ΣΤΙΛ

8 looks για να υιοθετήσετε την τάση Dark Academia


Μάρθα Κουμπάνη

24 Νοεμβρίου 2021

8 looks για να υιοθετήσετε την τάση Dark Academia

Η dark academia, είναι η δημοφιλής τάση που γνωρίσαμε μέσα από το Tik Tok και φέρνει τους σοσφιστικέ συνδυαμούς στο καθημερινό μας στιλ. Κομμάτια κλασικά, όπως σακάκια και μίντι φούστες. αλλά με ένα gothic twist, σε ουδέτερη παλέτα χρωμάτων (γκρι, καφέ και μαύρο) είναι τα βασικά κλειδιά του στιλ. 

Kαι ενώ η light academia προσφέρει μια πιο ρομαντική και φωτεινή αντίληψη της τάσης και η art academia επικεντρώνεται σε πίνακες και γλυπτά, κάτι στη θλίψη και τη μελαγχολία της dark academia έχει γοητεύσει τη Gen Z.

Στο TikTok, το Pinterest, το Tumblr και το Instagram, οι dark academia λογαριασμοί δημοσιεύουν ιδέες για looks που συχνά συνδυάζονται με παλιές κούπες καφέ, μυθιστορήματα ή παράθυρα με θέα τη βροχή, την ώρα που οι fans του Harry Potter πανηγυρίζουν την επιστροφή των αγαπημένων τους μάγων. 

Καθώς λοιπόν θα προχωράμε στον χειμώνα και θα ευχόμαστε να δούμε και φέτος χιόνι στην πόλη, αντλούμε έμπνευση από το στιλ στο Hogwarts για τα looks μας.

Η Academia ήταν παρούσα σε πολλά από τα runways για τις συλλογές φθινόπωρο/χειμώνας 2021-2022, μετάξύ άλλων και των οίκων Dior, Tory Burch, Fendi, Michael Kors. Τα κορίτσια της μόδας φορούν ήδη το στιλ κι εμείς εντοπίσαμε μερικά από τα πιο κομψά outfits που μπορείτε να αντιγράψετε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.