ΣΤΙΛ

Oι ωραιότερες καμπαρντίνες για αξεπέραστα looks στο γραφείο και όχι μόνο


Μάρθα Κουμπάνη

7 Απριλίου 2022

Oι ωραιότερες καμπαρντίνες για αξεπέραστα looks στο γραφείο και όχι μόνο
Η καμπαρντίνα είναι ένα από τα πιο διαχρονικά και κομψά πανωφόρια εδώ και δεκαετίες. 

Υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που είναι κατάλληλα να φορεθούν ένα μικρό μόλις διάστημα μέσα στο χρόνο.

Τα ίδια κομμάτια αποδεικνύονται πραγματικοί «ήρωες» στις μεταβατικές εποχές, όταν ο καιρός μας μπερδεύει και δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε.

Η καμπαρντίνα είναι η απάντηση όταν μιλάμε για μεταβατικά πανωφόρια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα από τα πιο διαχρονικά και κομψά πανωφόρια εδώ και δεκαετίες. «Δανεισμένη» από την ανδρική γκαρνταρόμπα, η καμπαρντίνα έχει ιστορία: Ήταν μέρος της στολής Άγγλων και Γάλλων στρατιωτών κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν έχει τυχαία συνδεθεί με τον οίκο Burberry. Ο ίδιος ο Thomas Burberry δημιούργησε το ύφασμα gabardine το 1879 και πρότεινε το σχέδιο ως αδιάβροχο για τον στρατό του Ηνωμένου Βασιλείου το 1901. Έκτοτε ο βρετανικός οίκος ταυτίστηκε με το iconic ένδυμα.

Η καμπαρντίνα απέκτησε fashionable χαρακτήρα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και πλέον, αποτελεί ένα απαραίτητο και βασικό κομμάτι και στη γυναικεία γκαρνταρόμπα, κατάλληλο όχι μόνο για office looks, αλλά και την κάθε μέρα.

Δροσερή, κομψή και ταυτόχρονα cool (ειδικά στην oversized εκδοχή της) οι σύγχρονες εκδοχές της είναι αμέτρητες και κατάλληλες για all day εμφανίσεις την άνοιξη.

Εμείς βρήκαμε τις ωραιότερες στις οποίες αξίζει να επενδύσετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.