ΣΤΙΛ

Law Roach: O image architect πίσω από τα πιο εμβληματικά looks των stars


Μάρθα Κουμπάνη

7 Ιουνίου 2021

Law Roach: O image architect πίσω από τα πιο εμβληματικά looks των stars
O διάσημος στιλίστας πίσω από τα looks της Zendaya

Law Roach είναι το όνομα που πρέπει να θυμάστε.

Το Hollywood Reporter χαρακτήρισε τον Law Roach ως τον ισχυρότερο στιλίστα της χρονιάς, χαιρετίζοντας τα πιο εντυπωσιακά του looks - όπως έχουν φορεθεί από τις μεγαλύτερες οπαδούς του όπως η Zendaya - καθώς και την επιρροή του στη βιομηχανία. Αλλά ποιος είναι αυτός ο «αρχιτέκτονας εικόνας», ο οποίος δεν διστάζει να σπάσει τους κανόνες του στιλ και να κάνει την μόδα πιο inclusive;

Παρόλο που ίσως δεν έχετε ακούσει ακόμα για τον Law Roach, έχετε σχεδόν σίγουρα δει - θαυμάσει την δουλειά του σε- μερικά από τα κόκκινα χαλιά του των πιο διάσημων events του κόσμου. Στα φετινά Όσκαρ, τον Απρίλιο, δεν μπορείτε να παραλείψετε να παρατηρήσετε το υπέροχο κίτρινο φόρεμα Valentino που φορούσε η Zendaya, ένα φόρεμα που η ηθοποιός και ο τραγουδιστής επέλεξαν προσεκτικά με τον στιλίστα και τον παλιό της φίλο, Law Roach.

Τώρα, αυτός ο 42χρονος «αρχιτέκτονας εικόνας» είναι στην κορυφή της λίστας των πιο ισχυρών στιλίστων του Χόλιγουντ, όπως την συνέταξε το αμερικανικό περιοδικό The Hollywood Reporter. Είναι ασφαλές να πούμε ότι αυτό δεν θα είναι το λιγότερο που ακούτε για τον Law Roach.

Το μικρό αγόρι από τη νότια πλευρά του Σικάγου, έφτασε δημιουργώντας αυτά τα εμβληματικά looks στην κορυφή του Hollywood και ντύνοντας τους μεγαλύτερους σταρ. Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια ωστόσο η 10ετης διαδρομή δεν ήταν τόσο εύκολη.

Θα μπορούσε λοιπόν να είναι το περίφημο αμερικανικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον Law Roach; Μην είστε τόσο σίγουροι, καθώς ο στιλίστας μπορούσε να βασιστεί μόνο στον εαυτό του, στο ταλέντο του, στην αίσθηση του στιλ και στην επιμονή του. Ξεκίνησε, πουλώντας vintage ρούχα από δεύτερο χέρι και έχτισε σιγά σιγά το όνομα του στην βιομηχανία. Στη συνέχεια συνάντησε την Zendaya - μία από τις πρώτες πελάτισσες του η οποία τότε, δεν ήταν το παγκοσμίου φήμης fashion icon που είναι σήμερα.

Ο Law Roach συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στο να μετατρέψει τα Looks της νεαρής σταρ σε iconic στιγμές, οι οποίες σε πολλές περιτπώσεις έγιναν viral.

Ο στιλίστας αποκάλυψε στο The Hollywood Reporter ότι, στο ξεκίνημα, αγωνίστηκε να πείσει τους μεγάλους σχεδιαστές να ντύσουν τη νεαρή αμερικανιδα ηθοποιό, η οποία ήταν κυρίως δημοφιλής στους εφήβους. Ο Law Roach, λοιπόν, στράφηκε σε λιγότερο γνωστές, ανερχόμενες μάρκες για να χτίσει το στιλ της, ενώ η φήμη της μεγάλωνε συνεχώς. Και όταν οι μεγαλύτερες εταιρίες άρχισαν να ενδιαφέρονται για τη Zendaya, ο Law Roach αρνήθηκε την πρόταση μετά την άλλη. «Η Zendaya δεν φορούσε ποτέ Valentino μέχρι να γίνει το πρόσωπο του Valentino», είπε στο αμερικανικό περιοδικό. Συνολικά, η στρατηγική αυτή φαίνεται να έχει αποδώσει.

Σήμερα, ο Law Roach είναι ένας σημαντικός stylist στο Hollywood, καθώς και στη βιομηχανία της μόδας - κάτι που χρησιμοποιεί για να προσπαθήσει να την αλλάξει. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση πολλών και ποικίλων genderless looks . Τον Απρίλιο, η Zendaya προκάλεσε μια αίσθηση στο γεύμα Essence Black Women στο Χόλιγουντ φορώντας ένα vintage φόρεμα Yves Saint Laurent που φόρεσε κάποτε η Eunice Johnson.

Πέρα από τη συμπερίληψη, αυτή η προσέγγιση αφορά επίσης τη διασφάλιση της διαρκούς κληρονομιάς των ειδώλων της μόδας που άφησαν το στίγμα τους σε περισσότερες από μία γενιές.

Η Zendaya δεν είναι η μοναδική σταρ που ντύνει ο Law Roach., Η Anya Taylor-Joy ("The Queen's Gambit") έχει εμφανιστει με μερικά σύνολα από τα οποία έχουν κερδίσει πολλή προσοχή στα μέσα ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες - καθώς και η Priyanka Chopra Jonas, η Kerry Washington και η Céline Dion. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από πολλά χρόνια στον κόσμο της μόδας, η Καναδή ερμηνεύτρια μετατράπηκε ξαφνικά σε style icon.

Πηγή φωτογραφιών: Getty Images

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.