε στα μπαρ, στα κλαμπ, ακόμη και στα γραφεία, τα statement κομμάτια επιστρέφουν. 

@oldloserinbrooklyn

Trend forecast: indie sleaze revival #trendcycle #nostalgia #tumblrfashion #indiekid

♬ Sex and the City (Main Theme) - TV Sounds Unlimited


Το TikTok προβλέπει την επιστροφή του "indie sleaze". Ο κατάλογος των βασικών χαρακτηριστικών του στιλ της εποχής περιλαμβάνει προκλητικές διαφημίσεις, ερασιτεχνικά shootings με φλας, πολυτελείς επιδείξεις clubbing, mashup μουσική και ρετρό τεχνολογία.

jenny.gr
jenny.gr

Στο σήμερα, οι προκλητικές διαφημιστικές καμπάνιες έχουν αντικατασταθεί από σέξι influencers στο Instagram. Η φωτογραφία με φλας με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές έχει αντικατασταθεί από φωτογραφικές μηχανές φιλμ μίας χρήσης. Το clubbing είναι πίσω. Σύμφωνα με τους ίδιους τους χρήστες το TikTok έχει αναβιώσει τα mashups και η χρήση των polaroid και γραφομηχανών από τους hipsters έρχεται να προστεθεί στην κάπως ξεπερασμένη πλέον χρήση ενσύρματων ακουστικών και flip phones.

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του indie sleaze στιλ προέρχεται από την εποχή του Tumblr και Μy Space. Πίσω στη δεκαετία του 2010, ο ιστότοπος πλημμύρισε από φωτογραφίες της καμπάνιαςτου brand American Apparel, φωτογραφίες συναυλιών των Arctic Monkeys και screencaps από την τηλεοπτική σειρά Skins, όταν όλες ήθελαν να είναι η «Effy Stonem».

jenny.gr

H Μegan Fox είναι ξανά εξώφυλλο. Άλλα αγαπημένα πρόσωπα του Ιndie Sleaze περιλαμβάνουν την Katy Perry, τις δίδυμες Olsen, τη Sky Ferarria, τον Kanye West. Υπάρχει μάλιστα ένας λογαριασμός στο Instagram @indiesleaze με όλες τις cult φιγούρες της εποχής που αποτυπώνει πολύ σωστά την αισθητική. Θα δείτε φωτογραφίες από την Lady Gaga στο ξεκίνημα της καριέρας της να ποζάρει με έντονο μακιγιάζ, ανακατεμένα μαλλιά και εσώρουχα (Just Dance κανείς;).

Μια παρόμοια τάση είναι η αναβίωση της pop punk αισθητικής. Το look είναι σχεδόν το ίδιο post-party, γεμάτο σκισίματα μοτίβα και μουτζουρωμένα μάτια (χαιρόμαστε κάπως με την επιστροφή του μαύρου smokey eye γιατί σε κάποιες ταίριαζε διάολε).

Για pop punk έμπνευση, σκεφτείτε απλώς τo στιλ της Olivia Rodrigo ή του Machine Gun Kelly. Αντίστοιχη αισθητική στα 00s είχαν h Avril Lavigne και Hayley Williams. 

jenny.gr

Kαι οι runway συλλογές των σχεδιαστών για το 2021 όμως υπαινίχθηκαν την επιστροφή του. Oι οίκοι Chanel και Saint Laurent παρουσίασαν φανταχτερά party looks με παγιέτες και μεταλλιζέ αποχρώσεις, καθώς και έντονα make up looks. H Virgine Viard συγκεκριμένα επέλεξε τα μοντέλα στο Métiers d’Art show της να φορούν μίνι φούστες με σκακιέρα, εντυπωσιακά, πολυχρωμα καλσόν και μακριά κολιέ.

jenny.gr

Αν θέλετε να υιοθετήσετε από τους πρώτους το indie sleaze, θα χρειαστείτε σίγουρα καλσόν, τα οποία στην συνέχεια θα σκίσετε στο πλάι. Ξεκινήστε να επισκέπτεστε τα κοντινά καταστήματα λιανικής για να αναζητήσετε κολιέ με πέρλες και αλυσίδες. Τα μεγάλα μαύρα γυαλιά ηλίου φοριούνται μέσα σε αυτή την τάση με μεταλλιζέ κορμάκια και μίνι φούστες. Όσο για τα μαλλιά και το μακιγιάζ όσο πιο messy και bold τόσο το καλύτερο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.