ΣΤΙΛ

Aπό τα runways στο street style οι κορσέδες είναι το hot item της άνοιξης


Μάρθα Κουμπάνη

26 Φεβρουαρίου 2022

Aπό τα runways στο street style οι κορσέδες είναι το hot item της άνοιξης
Photo credit: Getty/Ideal Images
Είδαμε ένα στιλ κορσέ /bustier στους μεγάλους οίκους μόδας και κάθε fashion brand που σέβεται τον εαυτό του όπως Acne Studios, Loewe, Ludovic De Saint Sernin, Givenchy αλλά και Alexander McQueen και Saint Laurent. 

Υπάρχουν γυναίκες που τους αγαπούν και εκείνες που τους μισούν. Όπως και να ΄χει κατά τη διάρκεια των fashion shows για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, οι κορσέδες ήταν παρόντες σχεδόν σε κάθε συλλογή.

Είδαμε ένα στιλ κορσέ /bustier στους μεγάλους οίκους μόδας και κάθε fashion brand που σέβεται τον εαυτό του όπως Acne Studios, Loewe, Ludovic De Saint Sernin, Givenchy αλλά και Alexander McQueen και Saint Laurent.

Jenny.Gr
Jenny.Gr

Αν και στο παρελθόν ταυτίστηκε με την καταπίεση των γυναικών, μέσα από την ματιά των πρωτοπόρων της μόδας τις τελευταίες δεκαετίες εξελίχθηκε σε ένα τολμηρό στοιχείο που συνδύαζε την high fashion με την θεατρικότητα και τον performance χαρακτήρα. Οι συνήθεις ύποπτοι, το enfant terrible Jean Paul Gaultier και ο Thierry Mugler, μέσα από τα ανατρεπτικά σχέδια τους τον επαναδιατύπωσαν το νόημα του κορσέ και τον έκαναν το απόλυτο σύμβολο γυναικείας ενδυνάμωσης της σύγχρονης μόδας.

Jenny.Gr

Ίσως λοιπόν σε ένα βαθμό να είναι υπέυθυνη η στροφή της μόδας στην vintage αγορά με τον Jean Paul Gaultier να είναι και πάλι πρωτοπόρος, ή ίσως η τρέλα της Gen Z με την αναβίωση των Y2K trends.

Από τις πασαρέλες οι κορσέδες δεν άργησαν να εμφανιστούν στο street style, με τα κορίτσια της μόδας να ανταγωνίζονται σε φαντασία και πρωτοτυπία στον τρόπο που τους ενσωματώνουν στο στιλ τους και τους φορούν σε εμφανίσεις που αυτόματα μετατρέπονται σε statement.

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.