ΣΤΙΛ

Aυτό το French-girl στιλ παπουτσιών είναι ό,τι ακριβώς θέλαμε για την άνοιξη


Μάρθα Κουμπάνη

7 Απριλίου 2022

Aυτό το French-girl στιλ παπουτσιών είναι ό,τι ακριβώς θέλαμε για την άνοιξη
Την άνοιξη του 2022, τα ballet flats είναι και πάλι στο προσκήνιο

Τα ballet flats, oι γνωστές μας μπαλαρίνες είναι λιγότερο τάση και περισσότερο διαχρονική αξία. Με τα χρόνια, τα κομψά και άνετα αυτά παπούτσια έχουν γίνει κλασικά. Και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια - οι μπαλαρίνες της Chanel ήταν δημοφιλείς από το 1957, όταν η Audrey Hepburn τις φόρεσε για πρώτη φορά στα γυρίσματα του Funny Face. Έτσι απλά, εδώ και 65 χρόνια παραμένουν από τα πιο περιζήτητα παπούτσια.

Η δημοτικότητά τους αναμφίβολα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον οίκο Chanel και τη δημοτικότητα του αβίαστου γαλλικού στιλ. Αλλά είναι επίσης αποτέλεσμα του πόσο ευέλικτες μπορούν να είναι οι μπαλαρίνες, αφού καταφέρνουννα δώσουν μια νότα «προσγειωμένης» πολυτέλειας σε κάθε σύνολο - από ένα καθημερινό μπλουζάκι και ένα τζιν μέχρι μια μίνι φούστα. Καθώς η εποχή που ακόμα φοράμε μπότες φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της, αλλά είναι νωρίς για να αποκαλύψουμε τα πόδια μέσα από σανδάλια και σαγιονάρες, οι μπαλαρίνες αποτελούν την τέλεια μεταβατική λύση.

Την άνοιξη του 2022, τα ballet flats είναι και πάλι στο προσκήνιο, αφού όχι μόνο εμφανίστηκαν σε πολλές πασαρέλες αλλά και αγαπήθηκαν από το street style set και τις influencers.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.