ΣΤΙΛ

H μεγάλη επιστροφή των UGG boots


Μάρθα Κουμπάνη

3 Ιανουαρίου 2022

H μεγάλη επιστροφή των UGG boots
H επιστροφή της πιο άνετης και ζεστής μπότας

Φέτος είδαμε πολλές από τις τάσεις των ’00s να επιστρέφουν, με ορισμένες από αυτές να μας κάνουν να αισθανόμαστε κάποια αμηχανία. Ανάμεσα σε αυτές οι μπότες Ugg, οι οποίες κάνουν come back. Ήδη από το 2021 το Lyst, επιβεβαίωνε την αυξημένη δημοτικότητα τους.

Η μάρκα ανέφερε επίσης αύξηση των πωλήσεων, καθώς και αυξημένο ενδιαφέρον από το νεανικό κοινό.

Και δεν μας προκαλεί εντύπωση, αφού μερικές από τις πιο επιδραστικές γυναίκες της μόδας όπως η Emily Ratajkowski, JLo και η Irina Shayk τι φόρεσαν στις off duty εμφανίσεις τους.

H ιστορία τους

Τα άνετα παπούτσια με την fluffy επένδυση από sheepskin έχουν όμως, τη δική τους ιστορία. Ήταν απίστευτα δημοφιλή στη δεκαετία του ’00, αλλά η ιστορία τους ξεκινά από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 στην Καλιφόρνια, όταν ένας Αυστραλός surfer μετέφρασε την αγάπη του για το sheepskin σε μια ξεχωριστή μπότα.

Ο Αυστραλός σέρφερ και επιχειρηματίας Brian Smith σχεδίασε την πρώτη μπότα Ugg το 1978 στη Νότια Καλιφόρνια. Η εφεύρεση του Smith απορρίφθηκε από την παραδοσιακή αγορά παπουτσιών εκείνη την εποχή, αλλά η κοινότητα σερφ του SoCal της California λάτρεψε τις Uggs για τη λειτουργικότητά τους (η μπότα με επένδυση από shearling μπορούσε να φορεθεί χωρίς κάλτσες μετά από ένα γρήγορο στέγνωμα με πετσέτα μετά το surf).
Αφού oι Uggs είχαν πλέον την έγκριση της υποκουλτούρας του σερφ, ο Smith μπόρεσε να προχωρήσει στη βιομηχανία αθλητικών ειδών. Το ζεστό εσωτερικό του παπουτσιού αγκάλιασαν οι λάτρεις του ski και του snowboard και τη δεκαετία του 1980, οι μεγαλύτεροι θαυμαστές της μπότας ήταν οι ομάδες χόκεϊ γυμνασίου στα μεσοδυτικά και ανατολικά μέρη των ΗΠΑ και οι μαθητές.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Smith έβαλε στοίχημα οι μπότες του να φορεθούν από τους μεγαλύτερους stars του Hollywood. Ο Smith έγραψε σε 400 στυλίστες μόδας προσφέροντας ένα δωρεάν ζευγάρι Uggs σε όποιες διασημότητες ενδιαφέρονταν. Σύντομα οι Neil Young, Brooke Shields, Tom Cruise και Kate Hudson φορούσαν τις μπότες του. Αλλά μόλις το 2000, πέντε χρόνια αφότου ο Smith πούλησε την εταιρεία στον κολοσσό υποδημάτων Deckers Outdoor Corporation, η φήμη των UGG απογειώθηκε.

Στις αρχές του 2000 διάσημες προσωπικότητες όπως οι Sienna Miller, Kate Moss, Katie Holmes, Jessica Alba, και Sarah Jessica Parker τις αποθέωσαν. Σήμερα, το brand έχει επιτύχει μια σειρά από δυνατές συνεργασίες high fashion. Y/Project και Molly Goddard αλλά και πιο πρόσφατα η συνεργασία με την Telfar διαμορφώνουν την σύγχρονη εικόνα των UGG.

Η αναζήτηση της άνεσης στα χρόνια της πανδημίας τις έφερε και πάλι στο προσκήνιο.

Δείτε πώς τις φόρεσαν οι πιο διάσημες stars:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS

UGG