ΣΤΙΛ

4 ουκρανικά brands που αξίζει να γνωρίζετε και να στηρίξετε


Μάρθα Κουμπάνη

6 Μαρτίου 2022

4 ουκρανικά brands που αξίζει να γνωρίζετε και να στηρίξετε
Nέοι, ανερχόμενοι και ταλαντούχοι σχεδιαστές τους που δημοουργούν εντυπωσιακά ρούχα και αξεσουάρ πέρα από την παραδοσιακή vyshyvanka.

Tις τελευταίες ημέρες το μυαλό όλων μας βρίσκεται στην Ουκρανία και τους συνανθρώπους μας εκεί που βιώνουν την φρίκη τυο πολέμου, έπειτα από την ρωσική εισβολή. Η μόδα φυσικά ως μια από τις πιο ισχυρές βιομηχανίες δεν θα μπορούσε να μείνει άπραγη. Αν και αρχικά φάνηκε να μην ξέρει πώς να αντιδράσει - η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έγινε ενώ ο fashion month βρίσκεται σε εξέλιξη και τα fashion shows πραγματοποιούνται κανονικά, αντί να αναβληθούν - τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε τους κολοσσούς της μόδας να παίρνουν σημαντικές αποφάσεις. Σταματούν να στέλνουν τα προιόντα τους και κλείνουν τα καταστήματα τους στην Ρωσία.

Την ίδια στιγμή ο κόσμος της μόδας στηρίζει τους ουκρανούς σχεδιαστές και fashion brands. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε υπάρχουν ορισμένα αξιόλογα fashion brands που αξίζει να γνωρίζετε και να στηρίξετε, τώρα ακόμα περισσότερο. Nέοι, ανερχόμενοι και ταλαντούχοι σχεδιαστές τους που δημοουργούν εντυπωσιακά ρούχα και αξεσουάρ πέρα από την παραδοσιακή vyshyvanka.

Jenny.Gr

Chereshnivska

Γεννημένη στη Λευκορωσία, η Anastasiya Rozova σπούδασε σχέδιο μόδας στο Vitebsk State Technological University, αποφοίτησε το 2015. Εντάχθηκε στην Chereshnivska και τον επόμενο χρόνο και έγινε συνιδιοκτήτρια το 2017. Τζιν και λευκά πουκάμισα με ενδιαφέροντα κοψίματα ή/και στάμπες είναι ανάμεσα στις κομψές δημιουργίες του brand. Η εταιρεία στοχεύει το ήμισυ της παραγωγής της να γίνεται με ανακυκλωμένα υλικά μέχρι το 2024.

Jenny.Gr

Elena Burenina

Η Elena Burenina εργαζόταν ως σχεδιάστρια για αρκετά χρόνια πριν εγγραφεί στο Central Saint Martins το 2009. Τα σχέδιά της τείνουν προς το καθαρό και μίνιμαλ, στο οποίο προσθέτει συχνά απροσδόκητες λεπτομέρειες, όπως ένα δομημένο παλτό με ντελικάτα κρόσσια.

Jenny.Gr

Frolov

«Couture-to-wear» είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Ivan Frolov περιγράφει τα αποκαλυπτικά σχέδια του. Ίδρυσε την Frolov το 2010, σε ηλικία 19 ετών, ενώ είχε εγγραφεί στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Σχεδίου του Κιέβου. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό ενώ δίδασκε στο πανεπιστήμιο, χωρίς να εγκαταλείψει το brand του, Χρησιμοποιεί τον Frolov ως πλατφόρμα αυτοέκφρασης και ακτιβισμού, ειδικά σε σχέση με θέματα ισότητας των φύλων και LGBTQ+.

Paskal

Γνωστή για την αέρινη, γυναικεία αισθητική του, που συχνά επιτυγχάνεται μέσω μιας τεχνικής κοπής με lazer, το brand ιδρύθηκε το 2010 από την Julie Paskal, η οποία έχει μια αδυναμία στο τούλι, τις καρδιές και τα λουλούδια. Το 2014, η σχεδιάστρια αποφοίτησε από το Εθνικό Πανεπιστημίου Κατασκευών και Αρχιτεκτονικής του Κιέβου, προσκλήθηκε να εμφανιστεί στο Pitti W και ήταν φιναλίστ για το Βραβείο LVMH το 2014. Πριν από δύο χρόνια η Paskal, λάτρης της yoga, λάνσαρε το Aerobika Athleisure.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.