ΣΤΙΛ

Οι αθλητικές κάλτσες είναι το affordable αξεσουάρ της σεζόν


Μάρθα Κουμπάνη

10 Φεβρουαρίου 2022

Οι αθλητικές κάλτσες είναι το affordable αξεσουάρ της σεζόν
Για την άνοιξη/καλοκαίρι 2022, ήταν οι αθλητικές κάλτσες,που είχαν ένα κομψό make over, μέσα από τα runway shows των Μiu Miu, Boss,Marni, Tod's αλλά και Βalenciaga.

Όλες ξέρουμε όττι η μόδα κάνει κύκλους και ίσως τελικά αυτή είναι η γοητεία της. Κάθε τόσο ρούχα και αξεσουάρ που φορέσαμε στο παρελθόν, που χαρακτήρισαν μεγαλύτερες ή μικρότερες φάσεις της ζωής μας, επιστρέφουν ανανεωμένα στο σήμερα και μας γεννούν νοσταλγία. Για την άνοιξη/καλοκαίρι 2022, ήταν οι αθλητικές κάλτσες,που είχαν ένα κομψό make over, μέσα από τα runway shows των Μiu Miu, Boss,Marni, Tod's αλλά και Βalenciaga.

Η Miuccia Prada συνδύασε κάθε ρούχο στο show των 50 looks που παρουσίασε με γκρι ή μαύρες κάλτσες. Για μια αθλητική sporty πινελιά στo σύγχρονο office ύφος, συνδύασε τις κάλτσες με τα trainers της συνεργασίας της Miu Miu με τη New Balance.

Jenny.Gr

Ο οίκος Boss ένωσε τις δυνάμεις της με την Russell Athletic για τη συλλογή αθλητικών ενδυμάτων άνοιξη/καλοκαίρι 2022. Τα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της Gigi Hadid, βγήκαν στην πασαρέλα με λογότυπα και σπορ μπουφάν, φορεμένα με επώνυμες αθλητικές κάλτσες τραβηγμένες μέχρι τις γάμπες τους. Η Lacoste ήταν ακόμα ένα brand στο οποίο οι κάλτσες -πολύχρωμες αυτή την φορά - ολοκλήρωναν τα cool σύνολα.

Jenny.Gr

Στους Tod's και Marni, οι sporty λευκές κάλτσες και λευκά παπούτσια έγιναν ένα. Και η pre-fall 2021 συλλογή του πιο hot brand για το 2021,του Balenciaga περιλάμβανε αθλητικές κάλτσες.

Jenny.Gr

Jenny.Gr

Εκτός από τα defiles, μοντέλα και Influencers, αναγνωρίσουν την αξία τους και φορούν χοντρές κάλτσες γυμναστικής που πολλοί από εμάς συνδέουμε με την εφηβική μας ηλικία.

Η Bella Hadid, η Kendall Jenner και η Hailey Bieber έχουν εμπνευστεί κατά καιρούς από το στιλ της πριγκίπισσας Diana. Όπως η Lady Di, η οποία φορούσε κάλτσες γυμναστικής και αθλητικά παπούτσια καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του '90, τα It-girls του 21ου αιώνα φορούν τις αθλητικές κάλτσες τους ψηλά και δίνουν στις casual εμφανίσεις τους χαρακτήρα performance.

Κι αν ακόμα δεν πειστήκατε, δείτε τις σαν ένα φρέσκο και οικονομικό τρόπο να ανανεώσετε το στιλ σας: να αποκαλύψετε τις κάλτσες σας και να τις φορέσετε πάνω από leggings και καλσόν με σχέδια και girly μίνι φούστες όπως η Gen Z.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.