ΣΤΙΛ

Knit shrug ή αλλιώς μπολερό: O πιο sexy τρόπος να φορέσετε τα πλεκτά φέτος


Μάρθα Κουμπάνη

19 Ιανουαρίου 2022

Knit shrug ή αλλιώς μπολερό: O πιο sexy τρόπος να φορέσετε τα πλεκτά φέτος
Από το 1 εως το 10 πόσο έτοιμες είστε για την επιστροφή του;

Είναι γραμμένο στα μεγαλύτερα βιβλία μόδας ότι ο χειμώνας έχει να κάνει με το layering: πλεκτά με πλεκτά, πουλόβερ, μακρυμάνικα μπλουζάκια και ένα άλλο πουλόβερ, για να είμαστε σίγουρες ότι το κρύο δεν θα μας ακουμπήσει.

Αυτή τη σεζόν, μεταξύ των συνηθισμένων μας πλεκτών για κρύο καιρό, ένα νέο- παλιό στιλ επιστρέφει. Ο λόγος για το shrug, το οποίο παραπέμπει στο γνωστό μας μπολερό.

Απομεινάρι των early 00s, το shrug αναβιώνει και αυτό μαζί με αμέτρητες άλλες τάσεις Y2K. Τότε, η κοντή πλεκτή ζακέτα, πιο φαρδιά και χαλαρή φοριόταν πάνω από φορέματα και tops, έδενε στο μπροστινό μέρος και είχε κάτι το bohemian. Στο 2022 το αμφιλεγόμενο κομμάτι δέχεται ένα sexy update, είναι εφαρμοστό και φοριέται ως μέρος πλεκτών sets με tube top ή bra, χωρίς αυτό να αποκλείει το συνδυασμό με άλλο ρούχο από κάτω.

Όπως έκαναν με το crochet την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, αυτή τη σεζόν, οι σχεδιαστές εξερευνούν την περιοχή μεταξύ ζεστού και σέξι.

Η επιστροφή του δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη. Κάτι τα πλεκτά matching sets, κάτι το midriff flossing και τα cardigans που φοριούνται ως τοπ και δένουν στο στήθος με ένα και μοναδικό κορδονάκι, αλά Jacquemus, είχαν προμηνύσει την επιστροφή του απο καιρό. Το ίδιο και οι συλλογές ανερχόμενων designers όπως η Nensi Dojaka και η επάνοδος του Indie sleaze. Άραγε είμαστε έτοιμες να το φορέσουμε και πάλι;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.