ΣΤΙΛ

Ποιο είναι το ιδανικό πανωφόρι για κάθε φόρεμα στις γιορτές; -Ένας χρήσιμος οδηγός


Μάρθα Κουμπάνη

22 Δεκεμβρίου 2021

Ποιο είναι το ιδανικό πανωφόρι για κάθε φόρεμα στις γιορτές; -Ένας χρήσιμος οδηγός
Tι ταιριάζει με τι

Μιλάμε συνεχώς για τα looks των γιορτών, είναι άλλωστε το θέμα των ημερών. Που θα πάμε, τι θα φορέσουμε σε κάθε περίσταση για να δείχνουμε λαμπερές και εντυπωσιακές (και άλλο τόσο να αισθανόμαστε). Βρήκαμε το τέλειο φόρεμα, αυτό που μας κολακεύει περισσότερο, έντοπίσαμε τα παπούτσια και αξεσουάρ, με τα οποία θα το συνδυάσουμε και θα μας φτιάξουν την διάθεση. Glam ψηλοτάκουνα, βραδινό τσαντάκι, όλα check. Tι μένει;

Μα φυσικά το κατάλληλο πανωφόρι.

Και εδώ είναι που πολλές γυναίκες προβληματίζονται. Είναι αλήθεια ότι με τόσο εντυπωσιακές επιλογές στα φορέματα της party season καλό είναι να κρατήσετε το πανωφόρι minimal. Tι εννοούμε; Φέτος τα φορέματα ήταν στην πλειοψηφία τους extra. Στολισμένα με παγιέτες, κρόσσια, κεντήματα, αισθησιακά cut outs ή φτερά, αλλά και έντονα χρώματα. Αν λοιπόν σκοπεύετε να φορέσετε κάποιο από τα παραπάνω στιλ στο ρεβεγιόν, ή δεν προβλέπεται να μείνετε σπίτι με τη θέρμανση στο φουλ, το πιθανότερο είναι πως θα χρειαστεί να ρίξετε κάτι ζεστό στους ώμους σας.

Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι το αγαπημένο σας blazer δεν ταιριάζει με όλα τα party dresses. Εμείς σας το κάνουμε πιο εύκολο με έναν οδηγό για να βρείτε το ιδανικό πανωφόρι.

Το διαχρονικό μαύρο maxi coat

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ένα μαύρο παλτό στην ντουλάπα τους. Ή και όχι, αν κι εσείς, όπως κι εγώ, δεν είστε λάτρης του μαύρου. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ορκίζεστε ότι θα φοράτε μόνο χαρούμενα χρώματα, step back.

To μαύρο παλτό, είναι μια διαχρονική επιλογή και πάντα δείχνει επίσημο. Ιδανικά σε ίσια γραμμή ή με ζώνη στην μέση και λεπτομέρειες από γούνα, θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο, όταν φοράτε φορέματα με πολύχρωμες παγιέτες, μεταλλιζέ αποχρώσεις ή το outfit σας έχει έντονο χρώμα.

Η faux fur

Δεν υπάρχει κάτι πιο πολυτελές από μία καλή συνθετική γούνα. Επιλέξτε μία σε κομψή απόχρωση και μπορείτε να την φορέσετε σχεδόν πάνω από κάθε party look, με φόρεμα ή κοστούμι. Μαύρη, καφέ, κρεμ, αλλά και σε pastel απόχρωση δείχνει festive. Aν η γούνα σας είναι leopard φορέστε τη πάνω από μονόχρωμο σύνολο, ή παρόμοιο print.

To tweed jacket

Mην υποτιμάτε την classy και preppy ταυτότητα του tweed. Φέτος είναι από τις πιο δυνατές τάσεις και ταιριάζει υπέροχα πάνω από looks με μίνι φορέματα και φούστες αλλά και shorts. Mπορεί να κάνει festive ακόμα και ένα σύνολο με τζιν αν συνδυάσετε αστραφτερά τακούνια. Προσθέστε μια ζώνη αλυσίδα και θα πετύχετε το Chanel look.

Το blazer

Aν πρόκειται να φορέσετε σακάκι, δώστε προσοχή τόσο στην γραμμή όσο και στην υφή. Προτιμήστε ένα σε ίσια γραμμή και σχετικά μακρύ πάνω από ένα μάξι φόρεμα. Εναλλακτικά επενδύστε σε ένα βελούδινο σακάκι σε γιορτινή απόχρωση. Το μπροκάρ είναι επίσης κομψή επιλογή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.