ΣΤΙΛ

Τι είναι το «chaotic chic», η νέα τάση που ξεπήδησε από το Tik Tok


Μάρθα Κουμπάνη

17 Νοεμβρίου 2021

Τι είναι το «chaotic chic», η νέα τάση που ξεπήδησε από το Tik Tok
Τι είναι το «chaotic chic», η νέα τάση που ξεπήδησε από το Tik Tok

Μάλλον δεν θα είμαι η πρώτη millennial που θα το πει αυτό, αλλά όποτε ανοίγω το TikTok, νιώθω μεγάλη. Και για κάποια που δεν έχει κλείσει ακόμα τα 30 δεν είμαι σίγουρη ότι είμαι εντάξει με αυτό. Αλλά υποθέτω ότι είναι απλώς αναπόσπαστο κομμάτι μιας νέας γενιάς που έρχεται σε νέες πλατφόρμες για να εκφράσει την ατομικότητά της και, το πιο σημαντικό, να επιβεβαιώσει τη διαφορά της από την προηγούμενη γενιά. Από την οπτική της fashion editor, έχω εντυπωσιαστεί επίσης από τον τεράστιο αριθμό των τάσεων που έχουν προκύψει από το TikTok, από την dark academia μέχρι το cottagecore. Είναι ουσιαστικά ο νέος τρόπος που διαμορφώνονται οι υποκουλτούρες στην ψηφιακή εποχή.


Αυτή τη σεζόν, μια νέα αισθητική έχει εμφανιστεί και είναι ένα ακόμη παράδειγμα της τάσης του TikTok να επαναστατεί ενάντια στις κυρίαρχες τάσεις. Καλώς ήρθατε στον κόσμο του "chaotic chic". Προερχόμενο από τη φυλή του street style φυλή, το chaotic chic δείχνει μια εκλεκτική προσέγγιση στο ντύσιμο που περιλαμβάνει παιχνιδιάρικους συνδυασμούς, μαξιμαλιστικά prints και απροσδόκητες σιλουέτες. Μια ξεκάθαρη απόρριψη της μινιμαλιστικής τάσης που κυριαρχεί τις τελευταίες σεζόν, αυτό το νέο look είναι αναμφισβήτητα εμπνευσμένο από την φετινή αναβίωση της μόδας των noughties.

«Μέσα από την πρόσφατη ερευνητική μας έκθεση Gen Z με την Bain (εταιρία management consulting), είδαμε πώς οι περσόνες Gen Z στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τείνουν να ξεχωρίζουν, ως πιο αυθεντικές και αυθόρμητες και λιγότερο φιλτραρισμένες κάτι που αντανακλάται στο Τik Tok», εξηγεί εκπρόσωπος τoυ Depop στο Who What Wear. «Η μόδα της Gen Z στο TikTok είναι πειραματική και υβριδική, έλκεται προς συνεργασίες υψηλής μόδας που συνδυάζουν vintage και streetwear. Δεν είναι ένα look που μπορείς να αγοράσεις κατευθείαν από τους παραδοσιακούς λιανοπωλητές. Aυτή είναι η ομορφιά της».

Όπως αποδεικνύεται από τα ευρήματα του Depop, το chaotic chic έρχεται να εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο το προσωπικό στιλ του κάθε διαφορετικού ατόμου- κάτι που το κάνει μοναδικό και δύσκολο να αντιγραφεί. Εμείς βρήκαμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα της αισθητικής. Εσείς το μόνο που έχετε είναι να νιώσετε ελέυθεροι να εκφραστείτε μέσα από το στιλ σας.

1. Αναπάντεχοι συνδυασμοί υφασμάτων

2. Παιχνίδι με τις αναλογίες

3. Πολύ και έντονο χρώμα

4. Ο συνδυασμός animal prints

PHOTO:

MORGANE MAURICE

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.